TEMAN SETIA

Bila Aku Jatuh Sakit

ASSALAMUALAIKUM!!!

entry ini berbau petai sedih
hoho
eh kata sedih
aah belasah ja
humm kalau aku cakap aku tak sihat macam orang lain
hampa percaya tak??percaya juga tak kira


tapi sebelum tue entry nie bukan nak mintak simpati
tapi cuma nak kongsi
dekat sapa lagi aku nak ngadu kalau bukan blog busuk nie

aku cerita dari mula eh *sila sediakan kacang dan 100 plus
benda nie jadi dalam bulan julai tahun nie la
aku tiba-tiba jatuh sakit
memang tak tahu punca
aku tak boleh nak jalani kehidupan normal
seminggu tak bangun
mandi pun mak aku lap jer *malunya

lepas dah berubat cara kampung
aku boleh jalan tapi tak berapa larat *kerja pun aku ponteng
aku ingat lepas tue dah makin sembuh la
tapi sayang kehadiran kekasih lamamu
malangnya aku selalu pengsan
bila sedar tak ingat apa langsung

satu hari tue aku pengsan time nak turun tangga 
jatuh sorang-sorang kot
bila sedar tengok dah ada dalam rumah *kuatnya orang yang angkat aku
mak aku minta tolong jiran tengok kan aku
lepas diperiksa kepala aku sebelah kanan bengkak 
memang aku selalu sakit kawasan tue pun
jiran aku mintak bawak pergi hospital sebab takut kanser


tapi terpaksa kol ayah aku dekat tempat kerja
sebab mak aku dah tak tentu hala tengok keadaan aku *kesiannya :'(
pendek cerita
aku sampai dekat Hospital *dirahsiakan nama sebab macam haram jadah
terus masuk emergency 
doktor ambik tekanan darah,check jantung *wayar berselerak atas badan
nak tunggu result darah tue
3 jam weyh
tidur dulu aku dekat atas katil
bilik pulak aircond memang best la


lepas lebih kurang 3 jam
doktor panggil untuk keputusan darah 
damn!!
doktor suruh balik sebab tak der masalah apa pun dengan darah aku
ayah aku buat muka bengang kot time nie
pastue aku pun balik la *walaupun time rasa macam nak pitam


lepas tiga hari macam tue aku pitam lagi sekali
terus masuk emergency hall Hospital Seberang Jaya *hospital lain
time nie aku sedar sikit-sikit
keliling aku ada doktor hoho
time nie lah suhu badan nak naik tiba-tiba
jantung nak laju tiba-tiba
lepas dah check dan kena cucuk dekat punggung *sebab alah ubat
doktor jumpa ayah aku
bla bla bla
damn!
suspek denggi *hare betul asal aku sakit ja mesti doktor kata denggi


pastue doktor masuk air kejadah tah nama dia dekat tangan aku
mak aku sebelum datang tadi
dah ready beg baju dah
sebab takut kena tahan wad
lepas keputusan darah keluar
aku dapat surat untuk rujuk pakar *lemah terus kaki time nie


maka bermulalah date aku dengan doktor hensem

25.7.2011

First date aku dengan doktor...ingatkan dapat yang hensem..rupanya doktor India..dah la tangan bulu banyak *perlu ka aku cerita...time nie kena periksa macam..kena check darah..jantung *pakai wayar lagi...pastue kena check berat..damn!! berat turun 2 kg...dah la dengan kena bayar RM5...aku ingat free...time check tue..doktor keluarkan record kesihatan aku yang tak taw la tahun bila punya..aku pun tak ingat dah...doktor suspek aku kena sawan *suka hati ja doktor nie..tapi dalam family aku tak dak pun kena penyakit nie..lepas doktor check keputusan jantung aku ...dia geleng kepala..ahh sudah....dia cakap kena datang lagi untuk check paru-paru dengan jantung...mula dia nak buat CT scan..tapi aku nie ada asthma..pastue allergic paracetamol , norgesic dengan almiral 25 *jangan tanya ubat apa...takut ada effect yang teruk pulak...

