TEMAN SETIA

Sentiasa Di Hati

ASSALAMUALAIKUM!!!!


gua semakin sibuk dan sibuk dan penyibuk sekarang
huahua
orang bila dah dapat pangkat pelajar nie
memang kalah pengurus syarikat la kerja dia
pi sana pi sini pi situ
memang banyak sungguh kerja
sampai ink pen habis
baju terbakar..seluar terkoyak *hiperbola lebih
pun tak siap juga kerja
tambah pulak jenis spesis masyarakat pemalas
memang kerja yang boleh siap sehari
tapi dalam seminggu pun tak boleh siap jugak *faham tak??



hari nie gua tak tahu nak kongsi apa
tapi nak juga kongsi 
*macam gedik ja part nie
ok anda dekat luar sana suka coklat tak??
bukan cekelat k
sebab gua rasa perkataan cekelat tue selalu kanak-kanak guna
tapi depa selalu guna untuk gula-gula
macam sugus,ala gula-gula yang dua sekupang tue
coklat nie sepatutnya untuk cadbury,van houten dan yang sewajtu dengannya
*abaikan perenggan nie kalau tak faham


kalau nak tahu gua cukup fanatik dengan coklat
serius!!bagi sepapan pun habis *kenapa papan neyh
gua cukup minat dengan cadbury dan kitkat
sungguhpun ayah gua kerja kilang coklat
tapi gua tak suka coklat kilang beliau
sebab tak sedap
hewhewhew



ha coklat yang mahal nie
memang sungguh sedap
sebenarnya ada cerita di sebalik coklat nie
walapun gua hanya rembat dari google
hohoholiau


bersempena dengan tahun baru
Cocoaphilia Malaysia bermurah hati nak kasi coklat free
weyh free kot
tak mau ka
takpa hampa tak mau..gua nak
gua memang pantang benda free nie


jadi kalau nak coklat free tue
meh usha fanpage mereka
jangan lupa like sekali


p/s:: ada orang nak belanja gua tak??


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

Tabiat

ASSALAMUALAIKUM!!!


memang gua tak akan update blog nie hari-hari
kalau gua free baru gua update
jadi kalau singgah tue tak dak entry baru
singgah buat tak taw dah la
hewhewhew


ok gua nak cerita sikit ja nie
sebab tak boleh nak online lama
asssigment banyak maa *ehem budak rajin
puihhh...
gua cuma nak kongsi pasal tabiat gua ja
gua tak yakin malah tidak dapat kenal pasti
sama ada tabiat gua nie sama dengan orang lain
atau gua sorang saja yang pelik

|
|
|
|
|
\/


ha nie SUMI
yer adik-adik...
gua cukup suka benda nie
gua panggil SUMI
tak taw la orang lain panggil apa
adoi apa yang best tak taw benda nie
tapi tapi gua tak main la makan macam hampa
bawak balik kedai
letak dalam raga motor
pastue tak sampai rumah lagi...dah habis dah
hoho
gua jenis suka simpan benda nie dalam freezer
atau dalam bahasa sopannya peti ais
*freezer tue tak sopan ka??
erkkk -.-'


lepas dah simpan tue
gua akan biar selama dua minggu
untuk beku
maklumlah peti ais gua bukannya jenis tesco
lambat sikit nak beku
bial dah beku baru gua makan
maka jadilah aiskrim sumi
kohkoh
sedap weyh
tak caya cer try
tue lah tabiat gua

|
|
|
|
|
\/



ha ney satu lagi
boleh meroyan gua kalau nampak benda nie
gua cukup kipas susah mati dekat cadbury nie
tak kira la jenis apa
perisa apa,,,bentuk apa
asal nama cadbury ja
confirm gua sapu
nak pulak orang kasi free
lagi la ambek
kohkoh


jadi tabiat hampa pulak macam mana??
ada yang pelik tak??
yang tue ja gua nak cerita
boring kan??
-.-'
sekian~~

klik SINI , dan SINI

p/s:: coming up next --> tips kekal semangat berblogging


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

Twitter Nazmi Faiz

ASSALAMUALAIKUM!!!!


dh seminggu rasa gua tak sentuh blog nie
dah bergelar studeng balik memang macam nie la
isnin nie dah start kelas
memang lagi la gua tak sentuh
online pun 3 hari ja seminggu rasa
hoho
bersungguh gila gua....kuikui
besa la nak dapat AKJ
*anugerah ketua jabatan
ingat senang
dah la dapat kos yang memang paling susah
mau tak kuat study
hui.....


ok malas nak berleter 
hari nie gua nak share satu benda ja pun
tapi gua yakin ramai nak tahu pasal nie kan
hoho
gua dah jumpa twitter sebenar dak Nazmi Faiz *gua kipas susah mati dia






oh nami bila kita leh kapel nie..hehe




ok nie twitter Nazmi Faiz


ha apa lagi jom follow dia ramai-ramai
eh follow la tweet aku sekali
kbai
-.-

p/s:: nak tweet dengan nazmi tapi segan..hoho


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

Selamat Hari Tua

ASSALAMUALAIKUM!!!

