TEMAN SETIA

Terkenang Zaman Dahulu Kala

ASSALAMUALAIKUM.....




       Hello readers...hari nie taknak lagi update paal raya...nanti raya baru aku update...hihi...ok pagi tadi disebabkan tak boleh tidur selepas sahur...aku pun berwechat la ngan encik marka...tak tahu nak wechat apa...last-last mengimbas zaman kanak-kanak...




       Dulu time kecik-kecik aku memang banyak sangat permainan...maklumlah anak tunggal memang parents beli macam-macam...tiap-tiap minggu pergi pasar malam mesti beli mainan...sampai macam tu pun dah kenal aku...even aku dah besar panjang nie pun makcik yang jual mainan tu still kenal aku...kihkih...femes iolls tau...



       Tapi yang paling legend dulu.....benda alah nie...







       Buku stiker digimon dengan pokemon...hoiii bohong la zaman dulu sapa takde buku nie...aku ada 3 hokeyh....korang kena penuhkan satu buku nie...kena beli stiker dia...harga tak silap RM1 kot satu sampul...ada 4 or 3 keping...aku tak ingat dah..nasib ahh dapat stiker apa...nanti aku tour la satu taman untuk tukar stiker-stiker ngan orang...muehehe...nanti dah penuh boleh tukar ngan hadiah...ada jam...psp...hoii gila best...tapi aku tak sempat nak penuhkan sebab ayah aku dah buang bukunya...membazir katanya...gambar atas nie pun aku rembat google sebab dah takde dalam simpanan...



       


         Patung kertas boleh tukar-tukar baju...juga rembatan google..sebab pelik dah kalau besar gini still main kans....mak aku cakap zaman dia kecil dulu pun ada dah benda ni...memang retro....tapi aku rasa sekarang ada lagi kot benda ni...sebab hari tu sepupu aku ada bawak balik dari sekolah...aku tak berapa minat sangat benda nie sebab boring...seriusly aku dulu tak berapa suka sangat mainan gigirl nie....anak patung pun tak main tau kihkih....aku main roller blade....main yoyo...main lego....maskulin dulu ha kecik-kecik...tapi sekarang besar dah jadi ayu dah...ha korang dulu main mainan apa?


*nota NT :: baru nak shopping raya



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

1 sayang gua:

Iezwa Razk said...

Yeay samaa..Dua-dua benda alah tu memang selalu kumpul kecik2. Rindunya zaman masih muda..hahaha

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216