TEMAN SETIA

MISTERI | Asal-usul Toyol

ASSALAMUALAIKUM!!!!


gua rasa dah lama gua tak buat cerita misteri kan
gua tak dak sumber la
penat woo buat research *uncle seekers pun kalah

la nie kalau dekat wayang cerita Alamak Toyol la yang paling hot
perghh sumpah best cerita nie
gua dah pi tengok sendiri
sampai sanggup beli pulak dvd sekali
pastue ulang tengok 227389 juta kali dekat rumah
wahaha





gua bukan nak cerita pasal filem nie
dah basi dah pun
nasi dah menjadi bubur *terkeluar dari otak ayat nie
gilalahh
sebelum tue mai klik SINI dulu

hampa semua dok dengar nama Toyol dia datang padaku berlari-lari
hampa taw ka asal usul ja
meh gua nak cerita sikit
menurut pendapat orang ramai *aisey ayat
toyol nie asal dia dari Mekah
gua tak taw la auta ka apa
tapi bapak gua pun cakap macam tue


toyol nie malas cakap kau
kena bagi makan dulu baru nak buat kerja
besa la budak-budak
selalu orang bela nie nak bagi dapat duit ja
ada juga yang bela nak bagi lulus exam 
lepas tue sebelum nak guna perkhidamatan 'budak' nie
kena perasap dulu apa yang patut
gilalahh
banyak betoi kerja kena buat derr


menurut fahaman masyarakat kita *ayat tak menahan
kalau nak elak dari toyol nie
tabur ja kacang hijau
takpun guli..
sebab???
dia kan 'budak' nanti dia akan main dengan benda tue
so niat dia nak mencuri tue dah lupa
ataupun letak cermin dekat dengan duit
sebab ;budak; nie takut tengok muka sendiri
damn!!!
taw pun takut dengan muka hang
pi la buat facial bagi comel sikit


ok cerita banyak-banyak satgi ada yang berminat pulak
apa-apa pun semua nie adalah jenis jin
sapa-sapa yang bersahabat dengan jin macam nie
lu pikir lah sendiri balasan dia kan
akhir kata::
JANGAN BERTAHYUL DI SIANG HARI

sekian~~

p/s:: kalau nak duit pi cari kerja yang halal la berggg



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

11 sayang gua:

Saddila said...

menarik kot entry ni kak .
tapi tiba2 meremang segala bulu kat badan ni .
demmm .

Pendamba Mawar said...

toyol..owh kalau letak aiskrim boleh.hihi

zatiey said...

haha..comel kot toyol tu..tapi lau btul2 ade depan mate konfem pensan

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kenapa toyol tak rompak je bank kan senang banyak duit? napa dia hanya mencuri kat rumah orang? pelikkan?? kekekeke
RAMAI ANAK TAPI MANDUL

RinsyaRyc said...

ahah. die memang suke kacang hijau. kalau boleh pelihata ikan puyu*kalau x silap. sbb ikan tuh dopluhpatjam mate die celik. dngan orang2 minyak skali x berani tauk kalau kite pelihara ikan tuh.. eheherr

EmpayarUtama said...

Toyol x pandai curik duit bank ke?

kim heeruul said...

sebelum tidur tu basuh la kaki yerk.
nnti dia gigit ibu jari kaki. seram.

Woofer Storm said...

tapi toyol tu comel gila la..heheee

era kecik said...

toyol? suka toyol kat atas tu.. hehehe ^^

# teringat kat cite upin dan ipin pasal toyol..

ZaTy zUlAiKhA said...

toyol comell mcm kak tiqah ! ahha ! :|

Namee Roslan said...

saya pernah nmpk toyol. takut :(

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216