TEMAN SETIA

COOL : Kenderaan Yang Paling Pelik

ASSALAMUALAIKUM...




Nak ker anda naik kenderaan yang rupa seperti ini : 









kalau naik confirm orang usha pelik


*nota NT : ada gambar menarik yang ingin dikongsi??pm NT dengan segera


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

PELIK | Hotel Kapsul

ASSALAMUALAIKUM....




        Rajin pulak nak update blog hari nie...sebab macam relaks sikit..lagipun ada kat kampung kan jadi wajiblah menggunakan masa dengan sepenuhnya..kohkoh....godek-godek google jumpa benda best unik dan menarik...



       Cer teka nie benda apa...macam mesin basuh pun ada...jangan tak tahu uolls..nie adalah hotel yang terdapat dekat jepun



        Pandangan penuh hotel...macam-macam ada walaupun kecik



    Siap boleh on lappy lagi...hoho..hotel nie selalu digunakan untuk orang yang busy..selalu businessman yang tersangat busy dan tak sempat balik rumah akan tinggal dekat hotel nie bagi menyiapkan semua tugas mereka..hmm kalaulah kat Malaysia ada macam nie..macam mana pulak ek...



*nota NT : episode akhir Dont Lose It all ----> KLIK



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

Projek English Yang Awesome

ASSALAMUALAIKUM....



      Assigment ooo assigment..banyak betul assigment bila nak habis sem nie..huhu....memang tak berminat nak buat...kecuali assigment yang satu nie untuk presentation english...kena cipta produk yang boleh bagi kebaikan...so jenuh la satu rumah fikir selama seminggu....susah jugak sebenarnya...sebab nak bagi bajet mencukupi....maka bila fikir terhasil lah...pencuci sawang....


        Idea tercetus tika satu rumah dongak ke siling rumah..banyak betul spider web..jadi kitaorang plan la untuk buat pencuci sawang..siap ada remote + mp3 tau..eleh asal cipta produk ja mesti nak ada mp3..dari sem 1 lagi gitu..blerghhh




Bahan yang diperlukan...idak ler banyak mana pun....dan bawah rm5 perbelanjaan..kohkoh




proses buat tayar....hoho....




tayar dah macam biskut oreo pun ada....aaa ngap masuk mulut




proses balut kotak supaya lebih cantik..kuanggg




tadaa.....dah siap...yang kotak kecik bawah tue remote uolls...ala ala joystick game gitu...yang benda panjang hitam tue tempat penyedut....boleh tarik bagi tinggi ok....yang benda bulat hijau ngan merah tu lampu isyarat..kahkah..bila habuk penuh dia naik warna merah..bila habuk takder warna hijau...kreatif tak???kbye


*nota NT : kungfu dengan pencukur KLIK SINI






TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

VIDEO | Lelaki Dimakan di Dalam Train

ASSALAMUALAIKUM....




        Sory dah lama tak update..sibuk dan ada beberapa masalah yang tak dapat dielakkan..untuk entry ringkas..Atie cuma nak share video seorang lelaki yang diserang 'kanibal' di dalam subway...





     Ngeri kan..tapi tak pasti nie real atau cuma commercial break...




TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

TIPS | Khasiat Air Garam

ASSALAMUALAIKUM.....




      Holla lama tak update...kan kan..dah tak der idea..tak tahu nak update apa..so sekarang idea dah datang...ayuh kita menaip...


       Entry kali nie cuma ringkas tapi amat berguna...tips nie pun Atie kutip masa kelas teknologi bahan..kutip dari lecturer...tapi memang berguna dan Atie dah cuba tips nie..ha tips apa tue....korang pernah tak minum air garam?mana nak tahu sesaja dahaga..minum air garam kan..ha nampak macam remeh dan macam ewww...tapi air garam banyak sangat khasiat tau...



Air garam dapat membantu mengembalikan tenaga dalam tubuh kerana ianya berfungsi untuk meneutralkan sistem badan.Fungsi air garam sama seperti anda meminum 100 plus.Atlet juga diberi air garam sebelum memulakan latihan.Tahukah anda air garam dapat menyembuhkan demam dan melawaskan kencing?



       Wow...ha dekat part lawas kencing tue..memang pengalaman sendiri..suka sangat minum air bergula..nah rasakan...so bila dapat petua nie..Atie try minum air garam..memang sangat berkesan..kalau korang rasa macam letih sesangat tue..korang minumlah air garam..insyaallah kembali segar..tapi jangan minum dalam kuantiti yang banyak tau....garam nie juga antara petua Nabi Muhammad S.A.W..baginda akan meletakkan secubit garam pada lelangit sebelum dan selepas makan...tujuan garam nie adalah untuk meneutralkan badan..maklumlah makanan yang kita makan tue macam-macam kandungan ada kan...so jangan lupa share tips nie dengan kawan2 yer...


*nota NT : kindly visit my new online page HERE 
TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

NUFFNANG | Nuff Tunai Janji

ASSALAMUALAIKUM....




