TEMAN SETIA

2013 Punya Cerita

ASSALAMUALAIKUM.....



       Hello readers...sepatutnya entry nie aku buat seminggu lepas lagi....tapi disebabkan dah masuk poli...sibuk lah sikit...tapi tak kira nak cerita jugak pasal 2013...sebab bagi aku 2013 banyak sangat kejadian yang berlaku dekat diri aku sendiri...so aku nak cerita segala yang jadi..tapi tak semua la..yang aku ingat jer...


May 2013

       Malu ahh nak cerita...ekekek gediks aih....nak citer may 2013 jumpa ngan cinta hati haha....sebenarnya normal jer benda nie tapi bagi aku nie perkara aku tak rasa langsung akan jadi...sebab masa first aku masuk poli aku memang dah perati dah budak nie lama..memang rasa minat dekat dia...disebabkan masing-masing dah berpunya time tue so jadi classmate je lah..cuma agak rapat sebab segala masalah selalu kongsi..and at last lepas 2 tahun tunggu...baru lah jadi kapel...2 tahun weyh..lama gila kot...


23 Julai 2013


        Setelah sekian lama berharap akhirnya motor yang diidamkan dapat dimiliki..rasa puas sebab motor nie aku sendiri yang bayar bulan-bulan..petrol...2t dengan maintenance semua aku sendiri..rasa diri dewasa sangat boleh berdikari...sebab sebelum nie minyak engin pun ajak abah gi tukar...hehe



16 september 2013 


        21 weyh!!!besday aku....macam biasa jer cerita pasal besday kan..haha...tapi besday kali nie aku rasa macam best sikit sebab first time dapat mandi tepung selama 21 tahun hidup..rasa dihargai....ok suka!!



10 November 2013


        Motor yang baru beli tak sampai berapa bulan..hilang depan mata..serius gelabah aku...start dari tu kena la ulang alik dari IPD...pejabat insurans..kedai motor...dengan roger orang keliling...Allah jer yang tahu macam mana keadaan aku time nie..memang serabut...nasib la tengah cuti sem...ada la jugak masa nak uruskan semua...



23 November 2013 


        On the way ke kerja pihak IPD telefon cakap motor dah jumpa...ya allah tak tahu nak gambarkan perasaan macam mana...cepat-cepat kol abah dengan mak...memang hepy sangat..yang bersyukur sangat sebab motor masih keadaan elok...



        6 Disember 2013


          Kemalangan....ok pedih dan sakit...terseret atas tar...kaki tercucuk pemijak belakang...angkat jer motor...kaki berlubang..darah memancut keluar dari tempat yang berlubang..dan masa entry nie ditulis..kaki aku masih berbalut..seksa memang seksa..nak mandi..nak jalan..nak makan pun kena pantang....nak cuci luka memang paling seksa aku rasa..dengan isi melekat dekat kain pembalut..kalau sikit takpe..nie memang besar la tempat luka...nah baca cerita lanjut dekat SINI



20 Disember 2013


        Luka dekat kaki belum sembuh..bangun tido dapat pulak berita yang member sendiri eksiden..tapi dia teruk lagi la...tulang dekat bahu patah..kaki patah..motor pun teruk...sedih...keesokkan tu dapat pulak berita dia masuk ICU...ya allah even aku tak masuk tengok dia dekat icu..tapi tengok kengkawan yang lain sedih..aku pun meleleh air mata..alhamdulillah sekarang dia dah beransur pulih..dah dekat rumah..cuma kaki jer terpaksa masukkan besi...


       Tue jer cerita 2013 aku yang aku rasa banyak sedih dari hepy..harap 2014 lebih baik dari 2013...selamat tahun baru korang...X0X0!!!!


*nota NT :: penngalaman mendewasakan kita


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

1 sayang gua:

arifah said...

rasa sakit sangat duk baca entry nyamuk terbang pasal luka kat kat kaki tu..teruk jugak NT accident ye? skrang dah okay sepenuhnya kan?

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216