TEMAN SETIA

Layanan Kurang Memuaskan

ASSALAMUALAIKUM!!!


sepatutnya aku cerita perkara nie dah lama
tapi ntah baru terasa macam nak cerita
eh blog aku suka hati ah *ada orang nak sepak dak??
haha

tengok tajuk entry tiba-tiba otak aku jadi kuning
makanya ada la juga yang otak kuning nanti neyh
kahkahkah
sebenarnya nak cerita pasal layanan orang terhadap aku
serius tak memuaskan langsung
damn!!
malas ah merepek
terus terang ja lah


well,aku nie dah memang spesis penyakit macam-macam jenis
pagi sabtu minggu bila tah
bangun ja pagi jadi sesak nafas tak tentu hala
serius!!rasa macam nak tinggal dah dunia*metafora betul
tengah-tengah sesak nafas tue
boleh pulak lutut jadi longgar
kaki tak dapat pijak di bumi yang nyata
plink!!!
half fainted *pengsan tapi separuh sedar
dah kena bawak pi hospital
grr~~


masa dekat hospital tue 
aku tak larat tapi sedar la apa depa buat
rasa la depa dok angkat aku
masuk dalam emergency
tapi time dalam tue memang kena proses la
rasa orang keliling ja
sungguh!!malu weyh
tak taw la apa depa buat


tapi terdengar jugak la nurse cakap

nurse:: kenapa tangan dia ada bekas injection banyak
aku(dalam hati) :: dah kena ambik darah tiap2 bulan..macam nie la jadi

tapi serius tak terdaya masa tue nak cakap
sedar-sedar ja dah ada dalam wad pemerhatian
tengok tangan kanan dah ada bekas injection 
dua tempat lak tue
damn!!!
sah depa nie salah tempat macam hari tue lagi
tengok belah kiri
ada wayar air tue
tapi bila tengok betul-betul
ada darah keliling tempat bekas injection
wt<3!!
macam mana la buat kerja
darah depa tak cuci kot
serius bengang!!!
kena la mintak dekat nurse yang jaga tue kapas untuk cuci
nurse tue pulak jalan lemah gemalai la 
lambat nak mati
dah la kasi kapas suruh cuci sendiri
makan gaji buta!!

********************

4 jam tunggu dalam wad pemerhatian
doktor cakap akuterlebih oksigen
kalau macam sebelum nie ada gak la nurse bagi gas menda tah
tapi kali nie tak dak sebarang rawatn
diulangi TAKDAK SEBARANG RAWATAN
SELAMA 4 JAM
aku tidur ja dekat wad tue


mak aku lak kena halau dengan nurse haram jadah tue keluar dari wad
kalau cakap elok-elok aku tak kesah
tapi nie halau
kang tak pasal-pasal aku mencarut dalam entry nie
lepas 4 jam keputusan darah aku keluar
dalam masa yang sama makan tengah hari sampai
serius lapar 
ye lah kena ambek darah dua kali
mau tak lapar


fuhh makanan nampak sedap juga la 
tapi baru ja suap dua mulut

nurse:: adik, kol mak sekarang..pastue balik
aku:: (lempar sudu depan-depan tue juga)

serius!!
kalau nak cakap dah boleh balik pun elok-elok la kan
nie orang tengah makan suruh balik
jadahnya nurse oii
dah la tak lawa
buruk pulak perangai
aku marah sebab doktor suruh aku rehat lagi sejam
tapi nurse suruh balik
tahu la time tue kena tukar shift
tapi tanggungjawab tetap tanggungjawab bro!!
selama nie takkan makan gaji buta ja


lepas ja buang semua wayar 
aku blah macam tue ja
tanpa ucap terima kasih
sebab sebelum nie aku ada gak senyum sebelum blah dari wad
tapi kali nie memang bengang satu badan

***************

lepas sehari dari tue
|
|
|
|
|
\/







tak tahu apa doktor buat time aku pengsan tue
sampai jadi macam nie
first time kena
nilai sendiri la kan
malas cakap
#kbai

p/s:: aku dah sihat penuh sekarang..tak payah dah ngadap muka nurse tue lagi OUHH SUKA

NT:: aku pernah gak kutuk hospital dekat SINI

*** makan cekelat pun tak habis gara-gara entry nie...sapa nak???








TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

10 sayang gua:

IkhAnif said...

GILE BETIK NURSE TU..erk..apsal ngan tangan ko..??


ps:choclate tak habis bak pos sini..>_<

kim heeruul said...

dia buat lovebite dekat tangan lu..haha..
btw,hospital mane l pegi tu..?
layanan mcm dekat penjara je..

..cik gugu.. said...

tp kn aku bkn nk ngata semua hospital la kan,.. majority mmg layanan kurang memuaskan. lg2 kalau hosp gomen..

Umie Artoqiemie said...

takkan dia buat main tangan kau.. kau perlukan bantuan kak yong ni ke?.. kite gi belasah nurse tu.. ekekekekekeke..

Kyohei Akimaru said...

should go and complaint to MOH...ask them to action seriously...

kaizenshinobi said...

erk? wat report! hohoho

p/s: nak ceklet! ngee~

Pendamba Mawar said...

knapa tu?

msredcheesecake said...

hosp kerajaan ke? byk hosp kjn cam tu.... saba je la... skang sudah ok kan?

Rosalia said...

hahha.mrh btl smpi coklat tak hbs. tula nurse skrg tak mcm dlu. hrp nk gaji je ikhlas tak de.

Rizal Murad said...

Teruknye nurse tu..!! Sabar je lah..

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216