ENTRY INI ADALAH ENTRY TERPAKSA,MEMAKSA,DAN DIPAKSA


hoho
gua gurau ja....
nie kira entry special untuk orang yang tak special
kehkeh
sepatutnya entry nie gua buat 19 dis lepas lagi
tapi disebabkan gua sibuk,penyibuk dan menyibuk
terpaksalah buat hari nie


nyaris-nyaris gua lupa sebenarnya
hoho
ok2 dengan ini
ehem gua ingin mengucapkan SELAMAT HARI LAHIR yang ke-**
buat Nazmi Faiz Amal Espraza
dah tua dah dak nie walaupun lahir hujung tahun
ada yang tak kenal dia ker??
tipu lerr teww
sapa yang tak kenal admin Sahabat Blogger
yang perasan hensem nie
sapa tak kenal Thegarang nie
sapa yang tak kenal tue memang 2 kali jumaat lagi la tue
kehkeh


dah malas nak cakap panjang-panjang
buat Amal...semoga panjang umur dan murah rezeki
cepat-cepat kahwin weyh
T_T

p/s: hadiah aku kasi tepung jer lah


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

Lelong Lelong!!!

ASSALAMUALAIKUM!!!


gua tak tahu nak letak tajuk apa
jadi gua belasah ja tajuk tue...
huahuahua
niat di hati nak buat entry WW tapi dah lepas hari pulak
salah tengok kalendar
gua tengok kalendar tahun lepas *lawak hambar 
ok tak lawak pun
booooo~~


sebenarnya gua tak tahu nak merepek kerepek apa
kerepek dalam almari pun dah habis 
*ada kaitan ka?
keyboard lappy pun dah lampi macam lampin
lain yang ditekan,lain huruf yang keluar
jadi tak hairan la kalau gua selalu typo
best tak alasan gua?
hewhew

|
|
|
|
|
\/

sebenarnya motif gua nak tunjuk benda nie ja pun
tapi gua kan kejam saja bagi intro panjang
biar tersembuk mata
kahkah

ok fokus pada gambar
nampak tak benda apa tue
apa sos??
yeahh 10 butir markah kepada anda
sebenarnya sos nie hasil gua makan dekat kepsi dengan mekdi
haha nie baru seminggu punya nie
nampak??
betapa rakusnya gua terhadap mekdi dan kepsi
jadi untuk bulan ini
selamat sos dekat dalam dapur mak gua
hewhew

sepatutnya nie WW
tapi gua terlepas
sebab tue jadi entry
grr selalu terlepas
makan semut banyak sampai lupa hari 
kbai -.-

klik SINI dengan SINI

p/s:: pehal nampak macam entry mintak lempang #eh


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

Dalam Diam Dah 1K

ASSALAMUALAIKUM!!!


eh menda la yang gua merepek nie
apa yang 1K??
huahuahua
gua dapat 1K woiii
kaya kan??
sapa nak sikit..meh nak kasi...lol
haha ok gua tipu


sebenarnya gua nak cakap
group blogger yang gua tubuhkan dah mencecah 1K ahli
hoho
sekejapgila rasa
group nie gua tubuh dengan dua lagi member gua
Farrah dengan Tieka 
kitaorang baru sangat tubuh
dalam bulan 7 or lepas raya macam tue lah
tak ingat la

nie logo group...cantik la pulak


ok sambung
sebenarnya kan jadi admin nie bukan senang
tak best pun kalau nak tawan betul
tambah kalau group yang beriban ahli
sumpah sakit jiwa
kena approve orang..kena check spam satu-satu
nak pulak yang jenis suka kaki spam
perghh memang tekanan


apa-apa pun gua harap
semua ahli dalam group nie
dapat ikut peraturan group dengan betul
tolong la jangan spam
gua sampai berjaga 2 3 pagi nak check spam tue
sampai 24 jam dok depan lappy
kesian la sikit kat admin
ok enjoy blogging
klik SINI dengan SINI
-.-

ouhh nie group kitaorang


p/s:: macam nak buat tshirt lah rasa 


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

Ada Apa Dengan 13.12.11

ASSALAMUALAIKUM!!!


