TEMAN SETIA

Tolong Jaga Bahasa Anda!!!

ASSALAMUALAIKUM

cer perhati betoi2 tajuk entry
bunyi macam marah ja kan
bukan apa
nak teguq ja
aku dok tengok budak2 la nie(bajet tua la hg)
suka sangat dok bawak kuaq bahasa pelik2
bahasa hat yang tak dak dalam kamus dewan pulak tue
mana la depa kutip kan

bahasa pelik dekat sini
bahasa-bahasa yang setengah orang panggil bahasa rempit
ada yang panggil bahasa 'w'
apakah??

cth:: hai..awk...awk tgh buat apew tue..awk sihat kew??

ha lebih kurang camtuela
serius cakap
aku cukup allergic orang mai dok cakap macam tue
tambah-tambah kalau laki yang cakap (sebab aku pompuan)
geli weyh
meremang rasa
macam nak ja aku offer kaki 

selain dari itu (karangan bak hang)
ayat yang macam nie

cth:: yo bro..lu apa khabar..wa sihat ja

ekeleh hebat sangat la konon
nampak ganas ka rasa
ala sikit tak kecut
menyampah ada

lau hampa tak paham lagi
meh kita tengok video abang anwar hadi kita nie


memang tabik spring ar kat mamat nie
aku bukan apa
cuba bayangkan kalau lama-lama hampa dok guna bahasa tue
tiba-tiba kena buat karangan 1000 pp
kalau TERmasuk ayat-ayat macam tue
dah sah-sah failed

so kesimpulan dekat sini
guna la bahasa tue baik-baik
awat hampa punya keypad /keyboard tak cukup huruf ka
(bak kata anwar hadi)

p/s::sayangi bahasa anda

>>>>>>>>peace<<<<<<<<

nah ambek nie..baca sebelum tidoq...


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

27 sayang gua:

mr.kylephytrie said...

"lu langsi lu mati" ada tak? hehehe

AZTIQAH said...

@mr.kylephytrie
byk tgk dvd nie

Siti Zaleha said...

hihi, allergic gitu

AZTIQAH said...

@Siti Zaleha
maw dok taw
meremang la yunk

iPai said...

biarkan sajew mereka ituew ... sajew mauew sukaew sukaew ... hehehe

takde hal utk orang yang dah takde subjek karangan kan ? hehehe

AZTIQAH said...

@iPai
melampau la tue..
ad bakat nmpk

iPai said...

ade bakat ke ? heheh .. ala .. dulu mana penah sempat beljar benda gitu .. bila dah besar baru tau ..

AZTIQAH said...

@iPai
so melentur buluh biarlah dri rebungnya
haha

man said...

kalau tak diamalkan hilang lah identiti bangsa.

AZTIQAH said...

@man
yup stju sgt

Alexandriana Alia said...

banyak sgt bahasa rempit, teringat vLog ini anwar hadi pasal bahasa rempit ni sumpah klaka

AZTIQAH said...

@Alexandriana Alia
anwaq hadi terbaik!!

iPai said...

maka atas unjuran daripada salwa ismail, mari kita taip baku sekarang juga .. hehe

AZTIQAH said...

@salwaismail
walawwe...haha

AZTIQAH said...

@iPai
saya suka makan (pergh bm A+)

misz athiqah said...

anak2 muda skang rajin tlebih tau...dari elok2 word tue sikit je ejaan dia..dia tambah kasi panjang skit...huhu..konon nmpk macam manja r..ceh!!!..nmpk sgt ada masalah nak mgeja dgn elok...belajar btahun2 tapi still ada masalah mgeja..huhu...

AZTIQAH said...

@misz athiqah
besa la jnis kreatif..xleh kta ap

kyoshi_sousuke said...

sape2 kat sini minat movie spy kids?? spy kids 4 nk kuar wyg taun ni..tgk kita tgk trailernyaa..hehe

AZTIQAH said...

@kyoshi_sousuke
nk blnja ka??haha

ezzu said...

jgn marah2...relax sudah..maybe memg org tu dh biasa ckp mcm tu nk buat cm mane...

Danial Razak said...

bahasa sekarang memang dah bercampur aduk dah..nanti apa nak jadi dengan Bahasa Melayu pun tak tahu..

KeTaM_BaTu said...

ngee... awak pun ada buat bahasa sendiri..check list balik eh.

fadh leyanie said...

menyampah ngn bahasa rempit..tak faham..bukankah bagus menggunakan bahasa sastera..eceh..:)

AZTIQAH said...

@ezzu
xmrh meyh..cuma nk mntk pndpt..hehe

AZTIQAH said...

@Danial Razak
kesian generasi akn dtg

AZTIQAH said...

@KeTaM_BaTu
tue bhsa penang la brader

AZTIQAH said...

@fadh leyanie
nie mesti bdk sastera nie
kuakua

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216