TEMAN SETIA

Manusia Berkepala Separuh

ASSALAMUALAIKUM....




     Hello readers...hampir sebulan tak update blog ni sebab terlampau busy dengan kerja....oh yaa bloglist september aku dah letak dekat sidebar yer...insyaallah aku akan buat bloglist untuk oktober pulak....




      Entry kali ni aku nak share  sikit cerita pasal manusia aneh...manusia yang mempunyai kepala separuh sahaja....yes...separuh...ni bukan lakonan filem..ini realiti...






       Carlos 'Halfy' Rodriguez, juga dikenali sebagai Sosa, hilang sebahagian besar otak dan tengkoraknya dalam kemalangan selepas terbang melalui cermin keretanya dan mendarat dengan kepala di atas jalan raya. Doktor terpaksa memotong sebahagian besar daging dan tulang untuk membantu beliau hidup dan beliau masih dapat meneruskan kehidupannya di Miami, Florida.



      Aku rasa kalau gini memang takde harapan....tapi umur Sosa memang panjang dan pada aku dia memang kuat semangat dan tabah untuk meneruskan kehidupan...ada lagi beberapa orang yang mengalami kemalangan ngeri dan masih hidup sehingga sekarang...korang boleh baca cerita lanjut di SINI



*nota NT :: next target in progress


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

2 sayang gua:

yaya cendana said...

assalamualaiku..
jom masuk bloglist Belog Best yaya... :)

http://www.yayacendana.com/2015/09/senarai-belog-best-de-yaya-cendana.html

Izz Latif said...

Hi, saya sangat menyukai blog anda! ZALORA Malaysia kini sedang mencari blogger yang berbakat, dan saya tertanya adakah anda berminat untuk satu kolaborasi blog bersama kami. Anda boleh hubungi saya di izz.latif@my.zalora.com jika anda berminat dengan tawaran ini dan saya akan berikan segala butiran di sana. Harap dapat balasan emel anda secepat yang mungkin!

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216