TEMAN SETIA

Aplikasi Terbaik Untuk Kurus

ASSALAMUALAIKUM....




          Hello readers...Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin..maaf andai ada mana-mana entry yang mengguris hati uolls semua....aku rasa macam dah lama menyepi sangat kan...bukan aku menghilang tapi ada beberapa sebab untuk aku deaktif semua sosial akaun aku termasuk facebook dan instagram...yang tinggal hanya blog ni..mana boleh buang...banyak oii kenangan dalam nie haha....dan bila aku check balik...rupanya nie entry first untuk tahun 2016...amboi kemain lama hilang....



        So untuk entry kali ni aku nak share satu aplikasi yang aku rasa sangat berguna untuk korang yang nak kurus...memang sekarang ni aku tekad nak kurus sebab berat dah naik mendadak...badan pun macam belon...dan atas nasihat encik tunang *ehem dah jadi tunang orang....so aku tekad untuk turunkan berat badan...




         Meh korang try aplikasi nie....






        Dasar malas edit...nama sangat screenshot dari henset..kahkah..lantak....korang boleh install application nie dari google play atau app store...terserah....banyak sebenarnya workout yang ada...ada yang untuk pinggul..paha...perut...tapi aku pilih yang ni sebab untuk seluruh bahagian badan...



        Apa yang bestnya application nie...meh nak citer sikit...







       Pemalas aku ni sampai iklan bawah tu pun tak crop...haha...ok application nie ada level atau tahap untuk korang lakukan workout..so bagi yang baru nak start...korang cuba level 1 untuk basic dalam 4 minit jer....4 minit nampak macam biasa jer tapi aku berpeluh gila wey walaupun 4 minit...tak percaya boleh cuba memang puas hati...



        Sebelum ni aku banyak juga la try aplikasi lain tapi biasa-biasa jer...yang nie paling best sebab berpeluh...memang rasa puas hati sangat...rasa macam lemak terbakar banyak sangat...rasa macam workout hari ni esok boleh kurus terus sampai bila-bila...ok tipu haha



   




        Paling best...ada video tutorial dan cara yang betul untuk korang workout..siap ada suara orang lagi...boleh la feeling ada personal coach macam workout dekat gym...kehkeh....








        Untuk yang betul-betul gigih nak kurus...korang try la challenge dalam nie....sebabnya challenge ni akan ajar korang workout secara berperingkat dari hari ke hari..so takde la korang punya muscle tue nak kejang atau hape....dan dan lagi best kalau sehari korang tak workout..aplikasi nie akan send reminder supaya korang workout...jangan malas....memang korang akan fokus dan takkan lupa untuk workout sebab sebelum bangun tido lagi dia dah send reminder hahahahahaha







        Dekat sini korang boleh la tengok berapa banyak dah kalori korang dah terbakar sepanjang ikut workout dalam ni...mesti korang akan bertambah semangat untuk workout bila tengok statistik ni...



        So jom lerr join aku untuk workout dan turunkan berat badan sama-sama....nanti boleh la kita share result tengok sapa lagi berjaya...goodluck!!!



*nota NT :: jari jemari gian nak menaip semula





TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

2 sayang gua:

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216