TEMAN SETIA

Jangan Mudah Tertipu

ASSALAMUALAIKUM.....




           Hello readers....aku yakin ramai sangat sekarang nie suka beli barang online kan..sebab senang tak payah susah-susah nak pergi jauh-jauh sebab nak beli seketul dua barang jer...duduk depan laptop jer dah boleh beli macam-macam...tapi??korang kena tahu tak semua online shop nie jujur dan betul tau...ada jugak antara diorang adalah SCAM




         Scam adalah salah satu penipuan internet...banyak website yang menipu semata-mata untuk raih untung...bila dah order barang...dah transfer duit...berhari-hari barang belum sampai...bila tanya banyak kali terus block....ada juga jenis scam yang menipu dari segi gambar...selalunya social website macam facebook semua tu...guna gambar orang lain mengaku gambar sendiri....



        



        So bagi korang yang suka sangat beli barang online tu selidik dulu instagram atau facebook diorang...pastikan ada testimoni pembeli...testimoni original yer bukan yang diorang ambil dari orang lain....jangan nampak barang murah terus jer bank in...nanti korang jugak yang rugi....



       Ada lagi jenis scam yang lain...kalau nak tahu klik je SINI...ada detail pasal jenis-jenis scam dan cara mengatasi.....daaa


*nota NT :: aku pun ada online shop juga...heee


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

2 sayang gua:

Hafezah Yusof said...

tula T_T sy pun kena tipu rm2100 beli iphone onl. mula2 dulu cust dia mmg semua dpt fon tp lately fon dh 5 bulan sy dpt lg. nyesal giler beli onl

Aniey Yusoff said...

Betul! Nak beli brg online kena hati2 dan cari yg trusted seller. Selidik dulu profile ig atau fb. Ada kwn penah kena tipu beli emas 916 mll online. Agak2 la jgk kita pun sbg pembeli..nk beli emas pun melalui online huhu

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216