TEMAN SETIA

Sambutan Hari Lahir...Perlu Ka Tidak???

ASSALAMUALAIKUM

hai hai
ok hari ni aku buat entry yang agak serius
macam sebelum nie entry aku merapu meraban ja kan
so hari nie serius sikit la
tapi sebelum aku mula
baca nie
|
|
|
|
\/

PERLULAH DIINGATKAN BAHAWA ENTRY NI SEKADAR RENUNGAN


ok berbalik kepada tajuk
pernah tak hampa sambut besday
mesti penah kan???
mandi tepung,teluq,gulai basi (aku pernah buat)
mesti seronok kan
dapat kenakan kawan-kawan semua
memang sapa tak dak pengalaman tue
aku rasa cam rugi ja hidup dia *aku ada ok

tapi tapi
dalam seronok-seronok tue kan
pernah tak hampa terpikiaq macam nie

'tahun depan aku sempat lagi tak sambut besday'
'rasa-rasa tahun depan aku boleh tak lagi tengok muka keluarga dan kawan-kawan aku

pernah tak pernah tak
tak pa lah kalau tak pernah pun
aku cuma nak beringat
kalau boleh tue masa besday kita
selain sambut semua tue
ingatlah kepada ALLAH
sebab dia yang bagi kita nikmat untuk terus hidup
so setiap kali besday
bersyukurlah *kalau boleh sujud syukur
sebab kita berkesempatan lagi untuk hidup dekat dunia
berkesempatan lagi nak kumpul pahala banyak-banyak

satu lagi
kalau sambut tue tak payah la nak secara keterlaluan
buatlah kenduri kesyukuran ka
pastue lilin tue tak payah la kot
sebab kadang-kadang aku tengok
kalau umuq tue 18 tahun
tudia 18 lilin dok pacak atas kek
sampai tak nampak rupa kek

lilin nie kalau anda seorang ISLAM
jangan la amalkan
sebab menyerupai agama lain
bila menyerupai agama lain
hukum dia HARAM
bila dah haram
maksud dia sangatlah berdosa jika dilakukan
ok kawan-kawan yang disayangi

cuba bayangkan kalau hampa letak lilin
pastue tak sempat tiup *kot2 la sakan sembang
lilin tue kena kek
pastue kepoowwww!!!
kek meletup kena muka
kan membazir *apa aku merepek ni



takat nie ja kot
tak mau nak berletiaq panjang-panjang
sebab diri sendiri pun tak berapa nak betoi lagi
k harap entry berguna untuk semua
peace>>>>>>>>>

p/s:: malam nie malam jumaat..antara malam yang dimakbulkan doa :)


comel kan? hehe


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

25 sayang gua:

Pendamba Mawar said...

hurm cam ne sambut besday?hurm dapat ucapan je

Nyamuk Terbang said...

@Pendamba Mawarok la tue at least ad org ingt kt kita :)

kim heeruul said...

gua paling tak suke kene prank like balik tepung & telur..
gua anti..kalo ad bende2 tu mmg gua tacink.....

Nyamuk Terbang said...

@kim heeruulhaha..tue lah pengalaman bro

Norul said...

sy smbut bese2 je..xde la smpai kne baling tepung 2..anyway, mlm ni tepat 12mlm is my besdey!!hihii

Nyamuk Terbang said...

@Norulnak wish siap2..hepy besday..hehe

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

malam jumaat doa mujarab dimakbulkan. jom berdoa:))

Nyamuk Terbang said...

@FIFIEY LYCHEE MARATION:)

Gauss-Seidal said...

ada sorang kwn ni punya besday, kena ikat dekat tiang sepak takraw, kena bogel(tinggal boxer je), kena luvbite(laki sama laki),kena telur, kena air longkang dengan sampah..memang teruk,

Nyamuk Terbang said...

@Gauss-Seidalgila kejam doe

sAmPaH said...

vrooommmmm

Eyra Rizal: Your MUA said...

ADE LAGI BEBERAPA DATE AND TEMPAT KOSONG UTK RAMADAN PROMO MAKEUP CLASS DI SHAH ALAM!! SESUAI UTK SESIAPA YANG NAK MELARAM TIME RAYA NANTI! BELAJAR TEKNIK2 MAKEUP YANG SIMPLE , TAPI GLAM TIME RAYA NANTI!
HARGA BIASA: RM150-RM200
SKRG HANYA RM95 SHJ!!!
time: 10:30-3:30pm
WEEKDAYS: 2/8, 4/8,9/8,11/8,16/8,18/8,23/8,25​/8
WEEKENDS: 30/7,31/7,13/8,14/8,20/8,21/8
SMS TO 016-2128740

En. Kronik said...

slamat ari jadi..!! :P

Nyamuk Terbang said...

@Eyra Rizal: Your MUAxmnat make up

Nyamuk Terbang said...

@En. Kroniktba2

Faraa Eiman's said...

aku dah lame ta sambot , stakat bapak aku beli kek tu , ok la
haha xD

Nyamuk Terbang said...

@Faraa Eiman'ssmbut la tue..adoi

iPai said...

betul laa .. better kumpul duit, makan ramai pon ok gak .. kenyang perut .. hati pon senang ye tak ?

iPai said...

tadi nak sign ekh ? hehee .. meh2 nak kasi .. hehe

Nyamuk Terbang said...

@iPai
mai2 sign please

Nyamuk Terbang said...

@iPai
ha btoi2

cik Q said...

lilin banyak haram (?) ouhh my . baru tau . dah lepas ni pakai lilin setengah je hahahaha . cipcake tu ommooooo comel XD

Bigdaddyz said...

tiada apa yang haram kalau nawaitu kita betul ...mudahkan ...haram jika kita ikut sebiji seperti apa yg mereka lakukan dan dgn niat serupa seperti mereka...

Nyamuk Terbang said...

@cik Qbkn lilin byk..lilin tue dia mcm ikt kristian..lgpn utk ap letak lilin..bkn bleh mkn pn...hehe

Nyamuk Terbang said...

@Bigdaddyzyup :)

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216