TEMAN SETIA

Isu Kahwin Muda

ASSALAMUALAIKUM!!


aku rasa macam jarang ja update blog sekarang nie
sory la aku kerja balik pulak dah tengah malam
kalau letih terus tidur
tak sempat nak online walaupun sekejap
letih wooo..
bila dah busy nak mampus
BW pun dah jarang 
jadi traffic blog sendiri pun kurang
sobs sobs lap air mata guna kain batik yang mak pakai
haha




hari nie simple ja entry aku
tak dak cerita hantu bagai
aku cuma nak pendapat dari hampa semua 
sebenarnya isu nie aku dah lama perasan
tapi macam tak ambil berat
tapi bila lama macam makin menjadi di sekililing aku
ISU KAHWIN MUDA


apa kata hampa??
apa yang aku nampak isu nie tak pelik sebenarnya
sebab dari zaman tok kita lagi depa kahwin muda kan
tapi bila masuk ja zaman kita benda macam dah jarang jadi
tapi sekarang macam jadi balik pulak kan??
perasan tak ?? *ka aku sorang ja yang rasa





apa yang buat aku terpanggil nak buat entry nie
sebab member aku sendiri kahwin umur 18
dekat tempat kerja aku pun ada budak 18 dah kahwin
aku pi ambik lesen hari tue pun..akak tue kahwin tah tahu umur berapa
tapi dia baru 21..anak ada dua orang

bagi aku tak salah kahwin muda
selagi hampa rasa dah mampu galas tanggung jawab
dah kira ok
tapi apa yang aku nampak
orang yang kebanyakkan kahwin muda nie akan tinggal terus pelajaran depa
banyak yang ambil keputusan untuk berhenti belajar kan??
benda nie terpulang juga pada individu


tapi ingat senang nak kahwin
kalau hampa takdak kerja tetap,tak dak perancangan elok-elok
jangan la gatal-gatal nak kahwin
rosak hidup


tapi bagus la yang mana kahwin awal tue
sebab dapat elak maksiat
masalah pun tak banyak sangat
tak payah nak susah hati pakwe/makwe kena kebas *erkkk
makan minum pakai semua ada orang jaga


aku??
kalau nak kira keadaan
dah boleh kot kahwin *gatal kan
tapi selagi aku tak pegang ijazah
selagi aku takdak kerja tetap
jangan harap la hampa nak tengok aku naik pelamin
sekian =.=


p/s:: nak tidur awal...mata dah kena gam

NT:: sapa yang dah kahwin??angkat tangan!!






TERIMA KASIH SUDI SINGGAH :)

5 sayang gua:

kim heeruul said...

dh jodoh..=)

Umie Artoqiemie said...

ape ah lap air mata guna kain omak.. haha..

byk gila org kawen muda skrg ni. geli pulak aku. haha.

tieka said...

hahaha...tunggu ko kwin mmg berjanggut laaa...ala..orng lain kwin muda nie dh jodoh..nk buat mcm mn...umur muda asalkn tahu jaga mkn minum suami..ok laa tu...:)

cik violet said...

cepat2 amek ijazah..bole tgk kau naik pelamin..hehe

HUGODEXTER said...

den avoid kawen muda.. kalau betoi2 stabil baru fikir.. kalau duit dalam poket cukup2 makan sorang dan dua oarang dan tiga org jr.. x yah la.. kang dapat anak kembar canne?? ekeke.. sy terima jodh yg datang.. <-- ayat nak manis jerp..

COPYRIGHT @ NYAMUK TERBANG 0216