TEMAN SETIA

Akhirnya Terbongkar Rahsia

ASSALAMUALAIKUM!!


kalau hampa tengok sekarang
ramai yang dok main tag-tag nie
dengan aku sekali kena tag
wahaha
ada juga yang nak tag aku nie
tak sangka betul
sobs sobs *nangis terharu
ok lah jom nak jawab soklan mereka

11 tentang aku::

1.comel *penyepak mai
2.aku minat gila Aaron aziz *sungguh weyh
3.rasa muka macam Tiz Zakiah
4.suka merepek tak tentu hala
5.panas baran..*bab mengamuk aku cukup terer
6.sangat rajin *tambah2 bab mengemas..eh puji diri sendiri
7.tak pandai bergaya *ada sapa nak ajar?
8.penakut nak bawa kereta *gila rempit kan
9.fobia darah
10.tinggi tak cukup *152cm ja kot
11.gemuk *caya tak..haha


FIRST TAG - EIRA


1.Korang ni ank yang manja ke x ea??

- sumpah manja..wahaha..tapi ikut mood aku jugak la...sekarang dah besar...
dah tak manja kot..eh ye ke??


2.Ape yg korang sering lakukan bler korg bosan?
-errr...tidur...lemah aku soklan nie..aku sndri pn tak taw nk buat apa kalau bosan


3.setia ke x agknye korg ni?cer cter sikit
-setia gila ah...haha....jujur nie....

4.kalau korg ade masalah korg suka cter dkt spe?
-suka pendam...bila dh tak tahan bru la g ngadu2 dkt org..sllu BFF lah

5.ape makanan dan minuman kesukaan korg?
-laksa penang dgn fresh orange

6.korg suka x law ade org ke 3 dlm perhubungan korg?
-apa punya soklan nie..haha...mmg xsuka lah

7.agak2 ape yg korg hajati dh tercapai blom?
-banyak benda aku nak..aku nak smbung diploma dgn nak dslr..serius weyh


8. kalau dh ape yg korg dh capai?

-dpt smbung stdy *yeayy...tpi dslr x dpt2 lg..

9.dalam family korg paling rapat ngn spe?
-mak kot..eh abah..eh ntah

10.cita2 korang nk jd ape?
-err......

11.ape kenangan paling manis or lawak yg pernah terjadi dlm hdup
- aku jatuh longkang dkt skolh dpn org ramai...lpas tue dgn selamba aku bgn
macam tak dak apa jadi..#kbai



SECOND TAG- FARRHANA


1.Cerita serbasedikit tentang saya :)
- adk kawan akk dekat matrik dulu...mula2 kenal bapak garang
bila dah lama ala sweet budak nie...abg dia nama zikri...hnsm kot..wahaha
adik nama adlina...n mereka nie semua cat lovers kan??


2.Nama firstlove awk? (honest)
-Aaron Aziz (bukan nama sebenar)...sng cakap pakwe akk skrng la
act akk kapel dh byk org..tapi ntah akk rsa dia ja first love..ahh suka hati r


3.Suka meow?Taksuka?Why??
-ehhh mentang2 Ana suka meow kan...akk suka kucing..tpi dlu mula2
bapak geli..bila dh makin besar..dah jd cat lovers..eh ye ke


4.Bf/gf anda romantic tak?
-taknak jawab..haha


5.First present from your bf/gf?
-pun taknak jawab



6.Awk inginkan benda apa dalam hidup?

-ehh benda??err...nak dslr...dslr...dslr
kuang..act kalau boleh nak rsa nikmat hdp sepenuhnya


7.Subjek SEJARAH awk suka?Taksuka?kenapa ye
-seriously taksuka..sebab kena hafal banyak fakta..sampai tertido


8.Why girls like to shopping while boys don't
-as for me...girls nie penting skit penampilan smua...while boys bukan kesah sgt pn kan


9.Minyak wangi feveret you olls?
-Adidas


10.Feveret westernfood you olls?
-Chicken chop...tak berapa suka western sbnrnya


11.Org kelima yg awk syg dlm hidup,siapa?
-weyh jenuh kira.....tak der kot..sbb syg takleh diukur
pada akk semua org yg syg akk..akk akn syg diorg 






THIRD TAG - RATU SATIN





1.Tajuk blog korang?
-nyamuk terbang...


2.Kenapa suka jadi blogger?
-nah soklan..aku suka jadi blogger sebab boleh tulis apa saja yang kita nak
kehkeh


3.Suka entry macam mane?
-jujur neyh..aku suka entry yang ada gambar
kalau ada lukis-lukis kartun lagi suka



4.Blog camane yang korang paling tak suke singgah?
-blog yang berat gila bapak...pastue yang suka cerita psl kapel depa dari A-Z


5.Apa yang selalu ada kat tangan/mulut korang masa berblog?
-err??kat mulut ada berleter aku je lah..kahkah..dekat tangan??
ehh...takder ap sebab sibuk menaip


6.Apa target korang dalam dunia blogger 15 tahun akan datang?
-umur aku skrng dah 1*..kalau 15 tahun lagi dalam 3*
eh muda lagi...nak tutup blog pn macam tak jer kan
harap blog dikenali,..aceh....poyo


7.Anak mate korang warna apa?
-rainbow...haha...coklat kot...ntah..yang pasti bukan hitam


8.Perkara paling tak best dalam hidup korang?
-bila jatuh sakit...sungguh tak suka pi hospital


9.Perkara paling meriah dalam hidup korang?
-riang ria hari raya...wee....haha....


