TEMAN SETIA

Like Bermakna Suka??

ASSALAMUALAIKUM!!!



          Pertama-tamanya atie nak bagitaw yang atie sekarang ada dekat rumah!!!yehha...walaupun dua hari ja boleh balik...tapi nikmat balik tue tetap dapat dirasai..bila dah balik nie..apa lagi...ronda-ronda pusing Penang..ahha... *macam poli tue jauh dari rumah...sebenarnya poli atie ada la dalam sejam dari rumah..tapi lain negeri la..tue nampak macam jauh sangat..nak balik hari-hari pun boleh..tapi!!balik jarang-jarang baru boleh rasa nikmat tue..yer dok??




         Ermmm..nak cakap pulak kali nie??sebenarnya atie tak taw nak update apa...tapi disebabkan hati memberontak secara kasar sampai rasa nak terberak..terpaksa juga seksa otak untuk dapatkan idea..kadang-kadang rasa macam kejam dekat otak sendiri...hukhuk...atie nak cakap pasal trend dekat facebook sekarang..muahaha *nampak sangat pengguna FB tegar




          Kalau korang perasan kan..trend dekat facebook nie adalah trend 'like' kan???kadang-kadang terfikir jugak..FB nie dibuat untuk 'like' je ker..yang lain tak boleh??urmm atau APTB??*sendiri translate..atie selalu tengok..satu status tue 'like' sampai beribu riban..tapi yang komen..dua tiga ja..memang nampak pelik...ehem...mesti rasa bangga kan bila status dapat like berjuta??ahha....atie langsung tak ambil port pasal 'like' nie...kalau dekat 'noti' tue keluar pasal ada orang 'like' atie langsung tak bukak...ahha


abg google punya


          Bagi atie kan..'like' banyak tak bermakna orang yang 'like' tue baca atau setuju dengan status atau gambar kita...kadang-kadang memang yang jenis pengelike tegar..main like ja apa yang keluar dari news feed tue..atie lebih suka orang komen..sebab kalau orang komen..memang sah la dia baca status kita..jadi tak sia-sia la kita tulis status panjang berjela...hoho *penat tau...



         Tapi ada juga orang yang tak puas hati bila tengok status orang lain dapat 'like' banyak..aduyai..bagi atie la..'like' nie tak rugi dan tak untung pun..tak perlu rasa nak cemburu sampai macam tue...hoho..lagipun kita bukan artis nak dapat 'like' banyak..nanti orang kata batak hot...*baru faham batak tue apa...so atie rasa tak payah la nak dengki hanya sebab 'like' nie kan..tak ada apa pun sebenarnya..k nak tidur...papai -.-

*p/s: bila dah makin tua..bahasa pun makin sopan..ahha



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

15 sayang gua:

Zulaikha Amielia said...

Eka asependapat dengan atie. hihi.

Mark Zuckerberg said...

I Like it!

kim heeruul said...

sejak bila dlm penulisan,lu bahasa kan diri "Atie".. kah kah kah..
i like .... =)

Namee Roslan said...

kadang2 like tu sebab orang tu adore manusia yang tulis status tu . banyak sebab org nak like status or post seseorang. hanya si kaki like yang mengerti . hehe. tp tak la perlu jd sesuatu untuk dibanggakan atau didengkikan :)

Farrah yong said...

wawawawawa . nak likex1001 entry kau nie boleh ?

like di fb toksah dibanggakan . bukan dapat award pung -.-"

..cik gugu.. said...

like ke ta like ke, bkn dpt duit segunung pon -.-

Rapunzel Cikilolo said...

kdang2 kalau aku bengang ngan status tu pun aku like jugak. haha

Aesya Zealous said...

atie atie atie.. mcm aku malas nak like wlupun status tu best. sbb xnak notification. bahahha

Iffah Afeefah said...

like tu cm xbest nk ditgk haha

yad'z said...

heheh.. like pun kekadang maksudnya menyindir kan.. *sigh. hahahahaa

Syuhada said...

kang kalo ada butang unlike...ramai lak stress bila nk update status..takot byk lagi unlike dari like..hahahhaa

cik ika said...

oppss..ika kaki like..tp like yg best2 je..wee~~

aleen aiden said...

amboi kemaen suka dia bila dah sampai rumah ye. hee

msredcheesecake said...

Konpius dgn org yg rajin like semua status org....

ecadwinkyasha said...

ada yg lagi menyampah bila suh org like status dia..hahaha.geram je

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216