         Semalam balik rumah mama hulur sampul..tetiba jer..dekat kepala fikir ada orang bagi kad raya...sebab sebelum nie asal sampul jer mesti kad raya...takpun surat promote entah apa kebenda....so letak tepi sebab malas bukak..lagipun depan takder pun tulis urusan seri paduka baginda..so anggap macam tak penting...malam baru tergehegeh cari..baru bukan..dan rasa macam nak lompat sampai ke bumbung bila.....................



|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/



      Lulz.....surat dari abang nuffnang rupanya...dia bagi cek...wow wow wow.....ahha....hari tu nuff cakap bulan 4 baru dapat..ala nuff nie saja bagi surprise tau tau...amboi sweet sangat....walaupun tak seberapa tapi ok lah sebagai balasan hasil titik peluh lebih setahun bina blog...so korang sapa cakap nuff tipu..mai nak babap....


*nota NT : Rezeki masuk :)


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

Tadaa!!!!Pemenang Bertuah NT Mini GA

ASSALAMUALAIKUM.....



       Seribu kemaafan diucapkan kepada para peserta sebab lambat umum pemenang..tak la lambat mana sangat pun...habis 25 Feb...umum 9 Mac..ala tak sampai sebulan pun uolls....ekeke...ok tahu ramai marah..sory ek sory..busy dekat poli..nie pun balik kejap sebab nak apply LI...curi-curi online...



        Dan pemenang bertuah adalah...dum dum dum dum dum

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/



        Pemenang nombor 77 iaitu....





Comel sungguh blog nie...cute cute jer background dengan cursor..tahniah yer :)


*nota NT : Lepas nie dah takder GA atau Contest.. :)


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

PENYANYI SEBENAR LAGU SAYANG

ASSALAMUALAIKUM.....



      Atie baru jer jumpa dengan penyanyi asal lagu 'Sayang'...rupanya dia lagi hebat dari Shae..memang hebat dan lagi style dari Shae...jom layan video menarik beliau



video


Hebat kan???kbye

sumber : SINI

*nota NT: pelik budak nie




TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

TIPS BELAJAR CARA YANG BETUL

ASSALAMUALAIKUM......



Holla semua....nah lama gila kan tak update....busy busy dan busy..nie pun tinggal assigment sebab nak update..kihkih...sampai nak umum pemenang GA pun tak sempat...insyaallah dalam sabtu nie Atie umumkan ok??harap bersabar...



        Entry kali nie nak bagi sikit tips untuk belajar..ehem bajet budak pandai la kan..tapi tapi tak salah kalau nak berkongsi...hehe...jom usha sikit tips yang agak berguna*bangga....ok biasanya tak kira sekolah atau universiti..mesti ada subjek yang mengira dan menghafal/membaca..tahukah anda kedua-dua subjek nie perlu belajar dengan cara yang berbeza...


SUBJEK MENGIRA 

       Untuk subjek mengira mesti lah haruslah ada banyak formula kan..bayangkan kalau satu subjek dah beriban formula..kalau 8 subjek???emm emm...macam Atie banyak subjek mengira dari membaca..kira mostly mengira kan..acane tue nak hafal segala benda formula semua...ok memang kadang dalam final dia ada sertakan rumus/formula tapi tahu ker kita nak guna rumus tue untuk soalan macam mana??yer dak??so penyelesaian nya...korang kena lah banyak buat latihan....bila buat latihan secara tak langsung rumus yang korang guna untuk latihan tue akan serap masuk dalam otak*ayat kemain...nie untuk cara Atie belajar tau..memang berkesan..time final memang dah tergagap nak cari rumus bagai..sebab memang dah tahu...cuma hafal sikit jer rumus yang rasa macam terlalu susah..ok??


SUBJEK MEMBACA/MENGHAFAL/FAKTA  

- dah subjek menghafal kan..mesti kena hafal yer dak??mesti korang cakap Atie nie tipu..takkan lah subjek menghafal tak perlu menghafal..ehem...tahu tak menghafal bukan cara yang terbaik...kalau bagi Atie la..kalau korang hafal setiap apa yang tercatat dalam nota..korang akan mudah lupa...Atie dah pernah buat sebelum nie..memang time test..lupa semuanya..apa yang dihafal..dan bila korang hafal..korang mungkin akan tertinggal satu atau dua perkataan yang akan menyebabkan jawapan korang 100% salah....so..cara terbaik adalah FAHAM bukan HAFAL....fahamkan setiap apa yang korang baca..kalau boleh try terangkan balik dekat kawan or diri sendiri mengikut ayat sendiri..so nanti bila keluar soalan..korang takder lah terikat dengan apa yang korang hafal...korang boleh 'goreng' dengan ayat sendiri...kan lagi senang tue..



       Ha tengok dua tips tue jer nak bagi..memang nampak remeh tapi amat berkesan...jujur Atie bukan budak rajin..budak yang malas gila..kekadang kelas pun ponteng..tapi setakat nie alhamdulillah cara nie memang berkesan sangat..dan jangan lupa kalau ada yang tak faham cepat2 tanya pensyarah/cikgu...Atie budak mekanikal so faham-faham la susah setiap subjek tue macam mana kan??hekhek...so good luck korang...bye..


*nota NT : yang penting jangan kedekut ilmu walau dengan sesiapa

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216