TEMAN SETIA

Tutorial | Cara Untuk Daftar Paypal

ASSALAMUALAIKUM.....



         Hello semua...entry kali nie aku nak buat tutorial untuk daftar paypal..sebab aku yakin ramai yang tak tahu apa menatang paypal nie..


APA ITU PAYPAL??


        Kalau korang nak tahu paypal nie adalah salah satu urusan jual beli dengan pihak luar negara...contoh macam korang join says tue kan..duit automatik cashout masuk akaun bank korang..yer dak??ok paypal nie pun konsep dia sama..cuma beza urusan dia lebih kepada bentuk US Dollar ataupun Euro...sebab dia pihak luar negara susah nak cash out terus duit masuk akaun bank negara kita..so diorang guna paypal nie lah untuk transfer duit dekat kita...then dari paypal nie baru lah duit tue diconvert kepada MYR (malaysia ringgit) then baru boleh masuk akaun bank kita...



        Jelas??ok jom tengok tutorial untuk bukak akaun paypal...


1. First KLIK SINI  lepas tue klik SIGN UP


2. Pilih akaun yang anda nak..dan aku suggest...ambik personal kalau korang guna paypal hanya utuk cashout duit...






3. Isikan maklumat yang dikehendaki dan klik AGREE









4. Masukkan security challenge yang dinyatakan





5.Pilih cara pembayaran yang dikehendaki..kalau korang ada akaun RHB...pilih RHB...kalau akaun lain...pilih credit/debit card






6. Masukkan nombor card anda..nombor card bukan nombor akaun ok...dan jangan lupa masukkan juga nombor CSC..nombor ini adalah 3 digit nombor dekat belakang card anda...





7. Selesai...terus klik go to my account dan explore segala maklumat yang anda perlukan






Dah selesai....selamat mencuba...



*p/s: kalau tak jelas....tanya aku ok..dekat FB boleh..dekat page boleh

       

TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

8 sayang gua:

D i n said...

nanti boleh la din try guna paypal ni :) thanks 4 sharing

hafiz hafizol said...

ni mesti baru cash out duit kan? haha

Nyamuk Terbang said...

@D i n welcome hehe

Nyamuk Terbang said...

@hafiz hafizol mana ad..bru kenal paypal..hekk

Mk Syahir said...

kalau nak kongsi akaun ngan sayam moleh x?hikss :p

Namee Roslan said...

paypal memudahkan untuk beli barang online !! hehe. bagus. semua org kalau nak mudah, register lah.

Al Mansouri Collection said...

thanks for sharing
mohon share ya dik...tqvm

toyo said...

Dengan satu klik je, anda akan dibayar RM0.15, semakin banyak klik anda dapat, semakin banyak komisyen.. tapi camne nyer??
klik je x rugi pn..jom ramai2..
Fast action, fast result :)
mnde ni free jee..
http://iklansticky.com/hop.php?ref=yuliatimy

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216