TEMAN SETIA

(BW) Meriahnya Pesta Penang

ASSALAMUALAIKUM.....





        Tadaaa...tengok la tengok la....sesaper yang follow Atie meroyan dekat twitter nak pergi pesta penang..and at last dapat jugak pergi....rasa macam nak berguling depan pintu masuk nie tau...sangat excited..last pergi masa umur 8 tahun...dan sekarang dah 20 (2012)...so kira la dah berzaman tak pergi..dan akhirnya ada jugak orang yang nak heret pergi sini..padahal dekat jer pun...



       Macam semua tahu..kalau ada event yang besar gedabak gedebuk gini memey wajib la jalan sesak kan...kitaorang gerak pukul 6...jemput kutip heret kengkawan yang lain lagi....sampai penang pukul 7 lebeyh...makan dekat padang kota lagi...pastu cari tapak pesta lagi..memandangkan Atie nie dah lama tak pergi..jadi haruslah sesat walaupun anak jati penang...gigih tau cari peta dekat google..nasib jumpa...



        So dah sampai cari parking bayar rm4.00*mahal nak arwah yang nie...masuk pesta kena rm3.00 dewasa..kalau kanak-kanak rm1.00 seorang yer adik-adik...dah masuk tu Atie lompat breakdance siap depan pintu*ok tipu sangat...







         Ok masuk jer terus nampak yang nie ha.....replika feri..simbol negeri penang kens....dekat dalam tue ada kedai makan...sebenarnya nak posing depan feri nie..tapi kang ada pulak yang tercekik tersembur time tengah makan kan..so ambil dari jauh jer...



        Pesta nie lebih kurang macam jom hebih jugak la...banyak booth...paling best semua barang separuh harga dari kedai..payung sekaki rm10..beli 10 percuma 10 lagi tau...kasut,beg,baju semua hado...tapi time tue tak berapa larat sangat..baru terbang balik poli..so macam mood nak shopping tak der...selamat duit...kehkeh...






        Paviliun Sumatera Utara Indonesia...pavi uolls....rasa macam ada di seberang gitu pak..ya udah...di dalam ini ada bagai ya barangnya yang terbang jauh dari indonesia...harganya berpatutan ya ibuk...*baca bunyi indonesia..








Taman Mini..masuk jer dalam nie terus turn on mood i-city....rasa macam masuk pintu doremon..dari pesta penang ke i-city..serius...cuma takder lah besar macam sana kan..nama pun mini...




snap sambil berjalan memang jadi gin


     Nampak-nampak..buka mata sampai terjojol biji mata..sebenarnya lampu lagi cantik dari gambar..memang sesuai la untuk ahkak dan abiang yang tengah bercintan perisa asam laksa tue..boleh snap sini..posing romantik bagai..tapi aku tak gi pun ambil..sebab malu tahap maximum...

ada pulak interframe



pokok krismas???gantung stokin



        Sambil jalan mencari pakwe dan mencuci mata...dari jauh dah nampak dah benda pusing-pusing...dengar orang jerit-jerit...amboi nie yang lagi excited nie...

 


         Dari jauh dah euro wheel nie...memang cantik kan kan...tapi Atie tak naik pun....kehkeh..banyak lagi mainan kat situ...





       Nie ha Haunted Castle....rumah hantu mungkin...macam best..teringin woii nak masuk..tapi disebabkan seat dia couple..Atie pergi 5 orang..so kita enjoy...so tak jadilah nak naik..kesian member...








         Siap ada hantu keluar lagi...seram konon....buuuuu tak seram langsung...






















         Atie tak naik pun semua nie...sebab mainan dia mahal gila oiii..rm8,rm6,rm4....memang bankrup....




       Atie naik Top Gun nie jer..tu pun nangis..malu oii..gila cakap korang..nak mati rasa dok atas tue..try la naik kalau nka tahu macam mana rasa....blerghhh...nasib encik boipreng bagi gula-gula..bagi semangat..tu pun nangis jugak..mengigil kaki...masa dia pusing 360 darjah tue..rasa macam nak terjun bawah..walaupun tak bukak mata kan...



      Dan ini..bumper car...yes best!!!...main langgar2...orang tak kenal pun..Atie belasah langgar...







    Dan sekian saja..laporan saya dari pesta penang...terima kasih...


*p/s: GA dah habis...minggu depan umum pemenang..tungguuuu



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

5 sayang gua:

Sue PeLik said...

ingat nak p! tapi tak dapat p sampai laaa habeh pesta! huhuhuhu

Cik Amal said...

rindu lah nk g sane lg :)
*harap2 menang .. aamiin..haha

Wak Gelas™ said...

uwahh.., X sempat wak nk join GA kamu yee..

Nurul Ainaa said...

uiiii bestnya!nak pergi tp tksempat haritu =(

hafizah sarmadi said...

wah , bestnye g situ . nak pegi lah esok lusa . tempat ala ala theme park lah kan . macam macam mainan ade . seronoknyee

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216