TEMAN SETIA

Membeli Belah di Shopee MY

ASSALAMUALAIKUM...




          Hello readers....kalau entry lepas aku cerita macam mana aku jadi mangsa scammer obersea...entry kali ni aku nak share sikit macam mana shopping dengan Shopee MY...korang yang belum install boleh la install application Shopee MY dari app store atau google play...dan isi segala detail yang diperlukan...




          Korang boleh search 1001 keperluan yang korang perlukan di Shopee MY...memang banyak sangat benda yang dijual dengan harga yang terendah...kena pepandai cari lah yer...aku ajar lah sikit macam mana nak shopping di Shopee MY nih...





            Taip jer apa yang korang nak cari...nanti akan keluar banyak suggestion...pilih yang sesuai dan klik Beli Sekarang...






            Dah isi semua yang korang nak macam saiz dan warna...klik Semak Keluar





          Isikan maklumat penghantaran...kalau pestime korang nak beli dari Shopee MY...korang kena isi nama alamat dan no fon penerima...lepas tu kali kedua beli dah tak payah...dia dah save siap...so korang klik jer alamat yang sedia ada korang isi sebelum ni macam gambar atas ni...eh faham tak??haha




           Then akan keluar total korang bayar sekali dengan kos pos...barulah klik Pilihan Bayaran...





          Zaman serba canggih ni kebanyakkan nya dah ada online banking...korang boleh pilih pilihan payment korang...macam aku online banking la sonang...sonang jugak duit habis haaaa...haha...klik Mengesahkan



         Lepas tu korang check sekali lagi lepas dah confirm bebetul klik Membuat Pesanan...bagi online banking lepas korang klik...akan keluar terus akaun online banking korang...payment macam biasa dah selesai balik semula ke web shopee...dan auto akan direkod payment korang...tak payah screenshot bagai....










          Benda paling best dengan Shopee MY ni...pihak seller perlu isi no tracking selepas diorang dah pos barang...so korang boleh check terus update barang korang tanpa perlu refer dengan pihak Pos Laju







          Korang boleh tengok detail order korang....yang Shopee coins tu korang akan dapat lepas korang dah confirm barang sampai dekat tangan korang...boleh guna untuk order seterusnya...ada la sikit dia tolak diskaun...lagi banyak coins lagi banyak la diskaun korang dapat haaaa gitu....





          Korang boleh tengok detail parcel korang sehingga la parcel dah sampai dekat tangan korang...tak perlu refer dengan pihak pos laju lagi dah...detail akan ditulis satu persatu...lepas tu korang kena confirm dengan pihak Shopee MY yang barang dah sampai....ni paling best selagi korang tak confirm barang korang dah sampai...pihak Shopee MY tidak akan transfer payment kepada seller...incase barang memang tak sampai korang boleh minta bayaran balik dari pihak Shopee MY...so peratus untuk ditipu tu sangat la tipis...






             Aku beli beg ni dari Shopee MY dengan harga RM22 sajer hoii....murah bapak ahhh....kualiti pun ok....barang baru hokey bukan second hand....sangat puas hati. .servis cepat...payment hari ni...esok dah sampai...perfect!!!







           Ni pulak tunang aku sibuk jugak nak beli...Rm50 untuk dua helai siap pos....murah!!!walahhhh memang habis duit gaji gini...puas hati....selesa...siap tag tau....selalu barang murah takut nak beli sebab takut barang bekas dah guna...tapi nie semua barang baru hokeyhh...





Ni lagi sehelai warna blue black...boleh la dia guna pakai gi keje dengan bangganya hahahaha







           Siap dapat plastic bag macam ni tau uollsss....ha ni aku kebas dekat aku...bajet la sikit beli butik gituuuu....haha....




           So korang cecepat la install Shopee MY ni....mudah cepat dan murah!!!!



nota NT :: personal shopper




TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216