TEMAN SETIA

(BW) REVIEW | CZ12

ASSALAMUALAIKUM......



         Hello...sebenarnya nak review pasal filem nie dah lama....sebab dah dekat seminggu filem nie ada dekat GSC...tapi disebabkan kengkangan masa..ehem kengkangan..so tak dapat la nak update awal...by the way...Atie nie memang kaki mata kepala wayang...seminggu wajib la paling sikit pun sekali gi tengok wayang..tak kisah la cerita apa pun..kadang-ladang movie cina pun belasah gak tengok..yang tak der subtitle pulak tue..buat-buat faham sudah...



        Ok untuk review kali nie..Atie nak review CZ12...eh pelik benor ler tajuk nya kan..actually memang tak tengok lama dah cerita nie since poster dia terpampang dekat GSC..tengok pulak Jackie Chan filem..dan Jackie Chan sendiri yang berlakon...whoaaa memang excited sangat la nak tengok...sebenarnya CZ tue stand of Chinese Zodiac dan 12 tue jumlah zodiak...tahu kan zodiak cina ada dua belas ekor...ada monyet, anjing, khinzir, tikus, ayam, harimau, naga, ular, arnab, lembu, kuda dan kambing *kira sendiri cukup tak 12



rembat google nak snap yang dekat wayang tue jauh nak arwah

melayang duit lagi....


Sinopsis:

Cerita mengisahkan beberapa pihak yang mencari artifak tinggalan sejarah di setiap negara termasuk la kedua belas kepala zodiak nie...selepas dah jumpa diorang akan jual artifak nie pada harga lelong yang tertinggi....so Jackie Chan nie pun antara yang mencari Chinese Zodiac 12 nie....banyak halangan yang JC kena tempuh dalam mencari zodiak tue...dalam cerita banyak la tunjuk pihak-pihak pentingkan duit semata-mata..dan ada jugak pihak yang penting kan tinggalan sejarah..menghargai tinggalan sejarah...



       Tu jer la yang aku boleh kongsi..kang cerita sampai habis korang dah tak nak pergi tengok kan..tapi cerita nie sangat lah best..sebab banyak aksi..tahukan cerita Jackie Chan macam mana...kalau korang bernasib baik macam aku..masa last movie nie ada tunjuk scene bloopers...kira macam scene yang failed..ada tunjuk JC cedera semua..apa-apa pun memang respect la JC..sebab boleh buat filem yang hebat...



*Aku bagi 5 bintang untuk filem nie...wajib tengok tau...
*p/s: pengguna smartphone?? TEKAN SINI


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

15 sayang gua:

Amal Espraza said...

laju kau kan. pantang bagi peluang terus banyak menulis. hehe. aku yang wayangdotmy pun belum review lagi cerita tu. okay lah tu kan

Mr. Firdaus Windey said...

Tak kesempatan lagi nak tengok.. huhu..

MEgamall prai? wah.. pacific.. tempat lepak aku dulu2..

orens@nQuiks said...

macam best je cita ni.. dalam 3d ke pe ni?

Azhafizah Md Nor said...

nak jugak tengok..tapi kene buat movie marathon la camni sbb banyak sangat movie nak tengok ni.adeshh =__='

hafiz hafizol said...

lama dah x nengok filem terbaru dia nie... So filem nie haruslah tgk kan...

hafizah sarmadi said...

hmmm macam best . nak tengok lah balik nnti , agak agak ade lagi tak bulan satu nanti ?

Nyamuk Terbang said...

@Amal Espraza sory terlaju dari kau...haha

Nyamuk Terbang said...

@Mr. Firdaus Windey la orang sini jugak ka??

Nyamuk Terbang said...

@orens@nQuiks tak dalam 2D..tapi tak der beza pun dengan yang biasa

Nyamuk Terbang said...

@Azhafizah Md Nor borong semua sekali..haha

Nyamuk Terbang said...

@hafiz hafizol harus...nak ajak aku sekali pun lagi harus

Nyamuk Terbang said...

@hafizah sarmadi ada..tapi kena download...hehe...

nik ros said...

5 bintang tu. nak kena pi tgk ni

najihahfara said...

jackie chan berlakon mesti tengok hehe

Ulasan CZ12 (klik untuk baca) said...

agak biasa saja filem ni...

ni review sy

http://adf.ly/GYUVa

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216