TEMAN SETIA

(BW) Mood Cantik Turn On

ASSALAMUALAIKUM.....




          Cuti-cuti macam nie dok rumah baru la mood cantik nak turn on..nak pakai segala menatang dekat mungkin..nak cantik la kengkonon....lagi satu alasan..sebab baru beli barang nak cantik..order online uolls...sebab kalau nak beli manual..macam tak keterjumpaan pulak kedai yang jual benda gini kan..so mood cantik kali nie hanya pakai mask....sebab Atie nie bukan jenis make up ala-ala opera cina...hanya pakai benda macam nie jer..natural beauty la katakan..uwekkk *muntah hijau pelangi







        Kita mulakan dengan charcoal mask..tak tahu nama...tulis pun dengan bahasa korea...memang harom la nak paham kan...fungsi charcoal mask nie buang blackhead dengan whitehead tetapi tidak skinhead*hambar....charcoal mask nie macam shiseido mask dalam entry nie jugak...beza dia yang nie dalam tiub...yang shiseido tue dalam paket...eleh warna sama ja pun..sakit masa nak try tu pun sama jugak...cuma macam jimat sikit ja kalau pakai yang nie...






       Lepas dah pakai mask haruslah guna toner...untuk bagi kulit neutral...dan menutup segala pori yang dah terbukak..disebabkan toner tertinggal dekat rumah sewa...so Atie cuma pakai Garnier Gentle Clarifying Foam nie ja...atau dengan bahasa pasar..pencuci muka....wangi ok...harga dia RM9.90..nampak ada siap tempek harga..nampak sangat baru beli...hehe






         Ok lupa pulak segala mask yang tue takleh pakai dekat bahagian mata tau...bahaya...so bahagian mata Atie pilih Collagen Crystal Eye Mask..yang nie Atie pakai time tido..best tau..sejuk sangat rasa....tujuan menatang nie bagi hilang eye bag dekat mata...besa lah budak study..memang harus ada eye bag...








         Nampak ada emas dekat mata..kayo pakcik kayo.....nampak pipi kuih pau..nampak??memang berat dah naik :( ....ha sebelum terlupa...benda benda nie..takleh pakai hari-hari tau..cukup la sekali atau dua kali seminggu..kalau pakai hari-hari nanti kulit muka jadi nipis....kalau korang nak jugak try produk korea semua nie..boleh direct order dekat SINI


*p/s: join GA dekat SINI





TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

10 sayang gua:

Rien Rose said...

piwit2... yg korea tu bpe ingit?

inasazali said...

ina setiap mggu mmg pkai collagen crystal eye mask..mmg berkesan..kurang ckit gelap kt bwh mata..

hafiz hafizol said...

kak yg untuk lelaki ade x???? muka sy nie penuh jerawat batu.. nak gak muka flawless macam kak.. ade x kak ?? kak rasa produk mana yg paling terbaik untuk kulit lelaki kak ??

Hannan Al-Qudsey said...

wah. mode cantik activated !! nak cantik dalam dan terserlah di luar?

jom beli

1. SNE BEAUTYSKIN ESSENCE
http://hannanalqudsy.blogspot.com/p/blog-page_6492.html

2. 100% PMC MENTAH http://hannanalqudsy.blogspot.com/p/blog-page_15.html

3. 1000GM Vitamin C Organik
http://hannanalqudsy.blogspot.com/p/blog-page_6666.html

hehehe amalan harian untuk nak cantik punya pasal... tumpang nak share la sekali kat sini ;)

Nyamuk Terbang said...

@hafiz hafizol ngaada betei

Nyamuk Terbang said...

@Rien Rose rm2 jer dik..ngeh

Nyamuk Terbang said...

@inasazali ye ker??ok la tue..kiter bru nak try hehe

zulhilmi tempoyak said...

fuyooo... klu laki try xde mslah kan..??

Shawn Razaleigh said...

apa fasal pakai koyok bawah mata oi? kahkahkah. lariiiiiiiiiiiii

Nurul Ainaa said...

banyak lah pulak kene pkai. dduit pun kne banyak lah hewheww =P

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216