lepas 11.11.11...sekarang 13.12.11 pulak
hiuhiuhiu
gua dah agak dah
nanti buka fb mesti penuh status pasal nie
ya tidak syak lagi
memang betul sangkaan gua
memang tepat pada sasaran


ada yang hepy dengan tarikh nie
ada yang sedih..adeh
ada pulak yang tulis siap lap-lap bagai
eleh tarikh kapel lerr teww
feewiiittt

rasa macam comel..so gua letaklah

sebenarnya gua tak faham 
apa yang ada dengan tarikh nie
yang korang nak bangga sangat
siap seronok lebih bagai
tarikh ja pun..sama ja dengan tarikh lain
yang gua tahu 13.12.11
pertabalan sultan baru
ha yang tue gua tahu


weyh..Ustaz Azhar Idrus pun cakap
sapa taksub dengan tarikh macam nie..dia bodo
ambik kau
eh asal bila sampai tarikh Islam
korang tak nak bangga macam nie
diam jer....bukan tarikh Islam tue lagi penting ker??
kbai -.-

klik SINI dengan SINI

p/s: penuh news feed dengan 13.12.11..


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

Tentang Dhia

ASSALAMUALAIKUM!!!!



jom kita nyanyi jap

Dhia yang aku cinta
Selama ini ku harapkan
Cuba kau fahami
Tak Akan Dirimu Dilukai

ha cuba teka tue lagu apa
ala mesti semua orang taw kan
lirik lagu drama yang tengah panas dekat TV3 sekaran nie




yeahhh ini lah dia cerita yang femes temes remes *eh
dekat tweet pun dah jadi trending
kalau yang suka terpacak dekat tweet pukul 7
mesti penuh tweet pasal cerita
hewhewhew


dan dengan ini gua nak cakap yang gua
tak pernah pun tengok cerita nie
walaupun sekali
tipu ker??
weyh nie serius la
tak pernah pun tengok walau sekali
kahkahkah


yang gua tahu ada Dhia,Nelly dengan Zikir
yang Dhia tue baik..yang Nelly tue jahat
Zikir tue...errrr
ntah tak tahu lak dia macam mana
best ker cerita nie??
gua tak layan sangat cerita berepisod
sebab malas nak tunggu


bila orang semua post status pasal cerita nie
gua baca jer 
tapi sepatah pun gua tak faham
ciss rasa jakun lak tulis entry nie
kbai -.-

klik SINI dengan SINI

p/s: ada tak orang spesis macam  gua


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

Kenapa Tak Makan?

ASSALAMUALAIKUM!!


lama kan gua tak update
ala bukan ada pun orang nak tunggu entry gua
sebab tue gua tak suka nak update
tak der pun orang nak baca
kan??kan??
ehhe


gua nak tanya nie
korang pernah tak makan benda nie
benda nie
ala benda nie..benda yang nie
(gila mintak lempang)
|
|
|
|
\/

eh apa nie??
geli tak??haha
sedap ooo
kalau tak jelas nie benda apa
nah la gua bagi gambar yang sopan sikit

|
|
|
|
\/


ha ini durian
pandai murid-murid
eh korang pernah makan tak buah nie
mesti semua pernah kan
jom tengok sikit apa yang bestmya pasal buah nie


Durian adalah buah yang paling banyak karbohidrat,lemak dan protein.
Zat-zat lain seperti serat,kalsium,asid folat,magnesium,zinc dan besi
juga ada dalam buah durian.Selain itu kulit durian dapat menghalau NYAMUK
serta menghilangkan kurap.

tapi gua rasa ada yang tak makan buah nie
kenapa??sebab bau dia ker??
bau buah nie memang agak menusuk kalbu
tapi bagi yang tak makan tue
percayalah masa makan tue tak der pun bau dia
dan sangat lah sedap
rugi la tak makan


tapi ada jugak yang tak makan sebab sakit
gua difahamkan orang yang ada Asthma tak boleh makan
tapi gua makan buat chillex ja
kuikui
bagi yang sihat tue
napa tak makan eh??
tak rasa rugi ker??
cuba la makan tengok


durian nie takleh makan banyak-banyak
sebab dia bersifat panas
orang yang darah tinggi tue jangan la makan banyak
tak pasal-pasal tidur sepital
kalau isi durian bersifat panas,daun dia pulak bersifat sejuk
daun buah nie boleh turunkan panas badan
sebab tue lepas makan durian,
kita kena letak air kosong dalam kulit durian
lepas tue minum
tujuan dia tak nak bagi badan panas
sekian~~

klik SINI dengan SINI

p/s:: rumah gua ada 10 biji durian lagi nieh..haha



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

Tak Habis Lagi?

