TEMAN SETIA

Jom Makan Buah Staq

ASSALAMUALAIKUM

hello hello
pergh lama kot tak masuk dunia blogger
(ayat tak boleh blah)
bukan apa baru ada semangat nak taip

ok jom kita fokus dekat tajuk hari ini
wah wah mesti ada yang tergeliat lidah baca tajuk post aku ini
haha
orang utara ja yang faham aku rasa

hampa semua pernah dengaq tak buah staq 
(tak pasti bahasa buku panggil apa)
ha dia kalau bahasa besa 'SETAR' (kalau tak silap)
tapi tak sedap la bunyi
kan kan
hehe

yang tak pernah taw tue meh2 aku tunjuk gambaq
|
|
|
\/

NIE LA GHUPA BUAH TUE



kalau nak taw rasa macam mana
rasa dia masam-masam sikit
tapi sedap ooo
try la rasa
tapi susah nak cari buah nie
aku pun rasa dapat makan setahun sekali ja
tue pun ayah aku rembat mana tah

hat tue ja aku nak share
bosan kan entry nie??
haha

p/s:: ALOR STAR kat kedah tue dapat nama dari buah nie kot kan :)


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

21 sayang gua:

shaffique said...

tak pernah dengar pun nama buah staq. tapi tengok macam buah mata kucing je. ;)


My latest entry : Perkara Yang Tak Pernah Terjadi Dalam Hidup, Hanya Dalam Filem

Tengku Puteri said...

tiba-tiba ayaq liuq macam meleleh...=)

AZTIQAH said...

@shaffique
bkn2...xsma lngsung..mcm buah kedondong..

AZTIQAH said...

@Tengku Puteri
nak skit??ad lg neyh..hehe

EkaBukanMakcikKau said...

woi bak se . jangan nak kedek sangat haritau kau ambik aku punya asrim aku tak marah . wahh masam ? nakkkkkkkkkkkkkkkk

AZTIQAH said...

@EkaBukanMakcikKau
mai ambk kat umah aku la...trun penang

Mohd Ashraf Arif Bin Mohd Ali said...

mai sini sekilo boleh xk???igatkan meniaga td...blog shopping tu bila nk siap

AZTIQAH said...

@Mohd Ashraf Arif Bin Mohd Ali
tgh dok buat
tpi smntra ad page dkt fb
order kt situ dlu

AZTIQAH said...

@Cik Wani
ad maaaa :)

Miss Y and Her World said...

buah SETAR? tak pernah dengar pun? buah kundang ke tu? rupa paras dia macam buah kundang je. biasalah panggilan setiap negeri lain-lain ;)

Seronok Ke Iklankan Diri Sendiri Dalam Facebook?
Teguran Ikhlas Dari Seorang Lelaki Untuk Wanitanya

AZTIQAH said...

@Miss Y and Her World
mayb la kot
sni pnggl gitu :)

msredcheesecake said...

Cik aztiqah,
Mmg tak pernah dengar....kena tunggu dia kirim kat msred...hhgeee

AZTIQAH said...

@msredcheesecake
ala dh hbs lar..hehe

aleen aiden said...

ok da lame gile xjumpe buah ni.mane nak carik?hu3

AZTIQAH said...

@aleen aiden
dkt psar malam byk aleen

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

buah pe tu? tak penah mam pun..huhu~

AZTIQAH said...

@Khumaera Ismail aka Habibi Hamid
ntah la bhsa buku ap..tpi sedap la jgk...msm2 skit

ツ Bieaz ツ said...

belom pnh dengar buah tu...hihi

AZTIQAH said...

@ツ Bieaz ツ
try cri tgk..hehe

kim heeruul said...

mcm pelik je buah tu...

AZTIQAH said...

@kim heeruul
kau sorg ja yg pelik..org lain xpelik pn..kahkahkah

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216