TEMAN SETIA

(BW) Mango Crepe Lah Pulak

ASSALAMUALAIKUM.....




         Disebabkan sekarang musim durian maka fenomena durian crepe pun muncul seirng dengan arus penumbuhan buah durian *karangan form 1....sebenarnya durian crepe nie dah lama tapi baru nak femes agaknya tahun nie....atau Atie jer baru nak tahu....dah masing-masing sibuk pos gambar durian crepe dekat FB..pencicit dan myspace*wujud lagi ker?..so Atie pun rasa tercabar..eh...rasa nak gak rasa macam mana rasa durian crepe nie *mohon faham ayat nie....try google resepi memang payah nak arwah...eleh..idak ler payah sangat tapi memandangkan malas nak buat kulit dia...sebab memang tau kalau buat confirm koyak..jadi cari kat kedai jer lah



      Dekat sebulan jugak la cari durian crepe nie dan amatlah menghampakan...memang orang penang nie tak tahu buat ker cemana tah lah..sehingga lah semalam nampak banner durian crepe dekat tesco..gila suka..sampai lompat atas escalator dan lari terus ke booth tersebut *ok part nie tipu..tak der lah sampai lari..cuma jalan cepat-cepat dan mata staright terus ke booth sampai akak yang offer barang free tue pun Atie dah malas nak tengok...



       Dah sampai dekat booth tue...mintak lah kat akak tue..sebenarnya akak tue ada durian crepe,blueberry crepe dengan mango crepe...malangnya durian crepe dah habis...tinggal mango crepe jer...hampa kot *tetiba lagu hampa berkumandang


mango crepe ok bukan durian crepe mahupun rambutan crepe



          Sebenarnya warna dia pink..nie salah cahaya tempat parking kereta...semangat tak semangat la snap gambar dekat parking kereta tak sempat nak sampai rumah..dan dalam kereta jugak Atie habiskan...ngahaha...nak rasa kulit dia jer senanya..inti tue memang dah tahu dah isi mangga kan..kulit dia macam kenyal-kenyal sikit tapi memang sedap ahh....terus rasa semangat nak buat sendiri...korang dah makan ker benda crepe nie??


*p/s: nak tempah casing phone muka sendiri?? TEKAN SINI


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

15 sayang gua:

korie hensem said...

kita da lma teringin nak mkn durian crepe, smpai skrang xdpt2 lg. ni kan pula mango crepe. huhu

afifudinsohaini said...

(bw)sedap ke mangga crepe ni..tibe-2 pulak crepe ni jadi trend..

Nyamuk Terbang said...

@korie hensem buat sendiri

Nyamuk Terbang said...

@afifudinsohaini itu la pasal..mcm2 trend sekrang nie

Rien Rose said...

amboi.. semua nk letak crepe.. haha :P

Shawn Razaleigh said...

baik lu ajar gua cara nak sebut crepe ni. crepe ni nak sebut crepe ke crepe ke crepe? hmmm

Ros Anisza said...

pernah makan dan buat durian crepe.. ermm, tapi kurang suka, baik yang dibeli atau pun yang dibuat sendiri..hihihi.. betul ke atia asalnya crepe tu warna pink.. macam susah je nak percaya..hahahahha

Nyamuk Terbang said...

@Rien Rose rien crepe

Nyamuk Terbang said...

@Shawn Razaleigh kesemua diatas..mana reti buat oii

Nyamuk Terbang said...

@Ros Anisza a'a dia letak pewarna pink..kalau blue beri dia letak purple...tolong la percaya

Ana Farhana said...

dah lame dahh rase, byk kali pulakk.. :P brp jual kt tesco tu? org siap dh rasa strawberry crepe taw :;p

yaya_flanella said...

sedap tak mango crepe? asyik rasa durian je. huhu.
keep in touch <3

hafizah sarmadi said...

sedap ke perasa mangga nie ? yang durian pun tak penah rase . hehe

Azhafizah Md Nor said...

mesti sedap ni kan sampai tak sempat sampai rumah..hehe

Nurul Ainaa said...

mango crepe? sedap ke crepe2 ni? heeheh both tk pernah rasa lagi ;D

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216