ASSALAMUALAIKUM!!!!

sebelum mula gua nak cakap awal
entry nie gua buat bukan untuk menindas mana-mana pihak
tapi sekadar nasihat
huhu


tadi dekat FB gua tengok ada orang share link
macam-macam link
biasa lah FB kan
tapi dalam banyak-banyak link tue
ada la link satu blog nie
gua rasa ramai tahu kan pasal yang kutuk k-pop bagai
gua stalker blog tue *kantoi
baca komen
bapak komen punya banyak
tapi semua kutuk belaka
gua malas nak ambik port
gua tak komen pun
eh buat apa nak komen kan
lagi budak tue best ada la


dalam setengah jam lepas tue rasa
keluar pulak cerita yang blog tue adalah fake
wt<3!!
kira gambar owner blog tue fake
kira nie kes sabotaj lah kot *suka hati ja


pastue dalam 5 minit kot
gua tengok ramai yang ping entry pasal blog nie
omaiii~~
dan gua yakin yang ping tue tak tahu yang blog tue fake
diorang pun sama la buat entry kutuk blog tue

gambar tak der motif


apa yang gua cuba nak sampaikan dekat sini
perlu ke korang buat entry bidas blog tue
tak boleh ker kalau korang biar jer blog tue
lantak lah dia nak kutuk ker apa
yang komen tue pun
bersungguh jer maki budak tue
biar dia sorang dah dapat dosa
jangan kita tambah dosa


nah kan dah maki orang tak bertempat
blog tue fake
naya jer budak tue kena
gua rasa kalau ada lagi lepas nie blog yang macam nie
korang buat tak tahu jer senang kan
alah orang macam nie kalau kita layan
komen beriban
lagi dia suka
sebab dalam diam kita popularkan dia
tak payah la korang nak buat entry kutuk dia
biar dia sorang dah berdosa
korang jangan tambah dosa dengan buka aib orang macam tue
kalau nak komen pun nasihat sudah
kalau yer pun minat k-pop
tak payah la nak maki kn??


fikir la sendiri
dan selamat beramal
sekian~~

tekan SINI dengan SINI

p/s:: gua bukan baik sangat pun


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

Wordless Wednesday #16

ASSALAMUALAIKUM!!!!!





eh macam pintu rumah orang jer 
#Kbai


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

Dugaan Buat Apek @ KFCM

ASSALAMUALAIKUM!!!



Selepas kontroversi yang diterima
beliau mengambil keputusan untuk bersara.....
namun, tanpa disangka
dalam masa yang terdekat beliau kehilangan adik tersayang.....
begitulah dugaan yang diterima oleh penjaga gol negara,
Khairul Fahmi Che Mat (KFCM) atau lebih dikenali dengan panggilan 'Apek'..


Muhammad Amirul Izzat Che Mat,17
menghembuskan nafas terakhir pada jam 12 tengah hari
akibat daripada serangan kuman pada otak
difahamkan beliau tidak sempat menduduki peperiksaan SPM
kerana telah koma sejak tiga minggu yang lalu


Apex tidak sempat bertemu adik kesayangan beliau 
dan bergegas pulang ke Kelantan sebaik sahaja menerima berita sedih ini
apa-apa pun harap apek tabah dalam menghadapi dugaan yang menimpa diri beliau
takziah buat apek dan keluarga

p/s:: al-fatihah

sumber:: murai.com


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

Pernah Tak???

