TEMAN SETIA

Blogging Dengan Cara Yang Betul

ASSALAMUALAIKUM!!!!


gua nak mintak maaf siap sebelum buat entry nie
gua tahu gua tak layak nak nasihat bagai
tapi gua dah rimas dengan benda nie
serius rimas
*suspens dak
huhu


gua banyak member blogger dekat fb
boleh dikatakan 80% friend gua blogger
sampai terfikir nak bukak akaun fb baru*bajet retis..
tapi yang tak best nya ada pulak blogger yang pelik
gua bukan kata gua bagus
tak bagus pun
banyak lagi yang bagus
tapi tak salah kalau gua tegur untuk kebaikan hampa juga
cer tengok nie
|
|
|
|
\/

tengok la...
aku yakin banyak yang dapat event macam nie kan??
bukan yang nie ja...ada gak event yang suruh 'like' gambar
menda lagi tah
kalau satu ok lagi
nie belambak event dia saja
*eh besday abang ben


macam contoh gua tunjuk nie
perlu ka hampa buat event untuk minta link orang untuk difollow *ayat naharam
sama kan maksud dia macam hampa nak orang follow hampa??
eh hampa buat blog untuk difollow??
semata-mata nak tambah followers??
tue ka tujuan hampa buat blog??


fikir la weyh
gua rasa salah satu tujuan blog untuk menyampaikan info dekat orang
atau setengah tue nak luah perasaan
bukan sebab nak tambah followers kan
gua tak nafi followers ramai nie ada baiknya
baik kalau semua followers tue baca blog kita setiap kali kita update
dan buruk kalau follow semata-mata nak orang follow dia balik
percayalah cakap gua followers ramai tak menjamin kualiti sesuatu blog


gua bukan nak sombong
gua ada followers dah 1K nie pun gua tak taw sebab apa
gua tak pernah amal konsep 'i follow you,you follow me back'
nak ramai pembaca??
cuba rajin diri jenguk blog orang
baru la blog kita orang tahu kewujudan dia
bukan dengan cara tukar-tukar link
pastu buat event macam nie


kepada blogger luar sana
cuba fikir balik matlamat sebenar hampa buat blog
renung-renung kan dan selamat beramal
=.=

p/s:: gua bukan bajet bagus,gua cuma menegur


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

14 sayang gua:

Sinichi Edogawa said...

setuju seyh..... sempoiiii lah..

aina mysarah said...

bagosnye! ade pon blogger yg nak tego peeps yg sebok ping blog diyorang.. :]

Saddila said...

haha dila baru nak buat pasal ni . takpe2 . bagus kak .

sokong . menyampah gila dgn org mcm tu .

ingatkan event nak jemput orang kahwin . *ehh mcm la pergi . haha

Pendamba Mawar said...

byk nye event dia..bz2.haha

tasya linda said...

Betul lah, tasya dapat banyak notification pasal event macam ni.--'

ahowk orang islam said...

NAK BUAT MCMANA... ORANG DAH MTK.. ADUH.

AZILARINA TERMEZAI said...

Setuju :D

BeloG MTT said...

Siyes MTT pon kadang kadang rasa terganggu dengan benda mcm nihh.. Benda tak penting pon siap buat event bagai.. -.-'

Ada cara kot nak block orang invite2 gini ? -.-'

Semut Senyum said...

i follow u, please follow me back.. ehheheh (trauma tak)... sama lah kita pun terganggu dgn benda mcm ni... tengok pada diri kita, apa yang kita nak sampaikan dlm blog kita .. =)

Semut Senyum said...

i follow u, plz follow me back.. hehehhe, trauma tak.. kalau follow pun mcm terpaksa je buat apa kan... tgok isi blog kita apa yang ingin kita smpaikn pada pembaca.. =)

thaqibzaki said...

Kenapa aku tak pernah dapat event macam ni. Tak adil. huh. :D

Razil Tahir said...

haah...
saya pun pernh dapat...
tp tak join pun.. huhhu XD

ascil.punye.lah said...

aik?ade gak event cmtuh.haishhhh blogger2.

ascil.punye.lah said...

aik?ade gak event cmtuh.haishhhh blogger2.

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216