TEMAN SETIA

TIPS : Mengurangkan Bulu di Kaki dan Tangan

ASSALAMUALAIKUM....


            Hello semua....sihat tak???hmm dah nak sampai hujung bulan Jun dah kan sekarang..jadi bermakna cuti sem Atie dah nak habis....dan ini bermakna masa untuk Atie peluk cium blog nie pun dah berkurangan nanti...ala ala....nak cuti lagi..tak puas ooo cuti dua bulan....rasa macam nak cuti dua tahun ja...eh?


            Ok untuk entry kali nie Atie nak share dengan korang tips untuk mengurangkan bulu kaki dan tangan...Atie tahu ramai antara korang yang ada bulu tangan yang banyak kan...mesti kadang rasa macam tak selesa sebab orang sindir..betul kot...sebab Atie sendiri pun dah rasa benda tue...serius tak best...jadi Atie rasa tips yang Atie nak bagi nie dapat mengurangkan sikit bulu tangan dan kaki korang..tak der lah dia naik lebat sangat kan....

Bahan yang diperlukan : 
Buah limau nipis
Gula


Langkah demi langkah 
1. Mula-mula perah kan sebiji buah limau nipis dan ambil jus dia
2. Campurkan jus limau nipis tadi dengan dua sudu makan gula pasir
3. Sapukan pada tangan dan kaki yang ada bulu roma lebat.
4. Biarkan selama 5 minit
5. Selepas itu,gosok2 kan dengan tapak tangan sehingga gula berguguran
6. Amalkan setiap hari dan insyallah selepas dua minggu bulu roma anda yang lebat akan berkurangan 


         Ok tue tips secara tradisional...Atie harap dapat membantu korang...tapi ingat...jangan dicukur bulu roma nanti akan tumbuh lagi lebat macam bulu roma lelaki...

*p/s: berat rasa nak balik kampus


TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

24 sayang gua:

Eyda Syahida said...

whoaaaa . nice tips ! :)

fairuz said...

tapi orang orang tua kate, banyak bulu roma tu nnt mak mertua sayang. ekk alaaaa ke salah teori tu?

ZF said...

tq sgt2... mmg tgh cari pown tips ni...

Waalid5035 ™ said...

singgah dan folo sini...
^_^

dye.yana said...

tak rajin nye nak buat hari-hari!! dulu memang concern and malu jugak bulu roma banyak ni. tapi bila dah kawen,macam tak kesah je. sebab husband dah terima kita seadanya :)

Cik Aish said...

hehe..aish penah nk try buang bulu roma..pastu en tunang kata jgn..nnt tk seksi.. lol... hahaha..

armouris said...

terjumpa info ni, pasal bulu lebat… sharing is caring :) - Hirsutism - Wanita Bulu Lebat

Akulah Hero said...

bulu kaki aku dah hangus. asyik terbang je ngan suit ironman nih, panas dowh kaki...ekekeke..
http://akulahhero.blogspot.com/2012/06/cinta-lara-rara-part-1.html

ascil.punye.lah said...

serius???wowww nak try lah,tpi tak tau bila nak try.cam takut je.hahaha.btw,nice tips.

littledolphin said...

cool gila tips ni! memang bercadang untuk mencuba.terima kasih kawan!

chemay said...

nak try la lepas nii.
ehem2
kat tempat lain pun buleh ke?
hihihi
:P

♛ Dea Arematt ♛ said...

nice tips!!..:)

Namee Roslan said...

woo nice tips .thank u atie!! :) boleh buat kulit halus jugak tu. hehe

Eca Dwinky Asha said...

wah,,ada tips ne..berguna sgt kt eca.hehehe

iEdA said...

nice tips...bole try naty neh..hehe ^_^

Top Niaga said...

Terima kasih untuk infonya ya :)

Anonymous said...

Bulu roma ats bibir pon bole?

Kwn i(pompuan) bulu roma ats bibir dia nampak sgt jelas
Dn dia mmg tgh cari nk krgkannya

Tips ni leyh pakai ke Takot tumbuh lbih lebat Mati kita dibelasahnya ._.

Anonymous said...

Pernah cuba ke??

Syazzy Kamal said...

nice.. tpi bulu tu akn tumbuh balek ke? lgi lebat ker mcm biasa ja?

Anonymous said...

Budak lelaki boleh guna ke tips ni??

Anonymous said...

Boleh ke?

Anonymous said...

kalau buat skali takgugur lagi kan.. kna buat bnyk kali baru gugur, mcm tu?
p/s pls reply asap k

Anonymous said...

kena buat banyak kali baru gugur ke?

Nyamuk Terbang said...

@Anonymous ya buat byk kali

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216