ASSALAMUALAIKUM!!!


waktu semakin hampir
yeah gua dah sambung belajar dah
teruja kemain sebab dapat kenal dunia baru
lepas nie dah tak boleh jadi 'pengonline' tegar *cakap ja 
kalau nampak gua online jugak tue
buat-buat tak reti sudah la
haha


entry kali nie gua rembat tajuk dari HT dekat twitter
bila tengah merepek merapu meraban
tiba-tiba rasa nak tulis pasal nie
eh hampa pernah tak rasa macam aku rasa nie
pernah tak??pernah tak??
pernah tak bila hampa pergi kedai makan
lepas tue nak pergi kaunter dekat kedai tue
tiba-tiba hampa rasa macam manusia dalam kedai tue
berhenti makan lepas tue tengok hampa dari mula masuk sampai ke kaunter
pernah tak??
ka tak paham apa yang gua cakap??
|
|
|
\/

lebih kurang macam nie la
yaa gua memang tak reti lukis
tak tahu la nanti LK macam mana
huhu
yang bulat macam cekelat tue adalah manusia
wakaka

sungguh setiap kali gua pergi kedai makan *kedai yang sama
gua akan rasa sesuatu yang pelik
gua rasa macam orang dalam kedai tue tengok gua
dari mula masuk sampai ke kaunter sampailah nak keluar
whoaa!!!
nak sign gua ker apa
haha
sungguh malu sangat rasa macam nak masukkan kepala dalam baju
pernah tak hampa rasa macam tue??
atau gua yang perasan??
#okbai
=.=

tekan SINI dengan SINI dengan SINI dengan SINI

p/s:: gua kalau nak cover malu..gua suka tengok hp sambil buat macam taip mesej
NT:: malam nanti aku review blog ok


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

Kepsi Kepsi Kepsi

ASSALAMUALAIKUM!!!!


gua dah dua hari tak update *eh yaka
lagipun malas nak online
Aaron Aziz tak dak pi mana tak tau
jadi semangat untuk online tue hilang sedikit demi sedikit *entah apa kaitan
disebabkan masa untuk sambung belajar tinggal lagi beberapa hari
maka gua sibuk la kesana kemari untuk menguruskan hal-hal yang diberi
*eh macam pantun lak


buuuuuuuu meluat la pulak buat ayat skema
kahkahkah
sungguh gua tak tipu
gua sibuk gila sekarang nie
gila pun tak sibuk macam gua *eh 
susah rupanya nak sambung belajar balik
semalam gua try main tulis-tulis lukis-lukis atas kertas
tulisan memang dah jadi buruk nak mamp**
disebabkan setelah sekian lama tidak menulis
dan hanya menaip
eh nanti nak buat assigment semua guna lappy 100% boleh tak??
nak jawab exam pun nak guna lappy
tak mau guna pensil mahupun pen dan juga kertas
boleh tak??boleh tak??boleh tak??
*mintak penampar sikit please



motif??
sebenarnya gua nak cakap yang minggu nie saja dah 4 kali gua belasah kepsi
termasuk hari nie
gua pun tak tahu kena rasuk ke hapa
atau kepsi dah santau gua supaya hari-hari pergi sana
atau pakwe kepsi tue sendiri yang bomohkan gua
supaya dia dapat tengok gua hari-hari *eh??
ekeke


sungguh memang gua dah jadi ketagih dengan kepsi
sapa pulak letah dadah dalam kepsi nie
erghhh
gila banyak drama gua
sebenarnya gua nak promote benda atas tue ja
DOUBLE ZINGER BURGER
ala yang dok iklan dekat tv sampai mak gua hari-hari ajak gi beli
aduhai mak oiii
tapi sungguh sedap kot benda nie
tambah bila ada orang belanja
tapi dia ada letak nenas dalam tue
rasa macam kureng sikit la
sebab tak berapa nak masuk lak nenas+burger
kalau nenas+pizza masuk la
eh sapa nak belanja gua pizza???
#okbai
=.=


disebabkan adik comel dari kakak
jadi tempek gambar adik ja la
#okbai *eh dua kali lak

p/s:: sumpah entry paling gua rasa merepek teruk
NT:: moh ler kita main tweet2

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

PANAS | Apek Ingin Bersara Kerana Gosip

ASSALAMUALAIKUM!!!!


ohoiii berita arena bola sepak negara makin hangat kan??
habis sorang,sorang lagi pemain cetus kontroversi
paling banyak sekali
penjaga gol kita Khairul Fahmi Che Mat (Apek)
terbaru,Apek dikatakan ingin bersara
hal ini kerana beliau tidak tahan dengan gosip yang menimpa
eh betul ke Apek??




