TEMAN SETIA

Alahan Seumur Hidup

ASSALAMUALAIKUM....


          Hai semua....sihat??hukhuk...Atie demam lagi nie haa....tak sembuh lagi..entah bila nak sembuh demam nie....dan disebabkan demam..habis la tangan Atie naik benda nie ha...

|
|
|
|
\/


           Tengok la...renung sampai tembus..nampak tak yang bengkak macam kena gigit nyamuk tue..tue la nama dia allergic atau dengan bahasa ibunda nya alahan...memang seksa woo kalau dia dah start naik dekat tangan...sebab nanti dia akan naik dekat seluruh pelusuk badan..dan sangatlah menggatalkan...nak pergi mana pun susah camnie....


          Sebenarnya dari kecik lagi Atie kena benda nie..kalau demam ja memang confirm naik camnie ha....sampai ke muka kadang-kadang tue..habis bengkak muka...huhu....bila pergi jumpa doktor...doktor cakap benda nie tak kan pulih sampai bila-bila...thats mean..sampai ke tua la akan ada...ohhh men....*gaya swipper dora the explorer...tue la tengok kartun banyak sangat..sampai terikut...


         Ok berbalik kepada tujuan utama hati ini menulis entry...hmm hmmm...semalam pergi klinik....doktor cakap ada ubat untuk hilangkan alahan nie...wah berbunga hati selepas 20 tahun hidup baru nak jumpa ubat ha...tapi ubat tue cuma boleh hilangkan bengkak nie ja..mean kalau setiap kali jadi..Atie kena makan ubat...dengan erti kata lain...kemana Atie pergi pun..Atie kena bawa ubat untuk alahan..sebab alahan nie bukan time demam ja..kalau tempat berhabuk pun dia akan jadi...aaaa....k tangan dah gatal..takleh naik taip..bye...

*p/s: ada yang senasib macam Atie tak??


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

7 sayang gua:

iEdA said...

Pedih x yea sbb anak buah ada gk yg mcm neh..ktowg letak bedak sejuk + garam tok hilangkn gatal2 2...huuu

yunZatie said...

uit nyamuk ! pe kabau. ingt aku x? kompem x ingt kan

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Macam hubby kita..tapi dia tak allergic..tapi setiap kali dia bergaru mesti timbul macam tu...

Poi Blogger said...

err,,,, ni bukan demam kus2 kan? moga cepat baik,,,

Poi Blogger said...

errr,, ni bukan dmam kus2 kn? moga cpat baik,,, ^^

alinac lover said...

la mcm tu pon ada ye.. pelik jgk kan..

xpe smoga cpt smbuh ye atie

Namee Roslan said...

eh kamu macam saya la .alahan ! saya pun selalu tumbuh mcm tu kalau pegang kucing. gatal plak tu :( atie dah baik demam belum ni ? take care ok.

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216