TEMAN SETIA

REVIEW | KL Zombie

ASSALAMUALAIKUM.....



        Hello readers...hoyeaaa akhirnya dapat jugak tengok KL Zombie dengan jayanya..serius aku memang nak sangat tengok cerita bila tengok promo dekat tv..maybe sebab zizan berlakon kot..i memang minat gila dengan zizan uolls...kebetulan Hafiz pun minat gila zizan*dia bukan gay ok..so takde masalah la kalau aku ajak dia tengok cerita nie..memang dia nak sangat la..kekeke...






KL Zombie mengisahkan 5 sahabat baik (Nipis,Kamarul,Ana,Sofia dan Aliff) sedang seronok menyambut kedatangan tahun baru...dalam keseronokkan tanpa diduga salah seorang dari mereka iaitu Aliff(Zain Hamid) telah digigit oleh seekor anjing...akibat dari gigitan itu virus zombie telah menjangkiti Aliff dan merebak kepada Ana(Izara Aishah)...seterusnya virus tersebut telah menjangkiti seluruh Malaysia...Nipis(Zizan Razak) juga merupakan adik kembar Ana telah berusaha untuk menyelamatkan bumi Malaysia dari serangan zombie...mampukah Nipis menyelamatkan keadaan????apakah yang terjadi kepada Aliff dan Ana???bagaimanakah Nipis menyelamatkan Aliff,Ana dan yang lain????



       Ha kalau nak tahu kesudahan cerita nie kenalah serbu pawagam cepat-cepat...bagi aku cerita nie sangat best...dan kelakar...aku dengan Hafiz memang ketawa kuat gila..tak peduli langsung orang kata apa..haha...cerita nie dari novel KL Zombie karya Adib Zaini...tapi aku memang tak pernah baca pun novel tue...terus tengok movie..macam tak minat nak layan novel mesti aku baca dua page ja pastu tido kahkah..apa pun aku respect cerita nie sebab negara kita mampu hasilkan filem macam nie...ala-ala oversea gitu...cara make-up zombie pun nampak real....memang terbaik!!


*nota NT : balik tido malam boleh pulak mimpi Zombie nie serang Kulim 






TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

1 sayang gua:

Azhafizah Md Nor said...

cam menarik je ni..boleh serbu wayang ni.

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216