TEMAN SETIA

MISTERI | Villa Nabila Bukit Serene

ASSALAMUALAIKUM!!!


dah lama kan aku tak update entry berhantu
ramai mintak tapi aku nie kalau dah malas
semua benda aku tinggal
kuang~~

ok sekarang nak update balik dah
cerita pasal hantu dekat villa nabila
entah la kenapa nama dia macam tue
villa nie kalau tak silap dekta johor kot
aku pun kutip cerita orang
jom layan 
|
|
|
|
|
\/


kalau hampa berani try la pi sendiri dekat villa tue
pi time malam-malam baru syiok...
ada dekat youtube budak JB rakam video depa pi situ
hampa taip ja 'Villa Nabila' nanti kuar la beberapa video


orang kata kalau masuk villa nie dalam angka genap
bila kita kira balik mesti jadi ganjil
maknanya kalau hampa pi dalam rumah tue 6 orang
bila masuk dalam rumah kira mesti jadi 7
kalau hampa pi tak jumpa apa tue kira nasib baik la
ada yang pi enjin kereta tak boleh start
bila snap gambar mesti ada sekali gambar 'benda' yang tak diundang masuk


kalau nak tahu dekat sini ada tiga buah banglo terbiar
Pertama banglo kerabat sultan.kedua villa nabila dan ketiga banglo seorang doktor
dengar cerita dulu ada seorang budak nama nabila yang mati kena bunuh
orang yang bunuh dia tue nak harta ayah dia
depa tanam dia dalam dinding rumah nie
tak tahu la betul ka tak


sapa-sapa yang dok area JB tue
try la pi bermalam sekali ka dekat situ
pastue balik mai cerita dekat aku
#okbai

p/s:: meremang rasa bila nak taip entry macam nie
sumber :: SINI





TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

9 sayang gua:

RinsyaRyc said...

time tengah malam ni mak cik.. huhuhu.. ><

meremang segala bulu romaaa

kim heeruul said...

nasib gua stay key ell..^^

AcidFlynN Wraith said...

dekat suda dengan rumah aku, selalu duk lalu depan tu. tak tau ar skang tempat ni gothic lagi ke tak sebab depan pintu tu skang dah ada highway 3 lorong. lagi pon rumah ni mengadap pantai lido.

AcidFlynN Wraith said...

review ar sekali Kemayan City. Tempat gothic yang feymes jugak tu. hahahaha pon dekat dengan umah aku. part yang paling best sekali ialah, kemayan city ni betol2 tepi jalan besar yang keta sibuk lalu lalang. Selalu yang kena ni orang yg tak pernah datang jb. bagi yang dah duduk lama kat jb ni dah tahu ar tempat tu mmg takde org. terbengkalai

Nyamuk Terbang said...

@AcidFlynN Wraithentry akn dtg..aku update psl tue

CikRangers (CR) said...

ish3..scary nye..CR ni nama je rangers..tp penakut..hahahahaa...pink rangers la kata ko... :)

Pendamba Mawar said...

macam pernah dengar pasal ni

Namee Roslan said...

ish, menakutkan :( kalau pergi rombongan bus ramai2 ?? haa, padan muka hantu semak kepala tgk ramai2. hehe tp seram la hantu2 ni :(

mr.kylephytrie said...

aq penah pegi....tp bukan pegi sorg2 hahahah....view memang scary...tp blakang umah ye nye view cantik...nampak pemandangan lido dan danga bay dari bukit .....

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216