TEMAN SETIA

Game Facebook Berpuaka

ASSALAMUALAIKUM.....




         Hello readers.....selamat menunaikan ibadah puasa pada hari pertama....entry kali nie aku nak cerita pasal puaka yang terdapat dalam game di fb...aku tak tahulah sama ada puaka nie merasuk aku sorang atau korang pun kena...mesti ada yang tertanya kan..macam mana leh ada puaka pulak...tambah bulan puasa nie..mana ada hantu syaitan semua kan..semua kena penjara...semua kena ikat...



       Sebenarnya puaka yang dimaksudkan adalah ketagihan bermain game tue sendiri..macam ketagih dadah pulak...aku dulu bukan minat sangat pun game fb nie...lepas layan Ninja Saga pastu asyik kalah ja aku dah fedup nak main game dekat fb..lagipun cepat habis kuota broadband dan takde masa...sehinggalah fenomena Candy Crush menular...mula aku memang tak tahu pun Candy Crush nie menda..ramai yang sent request tapi aku ignore...tetiba terdetik pulak hati nak try main...nak tengok best mana sangat game nie...nah..memang boleh layan pun..comel pulak game nie aku rasa..tak cukup Candy Crush aku berjangkit pulak game nie...





       Farm Heroes Saga..game nie memang super duper comel macam aku..senang nak request life lagik...memang bertambah lama la aku layan game nie...sebab selalu habis life aku dah off...esok pulak main....kehkeh...tak cukup game nie...aku pi sambung pulak main....






        Bubble Witch Saga....game nenek kebayan...haha...best woo main tembak bola nie kasi jatuh..bila dah jatuh semua belum tentu boleh menang...sebab kena bagi capai target markah dulu..bila dah habis nie...aku sambung lagi dengan.....






       Papa Pear Saga....bagi aku game nie paling susah sekali..susah nau nak lepas level...herrr...leh wat gaduh kalau sapa-sapa yang tegur time tengah main game nie...korang cer try main tengok...rasa macam mana susahnya game nie berbanding game yang lain....




       Aku yang kata game nie berpuaka sebab bila main game nie semua kerja tak berjalan..nak mandi pun tak jadi..nak jemur baju pun terlupa...cukup bahaya...tapi aku rasa la..perempuan ja kot layan game nie...boss aku tengok dia kata tak best sebab tak mencabar...aku cakap ke Apit pun dia tak tahu langsung pasal game-game nie...aiyooo teruk betei....ok tu saja...nak siap juadah berbuka..bye korang...


*nota NT : berbuka dengan sambal tumis udang




TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

4 sayang gua:

cik kiera said...

kehkeh, puaka ! puaka !
cer try main CRIMINAL CASE ,
Sayaa lau dulu main games kt fb, lps main saye trus tak main lgy
tapi lau gme CRIMINAL CASE nieh, sangat bepuakaa, hehe

Nyamuk Terbang said...

@cik kiera hehe nnt leh try

cik kiera said...

haa, cuba jgn tak cubaa ,
kiera jdy ktagih dgn game tue, hehe

✗ ⓕⓘⓕⓘⓨ ⓕⓘⓣⓡⓘⓐⓝⓘⓔ ✗ said...

jemput join Mini GA ni http://fifiy-fitrianiee.blogspot.com/2013/07/mini-giveaway-klik-klik-ramadhan-by-cik.html

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216