TEMAN SETIA

Perempuan dan Shopping

ASSALAMUALAIKUM!!!!


          Hello....gua dah berkesempatan nak update blog beribu riban kali dalam sehari...hoho..lepas nie jangan marah la kalau dekat FB tue penuh dengan link blog gua *sambil buat muka berlagak..hikhok...walaupun cuti mid-sem gua cuma seminggu...tapi gua akan cuba jadikan cuti nie macam sebulan..walaweyh...best ooo cuti lama...walaupun ptptn gua sorang ja tak masuk lagi..orang lain dah masuk dah..tapi tapi gua akan cuba buat-2 macam orang kaya yang dah banyak duit *berlagak gila gua....


          Sebut pasal ptptn nie..gua yakin...mesti ramai yang dah plan nak beli macam-macam dengan duit tue kan??huahua...yang lelaki mesti dah fikir nak make-up motor...belanja awek...pi enjoy...dan lain-lain *macam karangan...tapi yang perempuan mesti tengah atur plan nak melawat setiap mall yang ada..yer dak???sebab perempuan nie sinonim dengan shopping..ya shopping...





          Pelik kan kenapa perempuan nie gila shopping...gua sendiri pelik...mungkin sebab perempuan nie diberikan nafsu lebih dari lelaki...macam gua sendiri..gua tak gila shopping..memang gua susah la nak shopping nie..kalau keluar pun..gua beli sehelai dua ja baju...tue pun tak selalu..gua boleh hidup kalau keluar pergi mall bawa RM30 jer..dan gua pernah keluar bawa rm10..dan balik pun rm10 juga tinggal..nampak???memang gua tak gila shopping...


          Tapi gua ada member yang bila keluar mesti bawak beratus..itupun tak cukup..balik jer...berguni-guni beg kena bawak..entah apa yang diorang beli pun tak tahu..kadang-kadang baju yang dalam almari pun ada yang tak pakai lagi tapi dah beli yang biru....memang membazir bagi gua....gua rasa tak salah kalau bershopping..tapi kena la kawal nafsu...jangan la sampai duit ptptn dalam bank tue boleh habis dalam masa seminggu...wakaka...*ada ka macam nie...gua rasa kalau keluar lebih baik bawak duit sikit ja..dan jangan bawak kad bank mahupun kredit kad,,sebab kalau bawak duit banyak-banyak..maka banyaklah barang kita nak beli yer dak??


          Gua tak kata semua perempuan macam nie...lelaki pun ada gak yang gila shopping...apa-apa pun benda nie bergantung pada individu..kalau kita pandai kawal belanjawan kita...mesti masalah gila shopping tue boleh terkawal..tapi macam gua..gua nie susah sikit nak keluar duit untuk beli barang yang tak faedah...sebab gua nak kaya cepat..haha...daaa...


p/s:: bagi yang gila shopping...boleh la KLIK SINI


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

24 sayang gua:

nia marlissa said...

kadang2 bkn nak paki pon barg yg kite beli juz nak buat koleksi and nak puaskan nafsu :D

nur amalina athman said...

<--tak gila shopping..:)

amy syahirah said...

interesting post!! hehe . saya kalau bershopping memang mata rambang . dan dannn boros :(

cik ika said...

ika ta gila shopinng barang branded..

Namee Roslan said...

aaa,namee dr semalam duk belek2 Zalora Malaysia tu. rasa nak beli semua !! :(...emmm. nafsu shopping dah mai.

Cik Bunny said...

sama ar, bukan la gila sgt shopping. masuk mall, tempat pertama nak serbu is komik =.=

Fathiah Hamim said...

i used to be a shopaholic.
tapi now tengah muhasabah. :P

Saddila said...

alangkah indahnya bawak 23 ribu untuk sehari shopping. haishhh :(

diana said...

cukup suka shopping..bila tak de duit pun tetap suka shopping cuma suka je la..tak de duit tahan2 je sudah..heheh

CekbOlat-bOlat said...

tataw nk ckp ape.. bolat klau membeli menang memakai.. pkai sungguh2 hahahhaha

Miss Nadya said...

terasa nad..:D

kuat shopping jugek..:D

eh atie mcm tahu jerk nad tag nama di entry baru..:D

..cik gugu.. said...

yeah aku pong gile shopink .. syok wooo ;)

ADEEYA said...

Saya bukan shopaholic ;)

Tokey PTPTN said...

Ooo..orang suruh belajar, dia shopping ye.


:P

kim heeruul said...

selalu nya yg kuat shopping ini girl yang hotstuff , kaya & follow trend semasa.. =)

Scarlett O'Hara said...

Tgh kena penyakit gila shopping ni.

Rosalia said...

sy shopping brg yg perlu shja.

syafiqakarim said...

time byk duit.nafsu pun byk.
kalau shopping,dr atas ke bwh,bwh ke
atas,pusing 100 x pun sanggup.hahaha

❤~Emma Abduh~❤ said...

sy pon gila shoping jg...tp seboleh2nya window shoping je la...=.=

Nizam Ijam said...

alamak.. kopak! nyamuk kuat shoping..hehe

yad'z said...

gua tak gila shoping and gua malas nak lepak shoping mall lama2.. pelik tak?

Teenager Housemaid said...

errr..
saya suka shopping..:D

ツ Bieaz ツ said...

saya shopping bila perlu je kang berabis shopping membazir je duit tak kesah kena gelar bakhil hehehe
kekadang mama yang belikan :)

Eera Shera said...

duit pt gua setakat ni tak nah digunakan utk shopping lg..gua pn bukan kaki shopping..err gua? hehe terikut plak ;)

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216