TEMAN SETIA

Cinta Zaman Dulu Kala

ASSALAMUALAIKUM.......





          Hello readers.....ingatkan dah habis cuti boleh start kelas...rupanya dah terlajak high fever..hambek....cuti la puas2 sampai seminggu yer....ngadap la laptop sampai terkeluar biji mata....



         Dah bosan nie asyik nak mengupdate entry saja lah...teringat pulak zaman sekolah dulu...zaman sekolah rendah yang aku rasa banyak sangat kenangan uolls....aku tak tahu la korang dulu zaman sekolah macam nie....nie ha aku nak cerita kisah aku zaman sekolah dulu....



         Aku dulu dari darjah 3 sampai ke darjah 6 pengawas sekolah...memang budak cerdik sangat kononnya....kelas pun paling depan sekali....kira memang pelajar contoh la kengkonon...apa la sangat kalau sekolah rendah duduk kelas depan...tapi kalau time tu rasa megah gila...jalan pun dah kembang hidung bagai....dulu memang aku study jer kerja...balik sekolah terus buat kerja sekolah semua...susah la nak jatuh cinta...tak reti pun nak jatuh cinta haha....sampai la darjah 6 tak salah aku...ada la budak kelas paling hujung nie dok seronok-seronok bagi surat kat aku...kengkonon surat cinta la....harhar...tapi time aku tak rasa apa pun...bila fikir sekarang rasa kelakar pulak...mana tak gelak....surat cinta pun tulis dalam buku kotak yang kira matematik tu...




       Ha nie buku tu...ni pun aku rembat google sebab dah takde dalam simpanan aku dah...mengeja pun tak betul...tulisan pun tak faham...entah apa yang ditulis...seingat aku dia tulis pasal biodata diri dia apa tah...memang tak dapat nak baca...tapi paling mahal bedak....wangi kau...haha.....lepas tu maan tah dia dapat no fon rumah aku..boleh pulak kol guna number public...kebetulan rumah aku memang letak siap connector yang boleh naik incoming call dan outcome call tu memang terang la nampak nombor public...siap ajak jumpa bagai...hari-hari wey dia bagi surat...isi yang sama...takut pulak aku rasa...dah tak cukup surat...aku nak gi kantin..boleh pulak dia tunggu dekat tangga turun kelas...bapak seram walaupun time tu baru 12 tahun tapi perangai menyeramkan...aku pernah tak turun rehat sebab takut ngan budak-budak nie...ciss nama jer pengawasa tapi penakut...siap-siap nangis lagi taknak gi kelas...kahkah...sado konon...sampai aku dah habis ambil upsr pun dia still kacau...habis sekolah baru la budak-budak nie hilang entah ke mana...dan aku harap sangat tak jumpa dah lembaga-lembaga ni sampai bila-bila....



       Korang ada tak cerita cinta zaman monyet???jom layan kisah cinta monyet ni pulak... KLIK SINI


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

4 sayang gua:

Lea IsNawi said...

untungla ade secret admire masa kecik. aku dulu comot zaman sekolah, takde yg berkenan pun

Ismi Ana said...

Hahahaaa...sado sungguh! ><
Mane tahu sekarang jadi lelaki sado ke, tak ke mau gigit jari. Hensem plak tu kan. Hahaha. Ana dulu tak main cinta2 ni. Siap ade guard lagi. Dilindung oleh sepupu ana punye sepupu. XD kemainn diorang jage ana dari dikacau oleh bebudak nakal.

siti zawiah said...

kak cantik sebab tu depa ngorat..hehee

Suria Lekatlekitgurl said...

masa sekolah rendah syok kat cikgu pratikal yang ensem2 & muda2 jer hahahaha. taste org dewasa tu

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216