TEMAN SETIA

Cantik Dengan Garnier

ASSALAMUALAIKUM!!!


         Entry kali nie Atie nak share dengan korang tentang tips kecantikan..acecey kemain kan..walhal diri sendiri pun senget lagi *tengok guna perkataan 'walhal' macam style ja kan....ok2 sambung...sebelum nie Atie suka sangat tukar-tukar produk sebab semua produk yang Atie guna sangat tak sesuai dengan muka...selalu sangat naik jerawat...tapi lepas Atie guna produk nie memang sangat sesuai dengan kulit Atie..kulit pun rasa bersih ja...
|
|
|
|
|
\/


         Ha nie la dia...Garnier...memang Atie takut nak try mula-malu tapi cuba jugak beranikan diri...and yes...Facial Mask Garnier nie sangat la best..bila pakai kat muka rasa sejuk ja....pastue lepas dah tanggal rasa muka bersih..dan Atie rasa korang mesti try..bintik hitam dekat muka boleh kurang taw....facial mask nie ada dua jenis...yang biru tue untuk buang tompok hitam.yang kuning tue untuk mencerah...Atie suka yang kuning sebab dia memang dah ada bentuk mask..kalau yang biru tue dia lebih kurang macam masker....mask nie tahan dalam 14 hari...maknanya korang cuma pakai 2minggu sekali ja la...tak dak la kena keluar duit banyak kan...hehe


|
|
|
|
|
|
\/


           Orite...disebabkan Atie bukan seorang yang keluar rumah dengan make-up...Atie pilih untuk pakai tiga benda nie supaya muka tak nampak macam tak bermaya...kira memang benda wajib la Atie pakai sebelum keluar rumah..nak pergi kelas pun sama...first Atie pakai krim pencerah yang warna kuning tue...krim nie untuk memberi tona kulit yang sekata *macam lisa surihani....krim dia macam cair sikit...so bila pakai..tak payah sapu macam krim lain...cuma tepuk-tepuk sikit ja dekat muka...kemudian Atie pakai BB Cream yang koko tue...dia sama macam BB Cream yang lain..sebagai pengalas make-up..lepas tue baru la Atie pakai compact powder yang bulat macam doremon tue...simple kan???Atie tak pandai nak make-up dan bila make-up rasa muka buruk sangat...hehe...dan Atie suggest korang cuba produk garnier..sebab sesuai untuk semua jenis kulit..

*p/s: dah macam boleh ganti Lisa pulak lepas nie >.<



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

3 sayang gua:

✿ pink velvet ✿ said...

x penah try garnier lagi, tapi ramai cakap bagus kan? nak try gaq lah pasni, hikhik~~

Atiqah Wadiah said...

kita pon pakai garnier jgk..tp pakai cream dia jelah..best sbb makin hari,makin cerah..hehe..tp mask tu x cuba lg..

Namee Roslan said...

namee pakai lotion badan dia. hehe. wangi sgt bau lemon :))

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216