TEMAN SETIA

Angkat Angkat Angkat

ASSALAMUALAIKUM!!!


        Yeehaaa setelah sekian lama ,akhirnya dapat juga online...susah woo nak cari masa-masa yang sesuai nak online nie..masa semua jeles dengan atie..sampaikan nak berak...nak kutuk orang pun tak sempat...huhu...dalam sibuk-sibuk nie..tetiba teringat zaman sekolah...kalau nak tahu zaman sekolah nie la,zaman paling best sekali..Atie enjoy sangat zaman sekolah...walaupun nakal masa zaman sekolah tue melebihi tahap jisim badan.. *tak dak kaitan


         Dulu masa sekolah kan...mesti ada trend adik angkat,abang angkat,kakak angkat...pakwe angkat pun ada taw.....selalu nya senior la yang suka sangat ambik adik-adik angkat nie..kadang-kadang tue nak kapel tak boleh...so ambik jadi abang angkat ja lah...Atie dulu masa sekolah..ramai sangat adik angkat...tambah bila dah jadi pengerusi persatuan penting dekat sekolah..memang melimpah ruah ke ladang gandum la adik angkat tue...kakak angkat pun ramai jugak..haha..tapi abang angkat ada seorang dua ja... *hensem kot



ok sangat comel 


         Emmm...kalau nak tahu kan..ada sedara angkat nie rasa dia biasa ja pun.....cuma bila ada kakak dengan abang angkat nie rasa lain la sikit..bila sakit pun..ada la yang ambik berat..ada yang jaga..memang masa nie rasa macam disayangai sangat..sobs.. *nangis terharu....tapi...macam Atie nie adik angkat sangat la ramai..boleh buat duapuluhempatribuenamratus team bola lagi..harhar...best sangat..sebab ada la rasa macam matang sikit..rasa la sikit jadi kakak tue macam mana...tapi bila masing-masing ada masalah..'kakak' nie la yang pening kepala nak tolong...dah la ramai...haha


         Bagi Atie nak ada sedara angkat nie tak salah..selagi kita pandai jaga diri..sebab tak semua orang dekat dunia nie kita boleh percaya..kadang-kadang kakak,abang dengan adik angkat nie sendiri pun boleh timbulkan macam-macam masalah untuk diri kita...jadi kenalah pandai-pandai pilih dan jangan mudah terpengaruh *macam lari tajuk



          Dan!!! di kesempatan itu..Atie nak promote sikit la aktiviti yang ada nie..aktiviti 'angkat-mengangkat'...eh tak..aktiviti program 'kakak angkat'....yang dianjurkan oleh Garnier....disebabkan Atie sendiri guna produk nie..jadi Atie kongsi sikitlah aktiviti yang pihak diorang jalankan...







*p/s: banyak pulak benda nak kena buat nie



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

13 sayang gua:

haikal blank said...

standardla kaum hawa masa zaman muda2. sesama dia je berangkat2 sampai tak terangkat dah.

laki suku kacak macam aku memang tak merasalah ada angkat2. haha.

era kecik said...

huhu! ramai yang ambik dia jadi adik angkat. huhu. ade yang nak ambik era jadi adik angkat time form1 ari tu, tapi, era tak nak. kot2 dia buli era. takde pasal2 =..=

ekabukanmakcikkau. said...

Tulah pasal. Aku je yg jadik mangsa adik angkat ni hermmm. Mencik tau! Hakhakhak

Saddila said...

auwww abg angkat dia handsome. untunglah. haha

dila pun hado. tapi pakwe gua cemburu. cisss. hilang sudah :(

..cik gugu.. said...

sy dlu ada abg agkat . haha

THE LEKAT LEKIT STORY said...

tak byk sgt aktiviti mengangkat adik abang kakak bagai ni masa sekolah.. selalunya sekolah berasrama je byk aktiviti angkat mengangkat ni kan??

Ezad Skytech said...

hee...zaman sekolah dulu rasanya mmg ada yg macam ni...abg angkat la..adik angkat la..kakak angkat la..huhu~

nurul diana said...

hee terasa , hahaha ehh budak tu comellllll

yad'z said...

aaaa.. gua tak melayan terangkat2 nieh.. hahaha... but lepas abis sekolah.. ramai pulak yang isyhtihar jadik adik and abang angkat aku..
= ="

kim heeruul said...

zaman sekolah. Adik angkat , Abg angkat, kakak angkat pemes..

alya_sygs said...

owhh, ade ea pakwe angkat, xtahu pulak.. huhu

Namee Roslan said...

hehe. dulu namee sekolah convent..memang trend la angkat2 ni.tapi namee tak suka sbb diorg jeles sesama sendiri. berenut kakak angkat. so tak payah lah. haha

Adah said...

nice entry tirah :))

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216