TEMAN SETIA

REVIEW | Klip 3GP

ASSALAMUALAIKUM!!

aku taw aku sorang ja yang lambat review cerita nie
baru ja dapat cuti
so baru boleh pi tengok cerita nie sendiri
tengok thriller macam best
saja pergi tengok
walaupun dok dnegar orang cakap cerita nie lucah
|
|
|
|
|
\/


Filem Klip 3GP ditulis oleh Sofea Aliza menggabungkan empat penceritaan yang mempunyai kisah tersendiri. Kisah pertama mengenai Eddie yang mengecapi kejayaan perniagaan internetnya pada usia seawal 20-an. Kisah kedua pula mengenai Maya Akhtar, seorang wartawan yang komited terhadap kerjayanya, menjadi mangsa ugutan Sunny yang memiliki rakaman video hubungan sulit mereka.

Kisah ketiga pula mengenai Suria, Mina dan Zakiah, tiga gadis remaja yang dalam perjalanan untuk mencari hiburan hujung minggu di Kuala Lumpur. Tanpa disangka, malam itu menjadi satu peristiwa yang menyeramkan apabila mereka diburu makhluk mengerikan.

Manakala kisah terakhir mengenai Sandra, seorang pelajar yang menjadi mangsa deraan seksual oleh Jefri. Suatu hari, Sandra diperkosa beramai-ramai oleh geng motosikal yang dianggotai oleh Jefri dan abang kandung Sandra sendiri iaitu Burn. Kejadian perkosaan itu dirakamkan geng itu melalui kamera telefon bimbit Jefri.

Kehidupan watak yang berbeza ini akhirnya bersulam dan berkait melalui pembocoran klip 3GP mereka kepada masyarakat melalui internet dan dunia mereka bertembung dalam satu kemuncak yang dramatik. 

***********************************


jujur aku cakap cerita nie tak sesuai la ditayangkan
buat malu ja orang melayu 
kalau nak tahu kenapa aku cakap macam tue
pi la tengok sendiri
pastikan iman anda kuat kalau nak pi tengok dengan couple hampa
#okbai

p/s:: mula-mula tengok aku sendiri yang tak faham cerita nie..damn!!

sumber:: SINI



TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

15 sayang gua:

kim heeruul said...

sbb tu gua tak suka tgk cite melayu..

Syahmi said...

klu ko ada buat 3gp..nak gak cincai tengok..hahahah

GADIS said...

tak tengok lg cite ni. tapi mmg niat x nak tgok pun. heee. betul tu muvi mcm ni x ptut diluluskan

kunci locker said...

xtgok lg dan rseny xnk tgok kot...grrrr

m0sHiE~ said...

bzir je byr tiket wyg.

Razil Tahir said...

rse2nyer raya nanti kuar tak kat tv?

Hunnym Syot 美智子 said...

buang mase tengok.
buang duet tengok.
nak suh owang support filem melayu, tapi buat citer ntah ape-2.
tengok real steel lagi puas hati :)

Pendamba Mawar said...

makin teruk

Miscellaneous Smiles said...

hahaaa~

Shawn Razaleigh said...

apa punya cerita daa. kalau tak ada org tgk kompem tak tayang dah cerita2 mcm ni. masalahnya ada je org tgk..hahai

Sleepingronin. said...

semua benda nak dijadikan cerita...hadoyai...

Namee Roslan said...

mereka seolah takde idea untuk kau keuntungan. :( sedih tgk. akan rosakkan minda reamaj je.

Cik Cura said...

kesimpulannya filem ni tak best la kan?

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

buat malu org islam..huhu~

CikRangers (CR) said...

baek tunggu tgk cite LION KING!! layan jiwa,leh bawak anak2 sedara.yg penting takde unsur XXX..huh!apela cite melayu camni..sedih je..

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216