10.Dalam banyak2 rete benda korang,apa yang paling korang sayang?
-helmet KHI..bercalar sikit aku dh bising..haha



11.soklan wajib jawab : camane korang rasa pas kena tag?
-rasa dikenali dan dihargai..ouhh...terharu






FOURTH TAG - IZA

1.life korang best x?
-complicated sangat2

2.tempat yg korang nak sgt pegi
-tanah suci mekah

3.satu benda paling penting dalam hidup korang?
-benda??ehh...handphone kot

4.Antara mak dan ayah, mana korang lebih mesra?pilih 1 saja tau
-nak gak pilih dua...kahkah...mak kot


5.orang yang betul2 korang nak jumpa dalam hidup korang?
-nak jumpa aaron aziz...haha

6.Adakah korang basuh baju korang sendiri?
-heavy metal punya soklan...memey ahh basuh sendiri

7.Lima benda yang paling disayangi dalam hidup?benda tau bukan orang
-nasib ckp awal..kalau tak aku nak list dh nama org..
ermmm...handphone,laptop,cincin,hlmt KHI,domokun

8.satu tajuk Lagu yang paling korang suka dan selalu dengar?
-Negaraku


9.benda atau perkara yg menakutkan korang?
-aku fobia darah..boleh pengsan wooo


10.orang yg selalu buat korang tersenyum dalam apa jua keadaan?
-taknak jawab..haha


11.nak jadi bestfren aku x?kenapa?
-ehh2 nak lah..sy suka berkawan ^^



FIFTH TAG - SHEILA


1.korang rasa aku cute x?
-perlu ka aku jawab??haha..

2.kalo korang dibagi 1 ag peluang..pe korg nk ubah ngan idup korang?
-nak ubah perangai...nak berubah..nak berubah

3.dalam ramai2 org..sape paling korg sayang?SORANG JE!
-aku syg kau lah sheila..haha

4.sape blogger yg paling korang suka?
-nyamuk terbang


5.benda pe yg korang nak sgt &sangat nak?
-siot dia nie...aku nak dslr!!

6.rasa2 cikgu/pensyarah sesuai kawen ngan sape?
-rasa-rasa kau??


7.nombor pebret korang & kenapa?
-aku suka nmbr 7..sbb eh soklan nie pun yg ke-7..haha
sbb 7 tue aku declair dgn aaron aziz
satu lgi 7 jersi cristiano dgn aidil zafuan..kehkeh

8.negeri yg korang nak sgt g kat MALAYSIA ne?
-sabah..eh bukan tmpt kau ke??

9.kalo korang sedey,pe korang wat?
-nangis guling-guling macam tapir

10.restoran/kedai makan pebret ape?
-rumah aku

11.blog aku lawa or tak lawa?jujur~
-tak lawa!!suh aku jujur kan...kahkah
lawa la weyh..kemas jer

*************

fuhhh berpeluh la juga
tapi yang soklan aku tak jawab tue harap maaf la
terlalu peribadi..ngehngeh
eh ada lagi tak yang nka tag aku??
err aku kena create lagi 11 soklan eh
nanti aku dah fikir baru aku buat
#Kbai

p/s:: entry terpanjang aku rasa nie



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

16 sayang gua:

eira haziera said...

tq2..cz jwb soalan yg nth pape tu..ehhehe...

smilenajah93 said...

haha ! virus tagged mengetag :P

Cik Lobak Lobak said...

hohoh kena tag manyak nyeee soklan :P

fierul said...

abis la pakat suma kena tag . hehe :)

Ku Azhar said...

waaa!!! bnyknye kene tag!! :)

Nurul Faezah said...

Hahahahahahahaha! Dtg la Sabah. Berbaloi-baloi~

DaYaH JeLitA said...

aku nak tambah soklan? tahun lepas posa penuh tak? wakaka

IkhAnif said...

perghh...rajin bebeno ko menjawab tag tu erk..tak tahu la..aku malas bebeno nak jawab kesemua tag tu..>_<..

ps: dah komen..chokix2 sketul mane..>_<

HaFiz said...

Nih nak gitau klau blog tu berat gila nanti orang susah nak masuk kan malaysia terkenal dengan internet lembab

abah khalisha said...

men tag2 ni

Pendamba Mawar said...

haha..nasib baik kau tak buat soklan

emieysandra said...

rajinnyer men tag..huhu, kite pun xcukup tinggi. sobs~

iza azmilia said...

kihkihkih. .
first time iza bca fakta nyamuk takut darah. .
agknya nyamuk ni minum sirap kot, huhuhu

ekabukanmakcikkau. said...

cita2 kau taktau ape lagi? ishishish samelahh kita haha

msredcheesecake said...

jenuh nak jawab ni... ramai tag dia...

Namee Roslan said...

wah wah.killer betul soalan :D hehe. takut oh kena tag :)

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216