TEMAN SETIA

PENAT MENGEDIT LAGU DENGAN 'AUDACITY'

ASSALAMUALAIKUM

weyh2 aku nak tanya sikit semua nie
ada tak antara hampa yang suka sangat edit2 lagu
mesti ada kan
aku pun baru lepas ja edit lagu
penat kott

kali nie aku nak share dengan hampa
satu lagi software
AUDACITY
taw ka ap tue??
mesti ad yang dah taw kan
kalau yang tak tau tue
buat2 la taw
haha

audacity nie software untuk edit lagu
best jugak la
hampa bleh cut lagu
nak buat medley lagu pun bleh
nanti bleh la buat lagu medley hari raya pulak kan??

okay so bagi yang berminat
boleh la download software neyh
nak download dekat mana pulak??
aku pun xtaw
sebab aku dapat free software dari kolej

tapi2
ada neyh ha link untuk hampa download


kan senang???
bagi yang tak tau nak guna
or tak taw function dalam tue
bleh la leave comment dekat entry nie
insyaallah aku tolong ajar
ok???

selamat mencuba!!! :)

Nak jugak letak gambaq walau satu :)


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

5 sayang gua:

Firdaus Emo boyz said...

assalamualaikum nak tanye sikit ni saya dah download dah .. saya dah edit lagu yang saya mahu itu . bila saya sudah edit macam mana saya nak jadikan lagu itu MP3 dan nak save skali

AZTIQAH said...

@Firdaus Emo boyz :: wasalam..ok tekan export as mp3..pastue ad kotak kuar...click ok...then save as tajuk lagu.mp3..
p/s:: make sure save file ad perkataan ".mp3"
cntoh:: negaraku.mp3
kalau x,xjadi..okeyh??

Firdaus Emo boyz said...

oke terima kasih banyak-banyak :)

AZTIQAH said...

@Firdaus Emo boyz:: most welcome

Ieqa Ahmad said...

acano nak buat medley nyoo?? ceh ajo siket.. >,<

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216