TEMAN SETIA

Kari Ngeri Versi Sendiri

ASSALAMUALAIKUM.....




       Hello readers....dalam tengah seronok motor dah jumpa...ada pulak kejadian yang tidak diingini berlaku..aku kemalangan...ya kemalangan yang aku rasa teruk untuk diri aku dan menyakitkan...baru jadi tadi pukul 5 petang (6 disember 2013)....cerita dia macam nie...



       Aku selesai urusan di JPJ dan dalam perjalanan balik ke Kulim....aku naik skuter dan encik boipreng naik motor asing sebab hari jumaat kan dia nak g sembahyang dulu pastu baru g jpj so kenalah naik dua biji motor....kitaorang balik ikut BKE (Butterworth-Kulim Exit)...lalu jalan motor dengan penuh kesopanan...sampai je Kubang Semang hujan mencurah dengan lebatnya..so terpaksalah stop bawah jambatan...lepas lebih kurang 30 minit...hujan berhenti..kitaorang pun teruskan perjalanan....



         Dekat penghujung BKE nie ada traffic light tau..kira korang belok kanan masuk Kulim...ok masa nie pakwe aku dah keluar dari jalan motor menghala ke traffic light..aku baru nak keluar dari jalan motor sebab tunggu kereta lintas...dah tengok jalan clear..aku lintas dengan selamatnya..malangnya..kereta myvi depan aku yang mula-mula ada sebelah laluan kiri tiba-tiba pergi ke sebelah kanan dengan tak bagi isyarat cukup..aku nak mengelak dari kereta tu + emergency break..terus tergolek dan terserek....encik boipreng pusing belakang tengok aku dah jatuh dah...



        Lebih menyedihkan..kaki aku tersangkut bawah motor...memang cepat-cepat la aku suruh encik boipreng angkat motor..sebab sakit dia macam nak pitam...ramai la jugak orang tolong..tenkiu tenkiu...myvi tadi pulak ada belakang aku dan bagi lampu emergency...disebabkan highway dan dekat dengan traffic light...diorang cepat-cepat ubah aku ke tepi jalan sebab takut lori lalu....lepas jer diorang ubah aku dengan motor semua...pusing jer tengok myvi tue dah tak takde....plink!! hilang...ok sorang pun tak sempat ambik no plat dia...



        Kebetulan time tu sorang pun takder kredit nak kol orang terdekat..nasib la aku ada ciput kredit..kkol terus member encik boipreng..diorang inform pada polis yang kebetulan ronda situ..dan polis kol ambulans...sementara tunggu ambulans datang tu aku sempat la jugak nangis sepuas hati...woii sakit tahu..tambah bila angin kena luka pulak..memang rasa nak pitam sakit dia..dan aku hampir-hampir pitam sebab darah keluar terlampau banyak...orang yang lalu-lalang pulak tengok jer dan tak tolong langsung....ada yang gelak...ok sedih + marah....lepas lebih kurang 30 minit baru ambulans datang dan terus masuk emergency....



        Nasib aku baik sebab orang yang cuci luka aku nie sangat friendly..memang sepanjang dia cuci luka aku dia asyik bersembang jer....aku tahu tujuan dia taknak bagi aku layan sakit...dan yes!!memang rasa tak sakit time kena cuci....syukur sangat..Allah permudahkan...nasib takder patah..dan aku diberi ubat untuk cuci luka sendiri dekat rumah...






      Kalau sebelum nie aku jarang makan ubat hospital even kalau sakit..tapi kali nie memang aku makan sebab nak sembuh cepat.....kena dekat aku memang susah nak bergerak..dan susah nak ke kelas...dah kelas semua tingkat atas...ahad nie memang aku dapat mc la...memang tak mampu nak ke kelas...nak bawak motor...nak berjalan dari parking ke kelas yang sangat jauh itu nyer pun....dan untuk tatapan semua pengunjung blog nie...terimalah gambar ikhlas dari saya...





       Sebelum nie rajin tengok web Kari Ngeri...sekarang kena dekat diri sendiri pulak..yang korang tengok ada bentuk bulat macam ada lubang tu tempat yang paling teruk aku kena...dan ya!!memang berlubang sampai ke dalam...doktor pun takut tengok....apatah lagi aku....dan lepas beberapa minit di dressing....







          Darah still keluar...dan masa aku tulis entry nie aku dah tukar kain baru dan darah ada lagi tapi tak teruk dari yang nie....korang doakan aku cepat sembuh yer....nak g kelas... 


*nota NT :: susah nak tidur malam



         

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

1 sayang gua:

Azhafizah Md Nor said...

Ya Allah..seram fiza tengok ni..semoga luka tu cepat sembuh..rehat banyak² ok.

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216