TEMAN SETIA

TIPS | Maintainkan Traffic

ASSALAMUALAIKUM!!


lega gila rasa dah boleh online balik
semalam sehari tak boleh online sebab internet tak boleh guna
tiba-tiba tadi bil sampai cakap dah dua bulan aku tak bayar broadband
padahal dah bayar
pergi dekat centre,depa cakap duit yang aku bayar tue tak sampai dekat depa
damn!!!
tak pasal aku kena bayar sekali lagi*serius aku tak tipu


hari ni bukan aku na cerita pasal broadband yang macam haram nie
aku nak bagi tips untuk tingkatkan traffic
aku newbie tak layak nak bagi tips macam ni??
peduli hapa...janji niat aku nak kongsi ilmu
|
|
|
|
|
\/
1. Entry Mesti Best

- uishhh penting ooo entry
pastikan la entry yang hampa nak buat tue sesuai dibaca untuk semua lapisan umur
kalau boleh tak payah cerita pasal kehidupan seharian
jangan jadikan blog tue macam diari
jangan jadikan blog tue novel cinta hampa dengan kapel hampa
tak dak sapa pun nak baca
kalau takat satu dua entry tue tak pa la
lagi satu cara penulisan tue penting
tak payah nak guna bahasa jakun pendalaman
tak taw macam mana??

'anyway ae uh'

tah kejadah punya bahasa
tak faham aku
elakkan dari guna bahasa macam tue
tak salah pun nak guna bahasa malaysia sejati kan??
klik SINI kalau tak dak idea


2 . Blog Hendaklah Kurus

- pastikan blog anda RINGAN!!
kalau orang masuk pastue kena loading dua tiga kali
memang orang tekan 'X' sebelum sempat melayan nafsu blog hampa
satu lagi jangan letak lagu yang boleh bagi orang pendek umur
kalau tak letak lagu terus lagi bagus
nie blog bukan nya HOT fm
*aku pun pernah gak buat dulu

sory terjumpa dekat google tadi


3. Jangan Jadi silent Reader Dekat Blog orang

- ha nie la sebenarnya main point aku
kalau hampa BW tue rajin la sikit tempek komen dekat entry orang
kalau hampa komen 10 blog 
confirm nanti hampa akan dapat balik komen 8-10 juga dekat entry hampa
kalau komen tue biar ikhlas
jangan tunjuk yang kita komen tapi tak baca pun entry tue
aku pernah terjumpa satu entry yang sedih
tapi orang tue komen 'haha'
gila ada entry orang mati gi komen macam tue
nampak sangat tak baca


4 .Ping Di Tempat Yang Betul

-pastikan tempat hampa ping tue kena dengan situasi
sebagusnya ping dekat group-group blog
kalau ada fans pages ping dekat situ
takpun dekat wall sendiri
masa ping tue pandai-pandai la buat ayat tarik perhatian orang
jangan pulak pegi ping dekat group yang tengah kutuk orang ker
atau sewaktu dengannya
memang sah orang buat tak tahu dengan hampa



tue ja aku nak kongsi
harap-harap berguna la untuk hampa
ala jangan kejar traffic sangat
bagi setengah dekat aku
huahuahua

p/s:: banyak sebenarnya ada dalam kepala hotak aku tadi..tapi tadi gi berak terus lupa

NT:: tips nie aku buat sendiri..kalau nak curi tolong bagitau *ada ka orang nak curi bagitau dulu









TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

5 sayang gua:

usagi said...

nape ade gmabr mengerikan kat sne??hahah..
sentap nak bace..haah

trigyy said...

nice sharing...

p/s: komen yang ikhlas sbb bace smpai abis.. hehhe

fierul said...

huhu terkjut aku tgk gmbr ngeri tuh .

Wanz Mejuez said...

silent reader tu mungkin depa takda blog n tak penah nak daftar blog... jadi depa baca saja sekadar tambah ilmu.. hehe

pape pun kalau ada butang like pun ok.. senang kasi budak silent reader tu tekan like...

=)

haikalblank said...

hahaha yeah, aku sering cuba kuruskan blog aku walau penulis dia sangatlah gemuk. kahkah :)

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216