TEMAN SETIA

Set Bersalin Pilihan Saya

ASSALAMUALAIKUM....



         Hello readers...hari tu mummy buat ask question dekat ig ramai tanya mummy pakai set bersalin apa...ok mummy share set bersalin yang mummy pakai...ofkos la best dan berkesan...





          Pil Bersalin Lengkap Air Mancur...susah nak cari brand ni sekarang..ni pun sebab mak yang suggest sebab masa zaman dia dulu guna ni jer....so i try..memang hasil dia walahhhh....jom tengok apa ada dalam ni





          Ada tiga jenis pil untuk dalaman..kenapa warna lain?kenapa ada label I,II dengan III tu...pil ni kena makan ikut hari berpantang sebab fungsi berbeza...yang nombor I untuk bersihkan darah kotor dekat dalam...makan masa hari ke 4 hingga 8...yang nombor II untuk lancar peredaran darah..makan masa hari ke 9 hingga 28..yang nombor III pulak milk booster...makan hari ke 29 hingga 38....



         Mummy ni penakut makan jamu sebab takut panas benda...i iz ada asthma kalau panas badan memang akan kena asthma...tapi set ni memang tak rasa langsung panas badan..rasa biasa tapi badan rasa ringan...i iz suka




          Tapel Wangi ni dalam bentuk kiub...dua kiub untuk sekali pakai..bancuh dengan air..lepas tu tempek dekat parut....balut bengkung...untuk kempis kan perut...misi kebaya mummy boleh jadi kenyataan rasanya macam ni..haha



          Pilis ni memang antara benda wajib dalam pantang kan....bancuh dengan air...tempek dahi...nak buang segala angin..segala sakit kepala...lepas bersalin selalu mata akan kabur macam berpinar tu...so pilis ni la ubat dia...










        Param Mancur dan Param Beras Kencur..dua² fungsi lebih kurang...untuk perbetul balik otot...bengkak bengkak kaki...salah urat..bancuh dengan air..sapu dekat tempat yang bengkak dan ada urat timbul...mummy pakai selang seli...cuma Param Mancur tu panas sikit rasa dia..tapi puas





           Bedak Inti Sari...ni mummy paling suka....ambil dua biji campur air tempek muka buat masker...esok bangun rasa muka bersih ja...jerawat pun kecut haaaa







         Minyak Telon pun ada tau...untuk elak baby kembung perut..mummy guna juga campur dengan Tapel Wangi..nak buang angin dalam perut...




        So tu lah apa yang ada dalam set ni..best tak?oh yaa mummy bertungku jugak tau dan pantang ais...hihi...semua demi misi kebaya....korang guna set bersalin apa?




*nota NT : housewife atau bekerja?


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216