TEMAN SETIA

TIPS | Jadikan 'Aircond' Tahan Lama

ASSALAMUALAIKUM!!!


     Gua rasa dah seminggu gua tak sentuh latop *ok tipu....ada la dalam 23456 hari....gua pun baru habis test,lega la sikit..tapi banyak lagi kerja yang belum selesai..rasa macam nak terjun bangunan 5 tingkat guna cabel ja....*part nie macam lawak bodoh....bila dah tak update blog,maka banyak la idea yang datang secara tiba-tiba..sampaikan time berak pun idea datang dan dengan tidak sengaja hanset gua jatuh dalam lubang jamban *serius nie.........memang gua tengah sedih...dah hanset tue la segalanya....pasrah nie....tanpa hanset...hari-hari gua tak kan ceria *jadah macam orang putus cinta


     Ala gua sebenarnya nak bagi tips untuk bagi aircond rumah korang tahan lama ja...haha...tak kira aircond rumah ka,kereta ka,pejabat ka,pejabat asrama ka *ada kaitan nie...mahupun aircond jiran sebelah..tapi gua tak guna la aircond dekat rumah..kipas pun tak berapa nak pusing..gua kalau guna aircond memang beku tahap beruang kutub utara la...tips nie pun gua curi dari Fujiaire...kahkah..gila apa gua pandai buat tips sendiri...dah la aircond pun tak pernah pegang...


      Antara tips yang boleh diguna pakai ialah......jangan biarkan aircond korang tue berhabuk...makna kata..rajin-rajin la sikit cuci aorcond tue..kalau dah berhabuk..aircond pun malas nak berfungsi....satu lagi kalau dah berhabuk..bila korang 'on' aircond memang secara rakusnya habuk akan menerjah keluar *pehal rakus pulak....kan tak bagus untuk kesihatan...boleh kena lelah kot..macam gua...memanjang kena guna inhaer...ouhh memang rasa gua la manusia paling cun time tengah tahan nafas sambil sedut inhaler tue..haha....



      Ha satu lagi kalau tak mau bagi aircond tue cepat jahanam...'off' la dia kalau tak mau guna..jangan 'on' 24jam...walaupun dengan niat hanya untuk menjukkan bilik supaya kelihatan seperti berada di negeri orang puteh *nampak ayat bm kan??....jimat elektrik pun boleh..tak payah susah payah korek tabung..kutip syiling sebab nak bayar duit elektrik.. *gua selalu macam nie dekat hostel....


      Ok kalau nak tips lagi KLIK SINI...gua dah malas nak taip..nak tidur.. adios~~


*p/s: malas semakin membara

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

5 sayang gua:

Clumsy Boy said...

rumah aku pon xde aircond..

mohdhazlan Dreadlock said...

jgn pasang ...bt perhiasan..thn lm jgk ..hehe

Ezad Skytech said...

haha...tips terbaik ni..mmg tahan lama kalau follow tips2 ni..haha~

Namee Roslan said...

aircond saya dah rosak. sbb tak cuci langsung !! hehe :) btw, txs for the tips ! :)

Hans said...

betul2
memang kena rajin cuci habuk2 dalam aircond tu


P/S : Nak Minta Tolong Bantu Hans Menang iPad 2

http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216