TEMAN SETIA

Pernah Tak Terfikir??

ASSALAMUALAIKUM....



         Aish sambil study nie banyak pulak idea datang untuk update blog..hewhew...nampak sangat tak study bersungguh kan??otak melayang merata alam....ok...lets begin...*tetiba....


        Untuk entry kali nie..aku cuma nak korang berfikir sejenak...bukan rancangan 'manisnya kurma ini'..bukan juga rancangan bual bicara...cuma saja nak borak-borak dan tukar pendapat*konon la....



        Ok aku yakin semua orang pernah pergi mall kan..tipulah tak pergi..sapa yang tak pernah tue..sila check in dalam hutan segera...bila korang pergi mall kan..ada tak orang bagi2 pamplet...tak pun bagi kertas promotion apa-apa??ada kan??dan dan mesti orang tue macam paksa korang untuk ambil jugak kertas tue...betul tak???


        Pernah tak korang terfikir...kenapa la orang tue paksa bersungguh sangat..dah tak nak ambil..tak payah nak paksa kan..lagipun kalau ambik bukan nak beli pun..kalau ambik nanti buang dalam tong sampah jugak...sebenarnya aku pun pernah terfikir benda yang sama...dan aku nie jenis keji sikit perangai...bila ada jer orang nak bagi pamplet..cepat-cepat aku buat tak reti dan terus pegang telefon cakap..kononnya macam tengah busy bincang projek 5 juta..kahkah...sehinggalah..............................



          Aku jalan dengan encik boipreng...dia nie perangai antonim dengan aku...bila orang bagi pamplet jer mesti dia ambik..last sekali semak dalam kereta...aku pun tertanya la jugak... kenapa la awak nak ambik kalau dah tahu awak nak sepahkan dalam kereta macam nie...so dia pun bagi penerangan yang panjang lebar...


          Sebenarnya mereka yang ditugaskan untuk bagi pamplet nie dibayar..kira macam elaun kot...contoh company bagi 100 pamplet...so target..diorang kena habiskan jugak bagi pamplet 100 tue...kalau tak habis kira tak dapat la elaun tue..so apa salahnya kita ambik kan walaupun tak beli...sekurangnya kita tolong orang tue..betul tak???sejak tue aku mesti akan ambil jugak pamplet kalau ada orang bagi..pastu balik tue bagi kat mak aku..kahkah...boleh jugak dia jual dekat kitar semula..


*p/s: maaf entry kosong tanpa gambar..malas snap


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

6 sayang gua:

hafiz hafizol said...

sy pun selalu gak ambek pamplet.. alah bukan susah sgt pun ambil.. then kalo x suke biar dah blah tu cari la tong sampah then buang.. senang kan.. kita ambil, insyaAllah nanti org pun akan ambil kalau kita hulur., eh. ade kaitan x haha

takpun kalau ad reflet yg best boleh je tlg pomot kat blog.. dah kata x de sgt entri nak tulis kan.. hahaha ..

Bagus x idea sy ?

Namee Roslan said...

kalau namee pun, namee ambik je kertas tu. tapi cakap kat dia..sorry saya nak cepat ni. so dia tak la explain panjang lebar sgt. weheeee. kesian juga org yang kerja scope macam tu. susah nk cari makan sbb bukan semua org willing to spend few minutes dengar diorang cakap.

Azzah said...

ambik gak tapi bila rasa dah cam jauh sikit dri org yg bagi tu,nmpak tong sampah je buang..(agak kejam kt situ..):D

Mk Syahir said...

amek, tgk tajuk, tak menarik, buang :p

Ku Azhar said...

kadang2 mls gak nk ambik pamplet nie..hehehe

Azhafizah Md Nor said...

yup,semestinya amek..mungkin bende tu berguna..so xrugi apa pun kan.^__^

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216