Jurulatih skuad Olimpik negara,Ong Kim Swee menyifatkan Malaysia akan kehilanga permata berharga jika penjaga gol nombor satu negara,Khairul Fahmi Che Mat membuat keputusan bersara awal akibat kontroversi melampau yang melanda dirinya

Selaku antara individu yan cukup mengenali personaliti kapten skuad olimpik itu,beliau mearyu semua pijak khususnya media tempatan memberi ruang kepada Khairul Fami untuk memberi tumpuan kepada kerjaya sebagai pemain bola sepak. Lagi berita------ > SINI


****************


ala apek??apa nie
tak syiok la weyh
apek nie antara pemain yang menjadi harapan negara
serius gua respect sangat
dia penjaga gol terbaik negara kot
tapi kalau gua jadi,gua pun tekanan bila nama dah jadi buruk
yer dak??
apa-apa pun harap apek dapat ubah fikiran
mintak-mintak la dia tak jadi bersara
sekian~~

p/s :: kalau tak dak angin masakan pokok bergoyang


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

Kisah Rara Zikry Dijadikan Pengajaran

ASSALAMUALAIKUM!!!


niat di hati gua malas dah nak post entry
serius tak sihat
kepala gua dah berat balik
ohoiiiii takmau sakit dalam waktu terdekat
tolong la........

hari nie ada ja benda yang jadi
gua jeles...gua sakit...gua hepy...
ouhh lumrah la kan hidup
tapi tadi tengah gua asyik tweet
keluar cerita dekat timeline pasal RARA ZIKRY
eh sapa
eh pernah dengar nama
eh tapi dah tak ingat
eh eh eh
mesti ramai yang tahu kan cerita pasal akk nie
gua sendiri pun tahu dah

serius akak nie cantik sangat
tapi dalam sekelip mata
tengah berseronok dengan kawan-kawan
dia jtuh sakit tanpa di duga




banyak sebenarnya tribute untuk akak nie
ada yang buat lagu
yang mohon sumbangan
nak tahu cerita macam mana dia boleh jatuh sakit??

On that date, 19th March 2010, Lanie, Rara and kawan-kawan yang lain plan nak spend time together. Alaaaa, biasala hujung minggu. Ada yang pergi camping, ada yang pergi shopping, ada yang pergi clubbing, but they choose to go for cycling. Diorang pergi kat area Mahkamah Shah Alam tak salah aku. Ada orang cakap tempat tu keras. Tak tahu lah, orang cakap. Semua tempat kat Shah Alam pon keras, nak nak rumah teres kat Seksyen 2 tu. Melayu buat terok sungguh. Eh, tapi Lanie pon pernah cakap tempat tu keras. Okay, back to our topic. Diorang pon enjoy cycling kat situ. Out of sudden masa tengah have fun, Rara terduduk and sesak nafas. Yes, diorang sedia maklum tahu yang Rara ada asthma, dan mungkin ni asthma attack yang normal. Rara minta hantar dia pergi hospital terus sambil tahan sesak nafas tu. Masa kelam kabut tu, Lanie suruh kawan dia ambil kereta while Lanie tanya Rara nak dia buat CPR tak memandangkan Lanie tahu how to do it. Tapi Rara cakap tak payah and terus ulang minta hantar dia kat hospital. Masa dalam kereta Lanie sempat cakap-cakap lagi dengan Rara but then, Rara diam and mulut dia dah berbuih-buih. Sampai je hospital, doktor cakap dia dah koma. Lanie cakap doktor tu rasa masa dalam kereta dah kena dah. Imagine how will you handle the situation? Your BFF yang gelak sama-sama masa pagi tadi, now dah koma and the only thing you can do is stare at the weak body......
Masa Lanie pergi melawat Rara kat hospital, Rara masih koma. Masa Lanie nak balik, ada nurse nak tukarkan baju Rara. So Lanie nak geraklah balik rumah. Mungkin tak kena cara atau nurse bodoh bahlol bingai (bak kata Lanie) ni pergi tukar baju dengan kasarnya, Lanie nampak air mata Rara jatuh masa Lanie jalan balik. Lanie pon sedih tapi just jalan balik je lah. Kau nampak tak betapa hibanya situasi tu? Kawan kau yang koma tu keluarkan air mata masa kau berjalan pulang nak tinggalkan dia kat hospital tu, exactly waktu nurse salinkan baju dia. Bertambah kecewa, esoknya kau dapat tahu siku Rara retak! Rupanya! Dah kau nak syak siapa lagi kalau bukan si nurse yang buat kerja macam bebal tu? Siapa tak marah dan sedih?




