TEMAN SETIA

TIPS | Khasiat Air Garam

ASSALAMUALAIKUM.....




      Holla lama tak update...kan kan..dah tak der idea..tak tahu nak update apa..so sekarang idea dah datang...ayuh kita menaip...


       Entry kali nie cuma ringkas tapi amat berguna...tips nie pun Atie kutip masa kelas teknologi bahan..kutip dari lecturer...tapi memang berguna dan Atie dah cuba tips nie..ha tips apa tue....korang pernah tak minum air garam?mana nak tahu sesaja dahaga..minum air garam kan..ha nampak macam remeh dan macam ewww...tapi air garam banyak sangat khasiat tau...



Air garam dapat membantu mengembalikan tenaga dalam tubuh kerana ianya berfungsi untuk meneutralkan sistem badan.Fungsi air garam sama seperti anda meminum 100 plus.Atlet juga diberi air garam sebelum memulakan latihan.Tahukah anda air garam dapat menyembuhkan demam dan melawaskan kencing?



       Wow...ha dekat part lawas kencing tue..memang pengalaman sendiri..suka sangat minum air bergula..nah rasakan...so bila dapat petua nie..Atie try minum air garam..memang sangat berkesan..kalau korang rasa macam letih sesangat tue..korang minumlah air garam..insyaallah kembali segar..tapi jangan minum dalam kuantiti yang banyak tau....garam nie juga antara petua Nabi Muhammad S.A.W..baginda akan meletakkan secubit garam pada lelangit sebelum dan selepas makan...tujuan garam nie adalah untuk meneutralkan badan..maklumlah makanan yang kita makan tue macam-macam kandungan ada kan...so jangan lupa share tips nie dengan kawan2 yer...


*nota NT : kindly visit my new online page HERE 
TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

5 sayang gua:

hafiz hafizol said...

Aku biasa letak air garam dekat kulit yg ada kuman-kuman... katanya dia boleh bunuh kuman dekat kulit

Ainim Suju said...

saya suka 100plus tp jarang minum la..hehe

Dianaa said...

eh yeke? baru tau. thanks share tips ni :D ingatkan air garam ni boleh sembuhkan ulser dgn cepat he, hehe :D

Azhafizah Md Nor said...

thanks share.rasa tak lalu lak nak minum air garam.=_='

Namee Roslan said...

hihi tapi tak sanggup nak telan. gulp.

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216