TEMAN SETIA

Misteri Kolej Aku

ASSALAMUALAIKUM!!!

seperti yang aku dah janji
aku nak cerita pasal kisah misteri
masa aku buat entry nie jam pukul 01:23 pagi
kali nie aku nak cerita pengalaman aku sendiri

aku nie dulu belajar dekat KMPP *cari sendiri maksud dia
kira nie first time aku rasa pengalaman hidup dekat asrama
memang best...sebab ada 'benda' teman selalu

Pengalaman 1::

ok first aku nak cerita dulu pasal first day aku dekat situ.masa mula-mula masuk tue kira excited 
sebab dapat jumpa kawan-kawan baru...negeri luar pulak tue...kolej aku dia buat satu bilik duduk empat orang...memang best giler wa cakap lu...nak jadi cerita aku orang first dapat kunci bilik...untung la kan boleh pilih katil sesuka hati...malam tue aku tidur macam biasa la....tapi macama rasa tak selesa sikit sebab rasa macam seram sejuk....aku nie jenis tidur suka hadap dinding....tah macam mana malam tue aku rasa lenguh sangat ....aku toleh menghadap meja study....dengan tidak semena-mena eee eee waka waka eee eeee....aku ternampak satu lembaga putih dengan rambut panjang....betul-betul atas kerusi sebelah katil aku
|
|
|
|
\/
nie la katil aku....




memang takut weyh...terus toleh balik ke dinding ...esok tue baru aku sedar time aku dengan member-member masuk tue...kami tak bagi salam dulu...besa la kan bilik tue dah 3 bulan tak guna....mesti 'benda' tumpang


Pengalaman 2::

Ok nie cerita time aku basuh baju sorang-sorang dekat bilik basuh..aku jenis pemalas nak guna mesin basuh...malam dalam pukul 10 ke atas tue baru aku basuh baju sebab tak dak orang time tue...malam tue aku pi sorang-sorang sebab roomates semua sibuk study *nampak sangat aku tak study....aku pun basuh la macam biasa...dalam 5 minit kalau tak silap..aku dengar bunyi orang gosok baju..sedangkan time tue aku sorang ja weyh...tapi aku buat tak tahu ja sebab rasa macam khayalan sendiri...lepas dah habis..aku pegi dekat ampaian nak jemur baju....ampaian tue belakag bilik basuh ja..tapi dia tak tertutup la..boleh layan perasaan jiwang tengok bintang lagi dekat situ..masa nak jemur tue..aku ternampak benda putih lintas dekat atas...grrrrr....terus blah masuk bilik dengan kadar segera


Pengalaman 3::

Time nie ada perlawanan Malaysia-Indonesia..ala yang kita menang tue..pastue dapat cuti sehari..ingat tak??aku nie jenis kaki bola..memang kalau dekat hostel aku selalu pergi layan bola*study aku tak ingat ...malam tue aku balik dari tengok bola dekat dataran..aku jalan dengan roomates aku...sampai dekat satu pokok..roomates aku nampak macam telekung putih tergantung dekat pokok tue...aku pun toleh la nak tengok....damn!!!aku nampak Mr P***** terus...lagi style...lari la kitaorang ramai-ramai...esok tue kami dengar ramai yang kena kacau dengan Mr P*****...ada yang kena kejar sampai bilik..ada yang nampak 'dia' lintas depan cafe...ada yang histeria...kalau hampa mandi pukul 11 malam ke atas sorang-sorang..memang ada la yang akan 'berteman'..aku selalu kena sebab aku malas mandi...


