TEMAN SETIA

MISTERI | Rumah Banglo Shah Alam

ASSALAMUALAIKUM!!!


pagi-pagi buta macam nie
wajiblah aku membuat rutin tak bagi orang tidur
justeru terimalah enrty berbau seram dari saya
*ayat sastera la konon..chiss


nie dari cerita benar seorang pelajar UITM shah alam
sapa belajar situ ngaku cepat
banyak juga aku dengar pasal cerita nie
sebab tue nak share kan

******************

     Ada sorang student nie...kira student uitm shah alam la...dia tak dapat hostel so dia sewa rumah dekat area2 shah alam la juga...rumah dia memang old design yang teramat la...bilik ada 6..diadok bilik bawah seramai 4 orang...bilik punya mahal sampai rm400...walhal bilik orang gaji ja lebih kurang...hall memang bapak besar...ada bekas aquarium yang tak guna..kalau dari pandangan luar..rumah nie memang scary..siap tingkap tinted bagai..langsir pun tak dak...

     Satu malam tue,dia dengan kawan dia stay up..besa la student memang rutin wajib la study sampai pukul 3 pagi...dia lepak dekat hall...tetiba handphone kawan dia bunyi...time tue hp tue tengah charge dalam bilik..dia ada gak la pesan kat member dia jangan gayut sesorang dalam bilik sebab dia takut...dah lama pulak kawan dia gayut...tak pepasal dia rasa ada yang baling benda dekat belakang dia...buat-buat la berani dak nie..try cari....bila tengok tak dak apa...zuupppp terus lari masuk bilik...memang panik r...dia cerita dekat member dia..dua-dua jadi takut..sampai nak ambil barang yang tertinggal dekat luar tue pun takut..disebabkan takut yang keterlaluan...depa ajak akak lagi sorang teman...


     Esok tue barulah sorang-sorang buka cerita...maknanya semua dalam tue kena 'kacau'...sebenarnya time member dia gayut tue...member dia ternampak kelibat dia lintas...dia nampak kot kaca akuarium yang tak guna tue..tapi bila pusing...tak dak sapa pun....


     Hari yang lain pulak,ada sorang kakak nie tumpag tido bilik dia...tengah tido tue dia dengar suara garau kejut dia bangun...walhal dalam rumah tue mana ada lelaki..semua perempuan...jeng jeng~~

*****************

ada juga aku dapat tahu dekat area shah alam tue..
ada rumah sewa harga rm50 ja
tapi tak dak sapa berani duduk
sapa pernah dengar cerita atau pengalaman
roger-roger la




p/s:: rasa macam dah cerita pasal nie...eh ntah lupa

sumber :: SINI




TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

9 sayang gua:

Syazwan Che Deraman said...

aku pernah baca pasal rumah ni.
entah betul atau tak.
rasanya betul kot sebab ada blogger yang suka cari hantu pernah ke rumah ni, adn dipercayai, rumah ni memang temoat keras.

si ngokngek said...

wohahaha~~apasal cerita benda camnie..haish..nasib baik aku jauh,kedah woot..hahhaha

ezzu said...

ezzu dh pernah bce tentang umah sewa yg rm50 tu...rasanye kat dlm facebook...

msredcheesecake said...

Ada gak dengar citer seram budak uitm s alam... Tapi citer lain...

yaya salvatore said...

ok fine tetibe rase takut tinggal sengsorang kat rumah. wee ~~

fierul said...

uma y sewa rm50 tu ak pnah baca.. seram , lawak tapi sedih pon ada ..

dean said...

aarrrrgggghh *jerit perempuan

Namee Roslan said...

oh dulu namee pernah baca ada blogger tulis psl ni. pasal umah ni, katanya mmg betul berhantu.. eee. takutnya :(

syeera razali said...

penah baca psal umah banglo 50 hengget tu . lg tragis !

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216