TEMAN SETIA

Belajar Sambil Bekerja??Problem??

ASSALAMUALAIKUM.....




          Hello readers...tajuk kemain macam nak cari gaduh..saja letak tanda soal gitu nak bagi korang berfikir sikit...eleh berfikir lah sangat kanss...kehkeh...so aku yakin ramai readers blog nie yang still student kan..dan aku yakin ada di kalangannya adalah bekerja sambil belajar dan belajar sambil bekerja..eheee termasuk aku...yes yes yes...



        Aku adalah pelajar sepenuh masa diploma dan dalam masa yang sama aku adalah seorang pekerja separuh masa yang super rajin....ehem.....ramai tanya aku...tak letih ker kerja sambil belajar...then assigment semua macam mana buat...sempat pulak siap..ha ney ha entry yang satu muka penuh akan menjelaskan segala persoalannya....




        Aku nie idak ler anak orang kaya..bila dah menjangkau umur 20 lebih nie dah terfikir untuk cari duit sendiri..dah taknak dah nak susahkan parents even aku nie anak tunggal...nak jugak merasa duit hasil titik peluh sendiri yer dak....so start dari aku praktikal dulu lagi aku dah start kerja..tambahan praktikal tak dapat langsung elaun lagi la rasa nak kerja sebab banyak wishlist yang belum tertunai...



       So persoalan sempat ke tak siapkan assigment...aku kerja dekat tempat yang membolehkan aku buat assigment dan juga study group..alhamdulillah banyak sangat kesempatan diberi...tak payah aku nak risau lagi kan,,nak bahagi masa semua...sambil bekerja sambil buat assigment....gaji dapat..assigment pun siap..yezza!!iteww sukewww...



        Soalan letih pulak....jujur aku cakap memang terkadang rasa letih...tapi kebetulan masuk semester 5 kelas tak banyak...kelas paling pun pukul 3 dah habis..aku start kerja pukul 6.30...so nampak tak betapa berpeluangnya di situ...cuma ada sehari jer aku kelas habis pukul 5 dan sehari tu jugak lah aku cuti...so kelas pukul 5 balik terus tido...tak payah fikir pasal kerja...ha kan tak letih gituuuu....



        Jadi jadi untuk korang yang nak belajar tapi nak kerja..kena pandai lah bahagi masa...at least try draft dulu jadual korang sebelum start kerja..kalau korang rasa tak menganggu pelajaran...just go on..peluang kita kena rebut tau sebab bukan senang nak dapat...hehe....


*nota NT :: bosan tak tahu nak update apa

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

2 sayang gua:

Afifi Shamsuri said...

entry yang menarik.. nak cuba jugak la nnt. Belajar sambil bekerja. hahahha

http://afifishamsuri.blogspot.com/

amirul akmal said...

Assalamualaikum, ada cadangan kak?
Akak keje apa?

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216