TEMAN SETIA

REVIEW | Annabelle

ASSALAMUALAIKUM.....





        Hello readers....wehuuu mood nak menaip semakin menjadi...habis la nanti aku spam dengan entry mengarut aku nie....mihmih...setelah sekian lama tak nengok wayang...tetibe semalam ada yang ngajak aku g tengok...apa lagi jenis muka tak malu nie....pantang di ngajak....



       Disebabkan keluar dari rumah pun dah lewat...aku decide nak tengok cerita apa yang ada jer...and my luck...sampai jer...Annabelle baru nak start and tiket pun still ada...terus rembat uolls....tak payah nak tunggu lelame dah....






SINOPSIS :


       Annabelle mengisahkan sepasang suami isteri iaitu John dan Mia yang bakal menimang cahaya mata.Sebagai tanda kasih sayang John kepada Mia,John telah menghadiahkan Mia sebuah anak patung(Annabelle). Oleh kerana Mia telah lama menginginkan anak patung tersebut Mia berasa sangat gembira dan meletakkan anak patung tersebut sebagai hiasan.Namun,sejak anak patung tersebut wujud,pelbagai kejadian aneh terjadi kepada Mia sehingga menyebabkan Mia hampir trauma.Setelah kelahiran anak mereka.Leah...keluarga John dan Mia semakin dihantui.Akhirnya punca kejadian tersebut adalah dari anak patung yang dihadiahkan John. Anak patung tersebut menghantui mereka bagi mendapatkan roh salah seorang dari keluarga mereka.Roh siapakah yang diinginkan???Adakah roh Mia???Adakah roh Leah???Apakah nasib keluarga mereka???Siapakah sebenarnya anak patung tersebut??



       Ha kalau korang nak tengok kesudahan cerita nie...korang kenalah pergi tengok sendiri...tak best lah kalau aku cerita sampai habis...aku memang nak sangat tengok cerita nie sebab aku dah tengok cerita The Conjuring which is not bad...oh yaa cerita ni adalah sambungan 'The Conjuring'....kalau tengok ending 'The Conjuring'..Annabelle nie dah dikurung dalam bekas kaca...tapi dalam cerita 'Annabelle' nie John dah beli dia so dia dah terlepas...wehuuu...tapi kalau ada sakit jantung or mengandung korang jangan tengok la...kang ada yang terberanak dalam wayang tu...aku pun tengok kejap2 tutup mata...terkejut oii.....


       Dan dari apa yang aku baca ada yang cakap 'Annabelle' nie memang wujud...dan memang cerita benar pun...memang 'Annabelle' nie dikurung dalam bekas kaca dan dijaga oleh paderi....tapi 'Annabelle' yang sebenar takde lah buruk sangat macam dalam gambar nie...cuma anak patung biasa jer....yang dalam cerita nie scary sangat muka...tengok pun dah takut kan...entahlah aku pun macam malas pulak nak ambil tahu banyak-banyak...kang aku pulak yang takut...cukup lah sekadar tengok wayang untuk hilangkan bosan...yer dak....nanti kalau ada lagi akau gi tengok wayang aku review lagi yer....err nanti tu maybe tahun depan kot....tengok lah kalau ada yang nak belanja lagi...kbye...


*nota NT :: korang pernah ada anak patung tak?

LAGI MENARIK :

KANAK-KANAK YANG TAK TAHU ERTI MERDEKA 
DO AND DONT'S OF PRANKING
OUTFIT MENARIK


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

3 sayang gua:

Nurfatin Liyana said...

hari tu teringin nak tengok, tapi tak ada rezeki, semua full house. hehe :D the conjuring best ! seram. huhu

jemput singgah blog saya jugak ye. isi tabung nuffnang kat sini :)

Ismi Ana said...

Arghh..ngerinye tgk gamba patung nih. Huhu. Nak kene beli cd dia nih. Ana dah tgk the conjuring gak! Isk!

Iezwa Razk said...

Wahh dh tengok ye ceritanya. Teringin jugak nak pegi tgok. Macam best je. Haah betul2 anak patung annabelle yg betul tak dak lah menyeramkan sangat :")

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216