sedeyh kan??
bila baca cerita baru gua sedara
kenapa orang sekeliling gua selalu kelam kabut setiap kali gua kena asthma attacked
padahal time gua kena tue gua rasa rilek ja
cuma tak boleh nafas sikit ja
gua rasa macam 'eh awat depa kalut sangat tak taw'
dan sekarang gua sedar asthma boleh membawa maut
gila jangan buat main

memang selama nie gua tak pernah pun hargai
gua tak suka orang terlampau ambik berat
macam gua tak boleh nak jaga diri kan??
kalau sakit pun gua gagah jugak jalan
dekat hospital pun dok kena marah dengan nurse
sebab pulun berjalan padahal wayar berselerak dekat badan
serius!!!
sakit bukan benda yang seronok
gua ada baca dekat fb
yang orang mintak sakit
orang mintak mati
ohoiii adik kakak abang
ingat best??
orang yang sakit nie punya la nak sihat
taw dak??

cer bayangkan kalau dah sakit
kena makan ubat selalu
nak aktif tak boleh
nak keluar negeri pun tak boleh
ingat best??
gua sendiri pun kena bawa ubat sentiasa
orang len bawa handbag penuh make-up
gua handbag penuh ubat


bersyukur la weyh selagi boleh sihat
jangan nak jadi bodo sangat
mintak yang bukan-bukan
sekian~~
klik SINI ,SINI, SINI, SINI

sumber :: SINI

p/s:: akk rara zikry dah meninggal smlm (1/12/2011)..dan jenazah telah selamat dikebumikan..al-fatihah


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

VIDEO | Kenyataan Shida Harmi

ASSALAMUALAIKUM!!!


gua tak tahu la apa penyakit gua sekarang
asyik nak tahu pasal pemain bola yang tengah meletup ja
kalau tengok entry gua
banyak cerita pasal apek dengan NAZMI FAIZ *saja besarkan tulisan
okeyh terbaru,gua jumpa kenyataan wanita yang dikaitkan dengan apek
SHIDA HARMI
jom tengok apa komen dia tentang isu apek
|
|
|
|
|
\/


ok hampa dah dengar kan??
hampa nilai la sendiri
gua tak mau komen panjang
nanti jadi kontroversi
apa-apa pun
gua tetap sokong apek bukan sebab gosip dia
tapi sebab dia penjaga gol terhebat malaysia
jangan lupa klik SINI dengan SINI sekali

sekian~~

p/s:: gosip memang takkan habis..yer dak??


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

SEGMEN | 1st Anniversary Blog Lyssasecret

ASSALAMUALAIKUM!!!


disebabkan gua malas nak update entry
jadi gua join segmen cik kak sorang nie saja
segmen lyssa
ala sapa tak kenal lyssa
blogger hebat masa kini
kehkeh

klik SINI untuk syarat-syarat segmen okeyh




atoto comel
eh makcik nie suruh bagi pendapat untuk blog dia
ehem bagi gua blog dia sangat la cantik
gua selalu juga la masuk blog dia
usha-usha apa yang patut
pink gilerr blog
tapi yang paling gua suka
tutorial dia bagi memang senang gua ikut
gua dah la buta coding nie
kehkeh

ok kalau hampa nak join klik SINI
tarikh tutup dia 1.12.2011 pukul 6 petang
join la ramai-ramai
sekian~~

p/s:: memang malas nak mampus dah



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

PANAS | Gosip Baru Nazmi Faiz

ASSALAMUALAIKUM!!!


walaweyh cerita nazmi faiz lagi
fenomena dak tak ambik SPM nie besar kan
macam artis pulak dia nie
tapi macam mana
pemain bola sepak bila dah popular 
memang tak lekang dari gosip
macam artis jugak la kan

terbaru kita semua tahu gosip apex dengan scandal beliau
memang apex tak lari dari gosip
memang sejak akhir-akhir nie nama dia yang menjadi sebutan
gosipsana gosip sini
tapi apek tetap keeper terbaik malaysia
gua respek sama dia

sebelum gua sambung
cer klik SINI dengan SINI
ok sambung

namun, sapa cakap pemain termuda malaysia
tak dak gosip bagai
kalau sebelum nie gua ada tunjuk gambar awek dia
terbaru,beliau digosipkan dengan neelofa
|
|
|
|
\/

walaweyh...
dari apa yang gua baca
ada sumber terserempak nazmi keluar dengan neelofa
aduh adik..muda lagi hang tue
dah ada gosip dengan orang lagi tua dari hang kan
apapun gua harap nazmi boleh terus kekalkan prestasi dia
jangan layan sangat gosip nie 
sekian~~

sumber:: MURAI.COM

p/s:: frust lagi gua



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

Blogging Dengan Cara Yang Betul

ASSALAMUALAIKUM!!!!


