TEMAN SETIA

Pray For Pantai Timur

ASSALAMUALAIKUM.....





      Hello readers.....sedih pilu sebak bila tengok gambar-gambar yang keadaan banjir di pantai Timur sekarang...even aku takde keluarga dekat sana tapi aku baca cerita-cerita yang orang post rasa sedih sangat...ya allah sedih yang tak dapat nak cakap...kesian...rasa macam nak sangat ambil diorang tu tinggal sini...




google



       Aku terfikir macam mana la nasib pesakit yang kritikal dekat hospital sekarang...macam mana pulak baby dan kanak-kanak kecil yang tak tahu apa-apa....macam mana dengan ibu yang tengah pantang dan sarat mengandung sekarang....kuasa Allah takde sapa boleh lawan....



       Yang paling sedih ada juga orang yang salahkan negeri...yang seronok pun ada...allahuakhbar....cuba letak kejap diri korang dekat tempat diorang sekarang ni..agak-agak apa perasaan korang kalau ada pihak yang seronok tengok korang dalam kesusahan....jangan salahkan sesiapa...ni semua ujian Allah....



       Doakan keselamatan mereka...pantai timur dah makin teruk...sampai terputus bekalan...mudah-mudahan perkara ni tak berlanjutan...mudah-mudahan mereka semua selamat...



      Nie ada salah satu cara untuk korang bantu mereka...tak banyak pun takpe...asalkan ikhlas...jangan fikir kemana duit tu akan pergi...niat saja untuk membantu....









        Kalau tak mampu cukuplah sekadar berdoa.....





*nota NT :: doa dan terus berdoa





TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

3 sayang gua:

Cempaka melati said...

Hmm...banjir tahun ni teruk gak. Moga banjir cepat berakhir. Sekolah nak bukak dah ni.

FAYYADHAH said...

sama-sama kita membantu dan doakan untuk mereka :(

Iryns Ahmad said...

amin amin....subhanallah..pray for Malaysia...

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216