TEMAN SETIA

VIDEO | Atasi Masalah Takut

ASSALAMUALAIKUM!!!


fuhh gua rindu gila dekat blog ni
lama dah gua tak sentuh dia *lain macam bunyi
bila gua tak update blog pun tak dak orang nak jenguk
besa la tak femes
kuikui
gua tak kesah pun


ok gua nak share banyak benda nie
tapi satu dulu la gua share
ermm korang pernah tak rasa takut??
takut yang korang rasa macam nak terjun bangunan 10 tingkat
tapi guna payung terjun *tak lawak part ney
atau korang pernah tak rasa takut yang mendalam
bila kena present dekat depan kelas??
yeah itu yang gua nak highlight sebenarnya


well, gua rasa semua orang ada perasaan nie
gua sendiri pernah rasa ketaq lutuit
tapi bila gua dah start masuk alam U
gua dah hilang perasaan tue
buat muka tak malu ja comel present kat depan


korang tahu tak peratus statik 'takut' yang paling tinggi
adalah takut untuk bercakap di khalayak ramai
ni serius!!
korang pun tahu kan..
kalau kena cakap depan ja mesti tolak-tolak
semua pakat tak mau
gua sendiri pun terfikir jugak
kenapa perlu atkut
sedangkan kena cakap ja pun
kalau nyanyi boelh pulak kan??
hoho


tapi ada ja cara nak atasi masalah nie
jom tengok video nie
|
|
|
\/


ha amacam??
sebenarnya video nie gua dapat dari pensyarah gua
sebab gua kena join public speaking
so dia suruh tengok video nie
gua pun share la dengan korang
harap-harap benda nie membantu korang
jangan takut-takut dah nak cakap depan orang lepas nie
kbai -.-

p/s: doakan gua berjaya



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

6 sayang gua:

Miss Nadya said...

semoga atie berjaya ye syg..:)

adoi..kalo nad lagi lah tak boleh wlaupon nad kuat bercakap...:)

p/s :: nk masuk jugak ke dear??hehe..tu yg ramai komen..:)

kim heeruul said...

gua rindu sama lu.^^

nurul diana said...

hahah gud luck akk :)

teyhasahaje a.k.a NURUL said...

penat aku tgk vdeo tu..xpaham satu haram pon hahahah

Namee Roslan said...

saya takut nak cakap dengan lelaki. macam mana tuh ? haha

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

aduhai..akak kena buat talk ni..tgh cari cara atasi rasa takut

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216