gua nak mintak maaf siap sebelum buat entry nie
gua tahu gua tak layak nak nasihat bagai
tapi gua dah rimas dengan benda nie
serius rimas
*suspens dak
huhu


gua banyak member blogger dekat fb
boleh dikatakan 80% friend gua blogger
sampai terfikir nak bukak akaun fb baru*bajet retis..
tapi yang tak best nya ada pulak blogger yang pelik
gua bukan kata gua bagus
tak bagus pun
banyak lagi yang bagus
tapi tak salah kalau gua tegur untuk kebaikan hampa juga
cer tengok nie
|
|
|
|
\/

tengok la...
aku yakin banyak yang dapat event macam nie kan??
bukan yang nie ja...ada gak event yang suruh 'like' gambar
menda lagi tah
kalau satu ok lagi
nie belambak event dia saja
*eh besday abang ben


macam contoh gua tunjuk nie
perlu ka hampa buat event untuk minta link orang untuk difollow *ayat naharam
sama kan maksud dia macam hampa nak orang follow hampa??
eh hampa buat blog untuk difollow??
semata-mata nak tambah followers??
tue ka tujuan hampa buat blog??


fikir la weyh
gua rasa salah satu tujuan blog untuk menyampaikan info dekat orang
atau setengah tue nak luah perasaan
bukan sebab nak tambah followers kan
gua tak nafi followers ramai nie ada baiknya
baik kalau semua followers tue baca blog kita setiap kali kita update
dan buruk kalau follow semata-mata nak orang follow dia balik
percayalah cakap gua followers ramai tak menjamin kualiti sesuatu blog


gua bukan nak sombong
gua ada followers dah 1K nie pun gua tak taw sebab apa
gua tak pernah amal konsep 'i follow you,you follow me back'
nak ramai pembaca??
cuba rajin diri jenguk blog orang
baru la blog kita orang tahu kewujudan dia
bukan dengan cara tukar-tukar link
pastu buat event macam nie


kepada blogger luar sana
cuba fikir balik matlamat sebenar hampa buat blog
renung-renung kan dan selamat beramal
=.=

p/s:: gua bukan bajet bagus,gua cuma menegur


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

Entry Terharu

ASSALAMUALAIKUM!!!


hari nie gua malas nak update
sumpah malas
sebab letih nak mamp** berjalan sana-sini
semua nie politeknik punya pasal *kesian
duit pun melayang jugak la
tapi pikiaq nak study berkorban jugak la


gua tak taw la nak mencarut apa lagi dekat sini
tapi hari ni gua terharu tahap cipan
haha
sebab??
meh nak cerita *ada ka orang nak taw
yuran politeknik gua ada orang taja
ouhh makaseh la kepada yang berkenaan
taja beli dslr dengan motor sekali boleh dak??
kehkeh


gua terharu jugak sebab entry Nazmi Faiz
kahkah
bila gua buat entry pasal dak tue
terus visitor meningkat
komen pun berjuta
kemain la hampa...entry orang top semua nak komen
bila gua buat entry benda lain
tak pulak komen
sobs sobs *sedih wey


last sekali gua terharu sebab ada pulak yang buat header dekat gua
serius tak mintak pun
haha
makaseh daun keladi
leh tak nak mintak duit sekali??
|
|
|
|
\/






perghh comel siot gua
haha
nanti gua guna header nie weyh
makaseh banyak-banyak
kalau hampa nak tempah header pi la SINI
gua tak tempah..dia yang nak buat
kehkeh
#kbai

p/s:: macam kosong ja entry nie kan

NT:: rindu aaron aziz


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

GAMBAR | Awek Nazmi Faiz

ASSALAMUALAIKUM!!!!


hari nie gua sedih gila
sebab??
bukak ja fb tiba-tiba plink
kuar gambar perempuan
gila cun *nasib tak tergoda
baca ja caption gambar
'awek nazmi faiz'
bapak ar
nak nangis gua
sampai hati dia curang


haha gila
jadi hampa nak tengok tak gambar awek mamat femes tue
sebelum tue cer klik SINI dengan SINI
dah??
jom jom scroll bawah pulak
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/


gila mintak lempang kan gua
kahkah
ok2 serius
|
|
|
|
|
|
\/


cute kan??
gua tak taw la betul ker tak
gua pun rembat dekat twitter ja
#kbai

p/s:: sampai hati dia...#tetba


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216