TEMAN SETIA

REVIEW | World War Z

ASSALAMUALAIKUM....



       Hello readers....sejuk gila kan cuaca sekarang.....alhamdulillah lepas jerebu...hujan tak berhenti pulak..hujan rahmat.....well aku bukan nak cerita pasal jerebu pun sebab tak dak pengalaman sangat...bumi kulim jerebu kejap jer..lepas tue hujan...ha ney aku nak review pasal filem latest sekarang..World War Z...dah lama woii aku nak kena cerita nie sejak tengok trailer dia..macam syiok ja..cuma tak tahu nak ajak sape teman..tak kan aku nak tengok sorang2 kot..mana nak feel..hoho...






      Jadi ahad lepas aku pergi ambik contact lens terus ajak Apit lajakkan diri tengok movie..kohkoh..aku nie duk kulim sensorang...member semua balik negeri masing-masing..jadi Apit ja lah teman dikala suka duka...sweet gituwww...sampaikan budak tue yang jarang tengok wayang jadi kaki wayang gara2 aku...chiss pengaruh buruk rupanya aku nie....


Sinopsis :
World War Z mengisahkan tentang perspektif global masa depan ras zombie, tepatnya sepuluh tahun setelah mereka menguasai dunia. Seorang karakter yang bekerja di Perserikatan Bangsa-Bangsa, Gerry Lane (Brad Pitt), adalah salah satu pihak yang terus memerangi epidemik ini, agar tidak terus menyebar ke penjuru dunia.
Gerry pun harus berburu dengan waktu untuk menghentikan pandemic Zombie yang berhasil menjatuhkan tentara dan seluruh populasi di dunia. Ia harus bergerak cepat sebelum manusia di dunia akan musnah. Lane, dengan bantuan pasukan PBB, kemudian berusaha memerangi para zombie yang menggila tersebut.

        Aku tengok cerita nie macam rasa tengok cerita Zombie Kampung Pisang pulak...tapi yang nie lagi rare...geli aku tengok zombie nie makan manusia...herrr....tapi korang patut tengok cerita nie sebab Brad Pitt berlakon haha......jangan lupa tengok...ajak la mak ayah kakak adik pakwe makwe orang kampung....


sumber : SINI



*nota NT : malam nie aku umum pemenang top referrel


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

2 sayang gua:

Miza Lee said...

menarik.. :)

Umie Artoqiemie said...

Tak berpeluang lagi nak tengok film2 ni...huhuhu..

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216