TEMAN SETIA

Pameran Transformers di Penang

ASSALAMUALAIKUM.....





        Hello readers....di kesempatan ni aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua pembaca blog ni yang beragama Islam...entry raya nantilah yer...tengah cari gambar...so kita buat entry santai dulu...ngehngeh



        Aku rasa ramai dah tahu kan ada pameran Transformers dekat Padang Kota,Penang sekarang nie....weyh sapa tak teruja nak tengok Transformers...sebelum ni tengok dalam movie...ni boleh tengok real...walaupun tak boleh gerak macam dalam movie...tapi puas hati la dapat tengok dekat...dapat ambil gambar...aku yang dah tua ni pun teruja sangat nak gi tengok...



      Pameran ni sempena dengan 'Visit Penang 2015' dan sempena sambutan Hari Raya Aidilfitri...dengan kerjasama Penang Global Tourism and Penang Island City Council....kalau korang lalu dekat Padang Kota tu korang dah boleh nampak...Optimus Prime setinggi 9meter...dan Bumble Bee setinggi 6 meter....



        Eh kenapa Optimus Prime macam warna lain pulak...haha rileks...tu cuma lampu sahaja...memang ada lampu kelip kelip...warna tetap macam warna asal dalam movie...






       Kan aku dah cakap warna asal...gigih tau aku nak dapat kan warna ni...sebab lampu keliling tu cepat sangat bertukar haha...kemain banyak kali aku snap untuk tatapan pembaca blog semua...dan untuk post di moment wechat....



      Masa aku pergi tu sambutan memang meriah...sampai nak cari parking pun payah...kahkah...tapi demi nak tengok juga dekat-dekat...aku gigih jugak cari parking sampai jumpa...pameran nie sampai 17 september 2015...so banyak lagi masa untuk korang bawak...adik kakak pakwe anak-anak ke sini....masuk adalah percuma....serius memang rasa la feeling ala-ala macam ada dalam movie gitu haa...pergi malam baru feeling...pergi siang tak best...haha....siap ada kontena dengan gambar Trasformers tau...nak tahu apa lagi ada dekat situ...pergi la rasa sendiri...sambil boleh rasa keunikan Penang...acewahh anak jati Penang promote negeri...






      Mohon fokus dekat lambang Transformers pada dinding...sebab tu aku cakap pergi malam...kalau pergi siang idak lerr nak nampak macam nie haa...memang dekat dinding bangunan sekitar diorang buat gini ha...ni bukan lukis yer...cuma pancaran dari projektor sahaja...tapi adventure kan...hihi






        Dan Bumble Bee yang comel.....memang blog aku ni penuh gambar orang selain gambar sendiri...low profile uolls....pameran ini pada hari biasa dibuka dari pukul 12 tengah hari hingga 12 tengah malam...dan untuk Sabtu,Ahad dan cuti umum...dari 9 pagi hingga 12 tengah malam....takde hal kalau korang nak berkhemah ke berkampung dalam tu...berkhelah pun boleh...sebab kawasan sangat lah luas....so pergi la cecepat yer...daaaa


*nota NT :: duit raya ade tak??



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

1 sayang gua:

IQ = Iez Qis said...

penang? huaaa..jenuh nak naik utagha camni...best tu...macam pergi uss lak

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216