TEMAN SETIA

Cemburu??

ASSALAMUALAIKUM....


          Hello semua....korang dah join bloglist Atie ker??kalau belum jom JOIN SINI.....diam tak diam..minggu depan dah nak balik kampus dah...sungguh tak suka.....cuti best tak payah fikir assigment..harhar...gila malas...cuti-cuti nie kerja Atie pi merempit jer....tengok wayang harus....tiap-tiap minggu pulak tue...*serius...sampai cerita cina pun Atie belasah tengok..yang tak der subtitle pulak tue..ada pernah sekali...Atie tengok movie cina...cuma Atie dengan member Atie jer melayu..haha...then bila orang lain gelak..kitaorang pun pulun gelak...orang diam kitaorang diam...padahal tak faham pun cerita...ok tutup cerita pasal wayang...


         Sebenarnya Atie cuma nak sembang kosong jer....berkaitan 'cemburu'.....well Atie rasa sebagai manusia yang normal...memang wajiblah kan perasaan nie ada dalam diri setiap orang...*orang gila tak tau pulak cemana....ok korang rasa antara lelaki dan perempuan...siapa yang lagi kuat cemburu???


sumpah xder kaitan dengan entry



          Bagi Atie lah kan dua2 sama jer...cuma perempuan nie maybe nampak macam kuat sikit cemburu sebab sifat perempuan yang sensitif...lelaki pulak jenis suka memendam...kalau cemburu pun tak tunjuk...bila tanya bersungguh cakap 'tak'...*poyo gila....



         Korang rasa sifat nie perlu tak???ok kalau tanya Atie kan....memang perlu sebab orang cakap cemburu tue tanda sayang..kalau tak cemburu kira tak sayang la...eh??haha...bukan sebab tue...kalau kita tak rasa cemburu langsung tak boleh juga.bayangkan la pakwe/suami/awek/isteri/dan sewaktu dengannya...tengah syok ja layan orang lain..kita pula tak rasa apa langsung...nanti jadi benda lain pulak kan...*minum air kejap..banyak membebel



         Tapi!!!jangan lah keterlaluan...sebab cemburu nie banyak akibat dia..kadang-kadang tue boleh buat gaduh...Atie sendiri pernah rasa benda nie..sebab Atie dulu memang kuat gila cemburu*sekarang pun sama rasa...haha...sampai bergaduh teruk hanya sebab cemburu..see??kuat kan akibat dia..so kalau korang nak jaga hubungan korang..berpada lah cemburu tue..ok...


*p/s: tak tau la motif tulis entry nie



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

11 sayang gua:

khairolina said...

perlu jgk cmburu ni.. tp biar bertempat la.. haha. bosan dah sifat cemburu lelaki ni.tp bila dia xcemburu mula la hati ni rasa sangsi.. kot2 dia ada perempuan lain la kan.. haha

khairolina said...

anyway dak poli jgk ke??heheh same here.tp habis blaja dah..yahoooo.. tym to work hard la pulak..nak kwin.. hahhaha.. **gatal je binyi kan???

cikwahidaidris said...

saya suke cemburu. haha! padahal xde hape pongg. saje suke2. ;p

Phat said...

cemburu perlu tapi bertempat

syAzAnA said...

cemburu itu perlu. cemburu kuat sangat, banyak padahnyaaa. :)

ADEEYA said...

Kadang bila lelaki kuat cemburu , pasangannya tak, begitu jugak sebaliknyaa hehe :) tp kalau cemburu buta tu dinasihatkan cari lain la hahaha :p

*zafirah* said...

lelaki pun kuat cmburu tapi tak ketara macm gegirl.Hehe.Cemburu itu act tnda syg tapi jgn lah over sgt,kna pndai control.:)
jom singgah bagi pendapat^^
http://xiexiepinky.blogspot.com/2012/06/perempuan-dan-adab-adalah-sebati.html

Fakhruddin said...

cmbru tu tanda sayang..
sayang tu tanda cinta..hehe

Iffah Afeefah said...

cemburu tgk blog comel

bole ke idak?

hehe

#xde ksmpatan nk join la

support dr blkng oke kan

zuhaida said...

sy rasa perempuan yang lebih kuat cemburu. hihi :D

ஜ miss klanika ஜ said...

jgn cemburu buta sudaa :3

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216