seram kan...
dulu kolej aku tue pernah orang bunuh diri
dekat highway bertentang dengan kolej tue memang sangat 'keras'
bilik aku betul-betul depan highway
bila malam aku selalu dengar bunyi kereta accident
padahal esok tue tak dak apa pun
tue belum lagi aku cerita dekat asrama lelaki
kawan aku pernah kena 'kacau' sampai demam
tak campur lagi dengan cerita dekat pejabat pentadbiran
sepupu aku dulu kerja buat pejabat tue *macam buruh binaan la
dia cakap bila hujan,air yang meresap dekat lantai pejabat tue
akan terbentuk macam bentuk mayat
okbai

p/s:: aku berani buat entry nie sebab dah tak belajar dekat situ
KOLEJ MATRIKULASI PULAU PINANG

NT:: aku tengah cuba untuk kurus








TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

18 sayang gua:

Anonymous said...

lu takyah keam la nk cerita pasal kolej lu camtu. lu belajar situ kan ? lu ingt lu dah tinggalkan kolej tu , benda2 tu takley ikt lu ke ?

Nyamuk Terbang said...

@Anonymoushai anon :)

Muna rahimah said...

Tak mau ah masuk kolej cenggini . T_T

Nyamuk Terbang said...

@Muna rahimaheleh...smua tmpt ad...xpyh nk xmaw...

Wanz Mejuez said...

Alamak makcik anon salam tak kasi , dia datang kasi ribut ini kawasan... ahahaha


uih kau ade pengalaman macam tuh ke??

aku ada pengalaman kawan aku hesteria depan aku.. meraung , meracau , marah2 tak tentu pasal sebab dia nmpk lembaga.. uih nak kata seram tuh.. memang lah seram, sebab terlalu kubur lama.. huhuuhhu

Nyamuk Terbang said...

@Wanz Mejuezaku sndri pn pnh histeria..tpi dkt umah...grrr

Muna rahimah said...

@Nyamuk Terbang

dekat asrama pun banyakkkkk T_T

Nyamuk Terbang said...

@Muna rahimahhaha mmg akn ad punya dkt asrama

aydah ahmad said...

tuh baru kat kolej syg :)
akak dah macam2 kene kod , ade yg kene rasuk n something like that laa . n lagik seram kalau 1st time duduk umah sewa yg dah lame takde penghuni . so camne ? hahah ! chill jee , bykkan bace ayat kursi sebelum tido , n bace doa nk tido jgak taw :DD

Nyamuk Terbang said...

@aydah ahmadhoho..dkt mna2 pn ad bnda nie kn

Sam Banjamin said...

masa zaman belajar di uitm dulu.. ade story femes.. di kolej perindu 4.. seram jugak.. tapi cerita org la.. tapi yg ni.. tuan punya badan senri yg mengalami.. serammm..

Tak Yah Uji Akal said...

jeruk purut datang heeeeeeee heeeeeeee heeeeeeee!

Kucing Serius. said...

Mamat atas ni Perindu 4. Aku Perindu 3. Perindu 4 ni port aku "ambik angin" masa orientasi sem lepas dulu. Ehem. Memang pun situ keras gila. Sampai dah tutup dah pun.

Btw,KMPP memang keras kan? Same thing kawan aku from sana cerita. Tapi dia batch 2009/2010. Terbaik lah.

Nasib baik KMS aku dulu okay je. Hehe.

Hud Ilham said...

Dear, jomm follow our blog. http://hudilham.blogspot.com we had follow' urs :)

fierul said...

aku dlu slalu kena msa dok asrama msa tknik dlu . smpai aku ta dtg skolah slama sebulan la sbb nk pndah ta tahn kena kacau . hehe .

Namee Roslan said...

hehe mmg macam2 kes kalau kat asrama. tak tau kenapa. kena hati dan jaga tingkah laku. kuat semangat then only bnda tu takmau kacau kita.

Hunnym Syot 美智子 said...

seram nyee.. belum penah ade pengalaman sendiri.. kalau kene, tak taw cakap camne.. huhu

http://irsyanim.blogspot.com/2011/09/jalan-jalan-before-masuk-blajaa.html

THE LEKAT LEKIT STORY said...

napa kisah2 mistik byk berlaku kt asrama yer??

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216