TEMAN SETIA

Seorang Remaja Dapat Mata Baru

ASSALAMUALAIKUM.....




        Hello readers.....seperti semua tahu contest top referrel blog nie dah tamat dua hari lepas..so nanti aku umum pemenang..nak umum sekerang internet gila lembap...dah bayar pun sama jer..memang makan masa sikit la dia nak laju balik...dehell....jadi untuk entry kali nie aku nak cerita aku dah dapat mata baru...hoyeahh....actually aku nie rabun...bukan rabun sikit...gila punya rabun..power spek dah 350 uolls...tue belum kira silau lagi..memang tebal la spek aku..dah macam orang tua dah..dah boleh jadi nenek dah..dah boleh ya cucu sekelian... -.-'



        So akak roomates aku sarankan aku pakai contact lens sebab dia spesis aku jugak la..tapi dia jenis berbahaya sebab power spek dia 500 kau...haaa...bahaya tak bahaya la sampai dia cakap kalau bukak spek memang tergagau macam orang buta punya tahap rabun dia tue....pheww...jadi sejurus dapat pt*sejurus sangat...aku terus ajak member baik aku merangkap kekasih hati beli contact lens..kahkah..duduk kulim hentam beli sampai ke penang..konon taknak kasi budak poli nampak kitaorang detim...idea aku la neyh...



       Bila dah sampai..amoi tue suruh aku pilih brands yang aku nak..aku rasa maybe dia ingat aku nie dah pernah pakai kot before this...so aku pilih Freshkon macam akak bilik aku sarankan...tapi amoi tue pulak pi bagi cadangan lain..dia cakap mata aku nie sepet...elok kalau pakai lens yang boleh nampak mata besar sikit...disebabkan harga sama..aku ambik ahhh....harga RM60..beli 2 percuma 1...aku pun hentam la dua....harhar..tamak haloba gorgon.......






       Tadaaa ney lens nya..kotak dia memang cecomel macam aku kan??aku pilih warna brown dengan blue...lepas tue si Apit pun sibuk jer nak...dia cakap dah alang-alang free 1 lebih baik dia ambik satu..pastu nak pilih warna purple...amoi tue pun gelak ke dia...jenis tak senonoh perangai....so aku cadang dia pilih warna cocoa...aku tak tahu la macam mana rupa nanti bila pakai...nak simpan untuk raya katanya...kita tengok nanti pakai ke x....



        Aku memang first time pakai benda alah nie..memang terkial la....menangis habis pakai..rabak mata aku....herrr susah betei nak pakai rupanya...aku tengok akak bilik aku pakai sonang jewww...dan hasilnya..................




           Mempersembahkan puntianak alaf baru 2013......besar la pulak aku tengok mata aku bila pakai nie..tapi cecomel tetap ada...haha.....aku suka gila lens nie sebab sangat lembut..sampai pakai pun tak rasa macam pakai....yang aku pakai nie warna brown tapi tak nampak sangat..sebab brown dia light...nanti aku tunjuk pulak aku pakai yang blue tengok macam mana pegi..jadi avatar ke tak....haha...nak sambung kerja...bye


*nota NT : alhamdulillah rezeki datang lagi



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

2 sayang gua:

Aku Penghibur said...

kena jaga mata , ishhh kalau rosak susah

Ainim Suju said...

kalau pakai contact lens pun kena jaga elok2 jgn smp rosak mata ya

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216