TEMAN SETIA

SEDARKAH ANDA BAHAWA 90% BLOGGER DAN FACEBOOKER ADALAH MELAYU???

ASSALAMUALAIKUM

hello salam 1 malaysia
haha
cer tengok aku nya tajuk hari nie
punya la panjang lebaq
kan???

setelah membuat penyelidikan selama beberapa hari
(padahal baru tadi tersedaq)
baru aku perasan yang totally blogger adalah melayu
ha hampa peqasan tak??
tak taw la kalau ada yang tak perasan tue kan

bukan takat tue ja
bila bukak MS,FS,FB,TWITTER
pun aku tengok banyak melayu
yang kaum-kaum lain
ada la jugak
tapi tak seramai melayu
kenapa tak taw??
(kebenda aku nya post berperenggan tetiba)

pernah dak hampa pikiaq kenapa jadi camtue
sebab melayu paling ramai kot
entah la kan
aku malas nak cakap apa2
sebab takut post berunsur perkauman
so hampa bagi la pendapatan masing-masing
(ayat bajet nak suh komen)

apa2 kita tetap satu MALAYSIA
haha >.<

p/s:: sampai skunk aku dok pikiaq benda nie



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

16 sayang gua:

♥NuR SyAFiQah♥ said...

maybe kaum lain xberapa minat sangat bidang it..and bukankah kaum melayu paling major kat malaysia ni??

AZTIQAH said...

@♥NuR SyAFiQah♥
yup maybe la
sbb chinese mostly sbuk bekerja
anyway depends pda dri masing2 :)

Tengku Puteri said...

mungkin sebab kaum melayu hidupan paling byk kat bumi malaysia ini.. ataupun may b sbb melayu rajin terlebih... sila pilih jawapan yang benar di atas...har har har....

man said...

tak juga...
banyak lagi yg belum diterjah...

AZTIQAH said...

@Tengku Puteri
hidupan laut pn kira melayu ka??hahah

AZTIQAH said...

@man
kita terjah untuk dapat satu kepastian

iPai said...

aish .. takde sampai gitu .. ada je aku member chinese .. diorg cam jarang aktif, kalau aktif pon sesama depa je ..

blogger pon sama, ada je blogger chinese kawan aku .. tp nak baca google translate pon aku tak paham ..

mungkin sebab google linkkan kita dgn penggunaan bahasa kita je ..

AZTIQAH said...

@iPai
aku stju gk..satu g chinese nie jarang la nk on 24 jam mcm kita..ehhe

amirah ahadar said...

no komeng..hahaha..tpi rasanya sebab orang melayu ni...............

iPai said...

uhuh .. tau takpe .. (alamak macam perli diri sendiri laa plak .. takpe2 think positif .. dapat byk ilmu juga sini)

AZTIQAH said...

@amirah ahadar
tuuut...haha kita phm sndri la nah

AZTIQAH said...

@iPai
kena tempias gk nie brder

iPai said...

ops .. tempias ke ? lap sikit ..

AZTIQAH said...

@iPai
len kali ckp pkai payung..wakaka

iPai said...

kalau baju ujan boleh dok ?

AZTIQAH said...

@iPai
pastikan bju tue ckup besar

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216