korang takder kan buku kuning kuning macam aku neyh..hoho


15.8.2011

Seonde date aku..tapi doktor lain..hensem siot*tak sempat snap sebab abah ada..kena lagi RM5 time nie...memang harem...dah aku kena pegi tiap-tiap bulan selagi tak dapat pengesahan sakit aku..habis duit weyh...ok back to the real tv show topik...hari nie..aku kena check jantung...check berat..damn!! turun lagi sekilo..nie first time..tak tahu macam mana cara...masuk ja bilik tue..kena bukak apa yang ada *serius nie...pastue pakai baju hospital la..hoho...pastue mula la operasi menscan jantung...sebijik macam aku kena scan appendix dulu...keputusan tetap tak dapat lagi...kena tunggu next check up...

nie bukan BABY ok..nie jantung aku
tak faham pulak aku bila tengok scan jantung sendiri
rasa macam kena CT scan ja lepas nie
sebab CT scan dia sangat clear
takut nya


doktor bagi surat cinta..jangan jeles
kesimpulannya aku tak taw sakit apa
27/9 ... 11/10... 1/11
kena jumpa doktor lagi
kan aku cakap tiap-tiap bulan kena pegi *melayang RM5 lagi
nie la sebab UTAMA aku berkeras nak tunggu tawaran poli
sebab poli dekat dengan rumah aku
senang nak pi hospital
dan kepada pak lang,pak ngah,mak jang,mak su
dan sepupu sepapat yang ada
nie la sebab aku nampak kurus dari biasa raya lepas 

p/s:: doakan aku sihat

NT:: ibu...abah..thanx jaga kakak time kakak sakit..sampai abah ambik cuti tanpa gaji..
sampai mak kena pinjam duit untuk bayar kos rawatan :'(
sory sebab susahkan ibu dengan abah
kakak tak mintak pun nak sakit sampai macam nie
insyaallah ada hikmah








TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

11 sayang gua:

Rien Rose said...

dh besar dh ye baby ko.. haha :P

p/s: take care :P

Nyamuk Terbang said...

@Rien Rosehaha..mna ad org mengandung dekat dada..hoho

tieka said...

semoga ko sihat ye..:)

Nyamuk Terbang said...

@tiekathanx weyh

kim heeruul said...

semoga ko tak apa2..
ok2..^^

Miss Kira said...

semoga cpt sembuh.. ;)

sampankertas said...

semoga awk cepat sembohh ya...hope keputusan dia nanti baik2 ajak lagi satu RM 5 inggit tuhh x yah la kisah sangat haha asalkan awk sihat sudah la hahah

fRaMe+LenSeS said...

moga cpt smbuh na.. :D

Pendamba Mawar said...

sebagai kawan walaupun kita tak pernah bersua, pendamba harap ko cepat sembuh. apa pun yang berlaku harap ko sabar dan tabah.

ni ujian untuk ko, mana tahu kelak nasib ko lebih baik dari insan lain.

siapa pun ko, apa sakit ko, ko tetap kawan aku. aku tetap akan doakan ko tak de pape. mungkin ini hanya sementara.

Kita masih ada NYA. jgan putus asa ok. ko masih ada ramai kawan kawan dan keluarga yang akan sokong ko dalam apa jua cara sekalipun.

p/s maaf terpanjang. bukan aku nak tunjuk rasa simpati. tapi ko kawan aku, aku tak nak sesuatu yang buruk berlaku kat ko.. semoga cepat sembuh.

Namee Roslan said...

get well soon honey :)

Ultra Fulus said...

Salam bloggerwan..minta izin kongsi info ni..

kwn sy pn pernah hidap kanser tahap 4..tahap yg boleh membawa maut..puncanya dari Resdung..

kini alhamdulillah selepas amik supplement TF 4Life..dia sihat..supplement ni trbukti hapuskn 97% sel kanser..

brbanding kimoterapi yg hanya membunuh 88% sel kanser..tapi jg mmbunuh sel2 lain yg mmbuat bdn kita lemah dan rambut gugur..

Maaf kpd pembaca..sy sekadar ingin kongsikan info ni..harap terima dan memahami.

Terima Kasih

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216